Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Myrskyklaani ♦ Jokiklaani ♦ Tuuliklaani ♦ Varjoklaani ♦ Kuolonklaani
Taivasklaani ♦ Erakot&kotikisut

Tähtiklaani ♦ Pimeyden metsä 

Kuolonklaanin tarinat

Vuodenaika
Seremoniat

Kuolonklaanin sivulle

Ennen kuin kirjoitat, otathan nämä asiat huomioon:

- Tarinassa tulee olla rivejä yli kymmenen(10). Jotta tarinassa varmasti on yli kymmenen riviä, kirjoita muutama ylimääräinen rivi. Kaikki alle kymmenriviset tarinat poistetaan armotta, eikä niistä saa pisteitä.
- Kirjoita vuorosanat eri riveille. Tämä tuo tarinaan selkeyttä ja sen ohella myös pituutta.
- Tee selkeä ero ajatusten ja vuorosanojen välille. Vuorosanat kirjoitetaan lainausmerkkien(") ja ajatukset joko asteriskien eli tähtien(*) sisään.
- Kirjoita tarinat imperfektissä eli menneessä aikamuodossa(kävelin, ei kävelen, juoksin, ei juoksen, jne) ja yksikön ensimmäisessä persoonassa eli minä-muodossa kissasi näkökulmasta.
Autohittaaminen, eli toisen hahmon käyttäminen tarinassa on sallittua, mutta ainoastaan pienissä määrin. Voit laittaa tarinassasi toisen kissan sanomaan jotain, mutta sinun on tärkeää muistaa, että luet kissan luonteen ennen kuin laitat sitä tarinaasi. Jokaista klaanin jäsentä saa käyttää tarinassa sivuhahmona. Et saa tappaa hahmoja ilman kirjoittajan(NPC-hahmolla ylläpitäjän) lupaa. Sama koskee haavoittumisia; et saa laittaa toista kissaa vuotamaan verta, elleivät kissat ole taistelemassa, silloin pienet haavat ovat sallittuja, mutta ikuiset arvet, vammat ja muut, joiden vuoksi tulee viettää mennä parantajan luokse eivät ole sallittuja ilman lupaa. Et saa laittaa kissaa kertomaan rakkaudestaan ilman lupaa, etkä myöskään rikkomaan soturilakia tai tappamaan ketään.
- Hahmosi ei voi olla voittamaton. Vahvinkin soturi saa haavoja taistelussa ja häviää joskus. Kissasi ei saa myöskään saalista aina kiinni.
- Tänne kuuluvat vain tarinat. Jos unohdat laittaa tarinan loppuun, että tahdot jonkun jatkavan tarinaasi, et kirjoita sitä tänne, vaan ilmoituksiin.
Lisää ohjeita kirjoittamiseen täältä.

Jos tahdot jättää jatkot jollekin toiselle liittyneelle, laita tarinan perään kahden rivinvaihdon jälkeen kahden kauttaviivan jälkeen kissan nimi, jolle jatkot tahdot jättää, esim:
//Vadelmatassu?

Toivottavasti inspiraatiosi ei katoa!

 1  2  3  4  5  6  7  > >>  [ Kirjoita ]

Nimi: Valhekuiske

18.03.2018 16:17
Pikiviillon selittelyt eivät enää kiinnostaneet minua. Hän oli päättänyt luopua isänäni olemisesta ja nyt olisi aivan liian myöhäistä tulla kerjäämään anteeksiantoa. En tarvinnut häntä, enkä ketään muutakaan elämääni, joka oli riitti minulle aivan hyvin. Laskin katseeni maassa makaavaan parantajaan, joka ei liikkunut, muttei kuitenkaan vaikuttanut kuolleeltakaan. Tarkoitukseni ei ollut tappaa häntä, sillä siinä olisin onnistunut, vaan halusin saada taotuksi hänen päähänsä, etten todellakaan piitannut hänestä vähääkään. Astuin pari varovaista askelta lähemmäs miettien, miten hän oli menettänyt tajuntansa kokonaan, vaikkei tuon tällin pitänyt olla niin vahva, etteikö yksi heikko parantaja siitä selviäisi. Vasta aivan hänen vierelleen päästyään huomasin kiven, joka oli ollut lumen alle hautautunut. Vasta Pikiviillon iskeytyessä sitä päin, oli harmaa pinta ilmestynyt lumipeitteen alta ja nyt sitä koristi veritahra. Nielaisin silmät laajentuneina, mutta ilme muuten tyynen kylmänä, tarkistaen hänen kuitenkin hengittävän. Kylkien kohoilua ei erottanut, mutta parantaja oli elossa. Mielessäni kävi ensin jättää hänet siihen kuolemaan sillä se ei olisi tuottanut ongelmia minulle muuten, kuin jos joku saisi tietää, enkä halunnut joutua ongelmiin. Toisaalta luultavasti kaikki halveksuivat parantajaa ja ketä olisi kiinnostanut, jos hän kuolisi ja tarkemmin ajateltuna se olisi suorastaan palvelus. Voisin vain sanoa löytäneeni hänet ukkospolun vierestä tuossa kunnossa ja että hän olisi jäänyt hirviön alle. Toisaalta se olisi liian armollista Pikiviillolle, joka saisi kuolla rauhallisesti edes tajuamatta sitä. Katkeruus poltteli rinnassani ja yhä enemmän ajateltuani sitä, kuinka saisin päättää hänen päivänsä tuskallisemmin, tuntui vain oikeudenmukaiselta. Tartuin valkeilla hampaillani kiinni tuon niskanahkaan ja lähdin raahaamaan häntä takaisin leiriin. Hirviön alle jääminen sai olla riittävän hyvä tekosyy hänen loukkaantumiselleen.

Leirin aukio oli onnekseni melko autio, joten sain raahattua yhä tajuttoman parantajan hänen pesäänsä, jossa laskin hänet omalle makuupaikalleen. Talvikkimuisto ei ollut myöskään paikalla. Kertoisin hänelle varmaankin myöhemmin siitä kauheasta onnettomuudesta, johon hänen mestarinsa oli joutunut ja kävisin toki useasti tervehtimässä rakasta isääni. Kasvoilleni piirtyi voitonriemuinen virne.

//Tästä voi joku ihan vapaasti jatkaa :D

Nimi: Pikiviilto

18.03.2018 15:24
Tuhahdin äänekkäästi leikkimielisenä protestina oppilaalleni, joka selvästi halusi minun lähtevän pesästäni jotta saisi puhua kahden soturin kanssa. Ymmärsin kuitenkin heidän tilanteensa ja vaikuttivathan heidän välinsä kovin läheisiltä, kun Kojoottivirne halusi nimenomaan Talvikkimuiston tarkistavan korvaansa. Hänen vierailunsa eivät olleet kovinkaan harvinainen näky. Astelin ulos pesästä leirin pääaukiolle, joka oli täynnä sotureita, jotka olivat lähdössä partioon. Päätin hälinän takia asettua hetkeksi istumaan hieman syrjemmälle, mutta suuntani vaihtui nopeasti, kun huomasin Valhekuiskeen astuvan ulos sotureiden pesästä. Kohotin pääni kiinnostuneena ja kävelin jokseenkin varautunut ilme kasvoillani hänen luokseen. Tyttäreni reaktio huolestutti minua eniten, enkä siitä syystä ollut uskaltautunut puhua hänen kanssaan sen jälkeen, kun hän oli alkanut selvästi välttelemään minua. Kenties hän häpesi parantajuuttani, tai ennemminkin uskoani Tähtiklaaniin, eikä hän siitä syystä halunnut kaikkien tietävän olevani hänen isänsä. Aluksi Valhekuiske vaikutti siltä, kuin ei olisi edes huomannut ilmestymistäni hänen vierelleen, kun tuo vaihtoi pari sanaa Graniittipoltteen kanssa, mutta huomattuaan etten ollut luovuttamassa, hän viitsi luoda välinpitämättömän mulkaisun suuntaani.
"En tietääkseni tarvitse parantajaa tällä hetkellä", soturi sylki sanat suustaan ja kiinnitti katseensa suoraa eteenpäin.
"Et, mutta minulla on sinulle muuta asiaa ja toivon että suostuisit puhumaan tämän kerran kanssani", huokaisin yrittäen pysyä rauhallisena, vaikka tyttäreni ylimielinen käytös oli saada minut turhautumaan. Tällä kertaa Valhekuiske käänsi jopa koko päänsä katsoessaan suuntaani, mutta hänen silmissään paistoi inho.
"Jos sitten suostut viimein jättämään minut rauhaan", hän myöntyi onnekseni hetken mietittyään. Nyökkäsin kiitollisena ja kävelin hänen edellään ulos leiristä. Lehtikadon loppua kohden kylmyys oli alkanut viimein hellittää, mutta välillä puhaltava navakka tuuli pörrötti pikimustaa turkkiani. Valhekuiske vaikutti leiristä ulos päästyään enemmänkin vaivaantuneelta, kuin siltä että olisi halunnut hankkiutua minusta eroon.
"Oliko sinulla jotain sanottavaakin, vai aiotko olla siinä vain mykkänä", tuo kuitenkin ivasi ja lähti kulkemaan vierelläni kohti Tuuliklaanin viereistä rajaa, pitäen pientä välimatkaa.
"Ajattelin aloittaa heti, kun tiedän että kuuntelet", murahdin vastauksena ja sivalsin ilmaa hännälläni.
"Tahdon vain kuulla selityksen sille, miksi olet alkanut käyttäytymään niin minua kohtaan. Olen kuitenkin isäsi", huomautin kulmiani kohottaen. Harmaan soturin ilme tuimeni ja silmät kapenivat ohuiksi viiruiksi, vaikken mielestäni sanonut mitään mistä tuo olisi voinut suuttua.
"Ei, et ole. Minulla ei ole emää, veljeä eikä enää myöskään isää. On vain minä" hänen sanansa nostattivat palan kurkkuuni.
"Et ole ollut minulle missään elämänvaiheessa sellainen isä, jollaista olisin tarvinnut. Voit syyttää vain ja ainoastaan itseäsi", Valhekuiske sihahti päin naamaani, jolloin omakin kärsivällisyyteni alkoi olla lopussa.
"Minulla on katsos velvollisuuksia. Koko klaanin kissojen parantaminen sattui katsos pitkään olemaan yksin minun vastuullani, mutta silti yritin pitää sinusta huolta. Se tosin alkoi olla hieman vaikeaa, kun välttelit minua parhaasi mukaan", ärähdin pitäen katseeni Valhekuiskeen liekehtivissä silmissä niin pitkään, kunnes sydämenlyönnissä tapahtunut potku suoraan rintaani heitti minut kauemmas, enkä muistanut muuta kuin rajun kivun päässäni, jonka jälkeen pimeni.

//jatkan heti Valheella

Nimi: Jäälilja

18.03.2018 13:21
"Kojoottivirneellä on jotakin tunteita Talvikkimuistoa vastaan. Sokeakin näkee sen. Sinun täytyy hyödyntää Talvikkimuistoa, jotta saamme Kojoottivirneen luokse. Kuka tahansa tekisi mitä vain rakkauden takia, eikö vain?" Kostohenki naukaisi, esittäen asiansa kieron näköisenä. Saattoi olla että kuvittelin, kohautin lapojani ja käänsin jäänsinisen katseeni mustaan kolliin.
"Olet tainnut miettiä tätä, ystävä hyvä", virnistin jäisesti, mutten ilkeästi. Kostohenki oli oikeasti hyvä ystäväni.
"Ja kuten yleensä suunnitelmasi ovat loistavia, mutta meidän tarvitsee kehittää ajatustamme", selitin, "Meidän tarvitsee tehdä kaikki vaivihkaa". Säpsähdin kuullessani äänen kaukaisuudessa, joka läheni lähenemistään. Pian puskasta astui esiin ensin Kojoottiviren ja perässä, kukapa muukaan kuin hänen rakastettunsa Talvikkimuisto. Kasvoilleni nousi jäinen, pilkaava virne.
"Ketkäs ne siinä? Minne teillä on matka?" kysyin jäätävästi ääntäni madaltaen. En pitänyt äänestäni ilman sen muuttamista, liian kimeä, liian korkea.
"Ellet vielä tunnistanut minua, olen Talvikkimuisto, klaanisi parantajaoppilas", Talvikkimuisto naukaisi pisteliäästi. Naurahdin kolkosti ja siristin silmiäni.
"En vaan ole ottanut huomioon pieniä parantajiamme, eiväthän heistä ole tippakaan hyötyä", naukaisin kuivasti ja loin katseeni Kostohenkeen. Hän tiesi tasan tarkkaan mitä ajattelin, nyt sattuisi olemaan tilaisuus toteuttamaan suunnitelma, jota ei edes vielä ollut. He olivat astuneet eteemme liian aikaisin. Loin viattoman katseen Kojoottivirneeseen.
"Ja sinä, luulisi sinunkin olevan tarpeeksi viisas pitämään pieni parantajamme leirissä, et varmaan halua hänelle sattuvan mitään, ethän?" naukaisin ja katsoin kumpaakin vuorollaan ivallisesti hymyillen. Kostohenki astui lähemmäs.
"Kannattaa ottaa sanamme tosissaan".

//Kojo? Talvikki? Kosto?

Nimi: Talvikkimuisto

18.03.2018 13:07
Räpäytin meripihkaisia silmiäni yllättyneenä Kojoottivirneen sanoista ja silmäni vain suurenivat entisestään kollin tarjouduttua opettamaan minulle joitakin taisteluliikkeitä. Ei Kojoottivirneen revennyt korva todellakaan estäisi häntä taistelemasta, eihän kolli edes käyttäisi korvaansa yhdenkään taisteluliikkeen parissa. Jätin kuitenkin huomautuksen sanomatta, koska kolli saattoi oikeasti kertoa totuudenkin.
"Minulla on kyllä jäänyt Pikiviillon kanssa harvaksi taisteluliikkeiden harjoittelut, koska meidän tehtävämme on pitää rauhaa yllä eikä taistella väkivaltaisesti. Mutta voisihan minua joidenkin hieman haastavampien liikkeiden oppiminen kiinnostaakin", totesin hetken kuluttua, "emme me tosin täällä mahdu harjoittelemaan."
"Mennään vaikka leirin ulkopuolelle ja etsitään jokin hyvä harjoitteluaukio", Kojoottivirne ehdotti ja vilkaisi parantajan pesän sammalverhoja, joiden raoista pystyi erottamaan leiriaukion. Loin nopean silmäyksen samaan suuntaan ja nyökäytin sitten hyväksyvästi päätäni ruskeanharmaalle kollille.
"Mennään vain", naukaisin ja lähdin edellä pois pesästä Kojoottivirne perässäni. Sukelsin ulos tunkkaisesta parantajan pesästä ja jäin hetkeksi seisomaan sammalverhojen edustalle. Vetäisin syvään raikasta ilmaa keuhkoini ja nautin täysin siemaisuin viileästä ilmavirrasta, joka tarttui vähän väliä sinertävänharmaan turkkiini ja sai sen pörrölleen. Hiirenkorva oli tulossa, mikä tietenkin tarkoittui Kuolonklaanin ja muidenkin klaanien vahvistautumista. Lehtikato oli ollut jokaiselle metsän klaanille erittäin rankka ja jokainen varmasti odotti viherlehden lämpimiä ja runsasriistaisia päiviä.
"Minne päin lähdemme?" kysyin vierelleni saapuneelta Kojoottivirneeltä, joka oli alkanut venytellä jalkojaan ja haukotteli parhaimmillaan makeasti. Kun kolli oli saanut ruskeanharmaan turkkinsakin edes jonkinlaiseen järjestykseen, lähdimme marssimaan leirin uloskäyntiä kohti.
"Minä voin viedä sinut eräälle Tuuliklaanin rajan lähettyvillä olevalle aukiolle, jolla voisimme rauhoitella rauhassa", Kojoottivirne naukaisi ja vilkaisi minua, odottaen reaktiota lyhyen hetken ajan.
"Kuulostaa hyvältä", totesin ja käännyin vilkaisemaan vierelläni tassuttelevaa kollia. Tajusin kuitenkin liian myöhään olevani aivan kiinni ruskeanharmaassa klaanitoverissani ja nenänpääni kosketti hetkellisesti kollin kuonoa. Säpsähdin silmänräpäyksen kestävästä kosketuksesta ja siirryin nolostuneena hännänmitan kauemmas soturista.
"Anteeksi, en tajunnut sinun olevan niin lähellä", naukaisin nolostuneena ja hidastin askeliani varovaisesti, "sinä voit kulkea hieman edellä, koska minä en tiedä minne me olemme menossa."
En ehtinyt nähdä Kojoottivirneen reaktiota neniemme kosketukseen, kunnes hän jo käänsi katseensa menosuuntaansa ja kiristi hieman askeliaan päästäkseen muutaman hännänmitan verran minua edelle. Sukelsin kollin perässä piikkihernetunneliin ja sen kautta ulos leiristä.
Heti kun pääsin ulos leiristä Kuolonklaanin reviirille, meinasin törmätä suoraan paikalleen pysähtyneeseen Kojoottivirneeseen. Tajusin nopeasti ruskeanharmaan kollin tuijottavan jotakin ja seurasin vaistojen käskystä klaanitoverini katsetta. Sydämeni tuntui jättävän ties kuinka monta lyöntiä välistä, kun tunnistin Jääliljan ja Kostohengen vajaan puolen ketunmitan päässä. Kaksikko istuskeli rennon oloisina kitukasvuisten pensaiden reunalla ja heidän katseensa olivat porautuneet minuun ja Kojoottivirneeseen. Jääliljan kasvoille nousi jäätävä ja hieman pilkkaava hymy.
"Ketkäs ne siinä? Minne teillä on matka?" likaisenvalkoisen ja tummanharmaan kirjava naaras kysyi silkkisen pehmeällä äänensävyllä.
"Ellet vielä tunnistanut minua, olen Talvikkimuisto, klaanisi parantajaoppilas", murahdin kuivasti lihaksikkaalle soturille. Minulla ei ollut pienintäkään aikomusta kertoa kummallekaan heistä matkastani, koska eihän se edes heille kuulunut. Toivoin Kojoottivirneen pitävän myös kuononsa kiinni asiasta.

// Jää? Kojo? Kosto?

Nimi: Kojoottivirne

18.03.2018 10:36
Olin ehkä hiukan pettynyt Talvikkimuiston tuomiin uutisiin. Tämä tarkoittasi sitä, että en voisi tulla pesälle enää niin usein korvani kanssa. Ilman pätevää syytä omat käyntini tai nopeat vierailuni parantajanpesällä olivat hyvinkin epäilyttäviä. Huomasin kuinka Pikiviilto oli perääntyneenä hiukan kauemmas pesässä. Käänsin katseeni uudestaan takaisin Talvikkimuiston kauniisiin silmiin. Tuntui kuin olisin taas kohdannut karun totuuden omista tunteistani. Minä todella pidin Kuolonklaanin parantajaoppilaasta, mutta en pystynyt kertomaan siitä kenelekään. Emoni Kalmalilja oli aivan tarpeeksi pettynyt minuun ja muut sisarukseni olivat yhtä etäisiä kuin se kaukana asustava Taivasklaani. Jos Talvikkimuisto ei olisi ollut Kuolonklaanissa, olisin varmasti lähtenyt täältä jo kauan aikaa sitten.
"Kojoottivirne? Kuulitko sinä minut?" Talvikkimuisto kysyi yhtäkkiä. Huomasin tuijottavani naarasta suoraan silmiin. Räpäytin silmiäni ja annoin katseeni valahtaa pois naaraan silmistä suoraan omiin tassuihini. Huomaamattomasti upotin kynteni kylmään maahan. Se ei ollut parhaimpia ideoitani, sillä maa oli todella kova. Tuntui kuin kynteni olisivat voineet katketa hetkenä minä hyvänsä.
*Tein sen taas*, ajattelin pettyneenä. Olin valunut taas omiin ajatuksiini katsoessani Talvikkimuistoa. Kuinka yksi kissa todella pystyikin saamaan ajatukseni niin pahasti sekaisin?
"Kuulin. Korva on parantunut paremmin kuin oletit", vastasin hiukan pettyneellä äänensävyllä. Toivoin hartaasti, että naaras ei olisi huomannut sitä epäkohtaa äänestäni.
"Älä käsitä väärin. Se on tosi hyvä juttu, mutta minä vain", yritin korjata sanojani, mutta purin itseäni kieleen kesken lauseen. Meinasin sanoa Talvikkimuistolle juuri jotakin, jota olisin todennäköisesti katunut todella pian. En pystynyt siihen. Me olimme ystäviä eikä Talvikkimuistolla ollut mitään tunteita minua kohtaan. Eihän?
"Ajattelin vain, että uskaltaisinko koetaa muutamia taisteluliikkeitä? En ole uskaltanut tehdä kovinkaan paljoa lähiaikoina korvani takia", maukaisin samalla kun heilautin häntääni. Sain erään idean. Tämä tosin saattaisi kostautua minulle. "Voisin ehkä opettaa sinulekin muutaman liikkeen, jos vain siis haluat."

// Talvikki?

Nimi: Talvikkimuisto

17.03.2018 14:43
Kuuntelin Pikiviillon sanoja erittäin tarkasti ja painoin jokaikisen tiedon mieleeni, koska en pakosti tulisi kuulemaan kyseisiä sanoja koskaan uudelleen elämäni aikana. Tähtiklaani oli Pimeyden metsän vastike ja Tähtiklaaniin uskovat kissat siirtyvät sinne elämänsä jälkeen aivan kuin Pimeyden metsään uskovat kissat siirtyivät sen metsästysmaille kuoltuaan. Tähtiklaanin jäsenet voivat opastaa kissoja unien välityksillä ja pystyvät kommunikoimaan parantajienkin kanssa, minkä olin luullut olevan mahdotonta, koska eiväthän Kuolonklaanin parantaja ja parantajaoppilas koskaan puhuneet Pimeyden metsän kissoille. Muiden klaanien parantajat, jotka uskoivat Tähtiklaaniin, olivat arvostettuja koska he osasivat ennustaa Tähtiklaanin heille lähettämiä merkkejä. Kaikki Pikiviillon jakaama tieto kuulosti suoraan unesta tulleelta, mutten uskonut mestarini valehtelevan minulle.
"En tosin itse ole saanut merkkejä Tähtiklaanilta - tai riippuu miten sen ottaa."
Pikiviillon sanat saivat taivaansinisen katseeni kääntymään salamannopeudella ja kohtaamaan pikimustan kollin salamyhkäisen ilmeen. Hän näytti aivan siltä, kuin kollin mielessä olisi ollut jokin suuri suunnitelma, jota tuo oli punonut jo lukuisien kuiden ajan. Kohotin kulmiani hämmentyneenä ja avasin suuni, valmiina utelemaan mestariltani lisätietoa. Aikoisin saada tahtomani tiedon keinolla tai toisella.
"Hyvää huomenta!"
Käännyin vilkaisemaan lapani taakse ja sain vastaani Kojoottivirneen ruskeanharmaan hahmon. Kollikissan tunnusomaisen takkuinen turkki sojotti ties kuinka moneen suuntaan ja lämpimänruskeissa silmissä välähti soturin huomattua minut ja Pikiviillon. Suljin vieläkin auki olevan suuni ja otin muutaman askeleen kauemmas mestaristani, jossa olin ollut periaatteessa kiinni Tähtiklaani-keskustelun aikana.
"Anteeksi, keskeytinkö jotain?" Kojoottivirne kysyi pahoittelevana ja vilkaisi ensin Pikiviiltoa ja sitten minua. Räpäytin kirkkaansinisiä silmiäni iloisena. Oli niin mukavaa nähdä Kojoottivirne, kun emme olleet jutelleet toisillemme pitkään aikaan.
"Et", Pikiviilto ilmoitti välinpitämättömästi, aivan kuin äskeistä keskusteluamme ei olisi koskaan syntynytkään, "tarvitsetko jotakin?"
"Tulin vain pyytämään Talvikkimuistoa tarkistamaan korvani", Kojoottivirne ilmoitti tyynesti ja vilkaisi minua sivusilmästä. Nyökäytin päätäni ja kutsuin kollia hännänheilautuksella seuraamaan minua pesän reunalla olevalle sammalpedille. Heitin kuitenkin nopeasti silmäyksen Pikiviillolle, jonka tarkoituksena oli kertoa mestarilleni jättää meidät kahdestaan. En ollut aivan varma toimiko yritykseni, mutta ainakin mustaturkkinen kolli katosi pesästä muutaman silmänräpäyksen sisällä. Ohjeistin Kojoottivirnettä asettumaan istuma-asentoon sammalpedille ja ryhdyin tutkimaan tuon revennyttä korvaa. Korva olin parantunut erinomaisesti ja tunsin sanoinkuvaamatonta ylpeyttä itsestäni silmäillessäni hyvässä kunnossa olevaa korvanrepaletta.
"Se on parantanut hyvin. Paljon nopeammin ja paremmin kuin oletin", ilmoitin tyynesti. En edes yrittänyt piilotella äänestäni loistavaa ylpeyttä Kojoottivirneeltä, olihan hän ystäväni.

// Kojo?

Nimi: Pikiviilto

17.03.2018 12:18
Huokaisin syvään ja katsoin huolestuneella ilmeellä Talvikkimuistoa. Miksi tuo oikein halusi tietää Tähtiklaanista. Kun itse aikoinaan kiinnostuin Tähtiklaaniin liittyvistä asioista, jouduin todella ongelmiin, enkä halunnut samaa oppilaaleni. Tosin, hän kuitenkin sanoi uskovansa Pimeyden metsään.
"Kyllä minä tiedän, ettet levittele tietojasi muille. En vain tiedä, onko hyvä idea kertoa sinulle Tähtiklaanista", tuhahdin ja laskin katseeni alavistoon, mutten voinut olla sivusilmälläni Talvikkimuiston katsetta.
"Olisit kiltti. Haluan vain tietää, ja kuten sanoin, uskon Pimeyden metsään", hän jatkoi, mutta idea epäilytti minua yhä. Vilkuilin hetken pesän suuaukolle varmistaakseni, ettei kukaan olisi tulossa sisään ja istuuduin naaraan eteen kietoen mustan häntäni tassujeni ympärille.
"Olkoon sitten, voin minä kaiketi jotakin kertoa", myönnyin, jolloin Talvikkimuiston kasvoille kohosi iloinen ilme.
"Mistä sitten aloittaisin... periaatteessa Tähtiklaani on sitä kannattavien kissojen vastike Pimeyden metsälle, eli sinne siirrytään kun sen aika koittaa. He voivat opastaa kissoja unien välityksillä ja toisin kuin Pimeyden metsän kissat, he antavat unia myös parantajille. Oikeastaan parantajat ovat muissa klaaneisaa arvostettuja juuri sen takia, että juuri he osaavat lukea Tähtiklaanin merkkejä. Kuulostaa kieltämättä hyvälle ja juuri se olikin yksi syy, miksi kiinnostukseni Tähtiklaaniin jatkui. En tosin itse ole saanut merkkejä tähtiklaanilta - tai riippuu miten sen ottaa", naukaisin ja hymyilin salamyhkäisesti.

//Talvikki?

Nimi: Veri

17.03.2018 09:42
"Minä" - Raparuusu veti syvään henkeä henkeä - "olen Rapapolte." Sähköinen tunnelma nousi kattoon ja hiljaisuus piinasi korvia. En tiennyt pitikö itkeä vai nauraa.
"Rapapolte?" henkäisin ja katselin Raparuusun tuttua, liiankin tuttua turkkia. Olihan yhdennäköisyys selvä. Kaikki alkoi vähitellen käydä järkeen, pakollinen tarveeni suojella Raparuusua oli ehkä johtunut tästä, tai ehkei, mutta siitä olin varma ettei Raparuusu ollut tiennyt alusta asti.
"S-sinäkö?" ääneni murtui. Pudistin päätäni itsekseni, ämä kaikki oli niin uskomatonta. Kiersin Raparuusun kasvojen puolelle ja otin katsekontaktin naaraaseen. Katseeni oli lempeä.
"Rapapolteko?" naukaisin kysyvästi vaikken tarvinnut vastausta. Istahdin Raparuusun eteen, pieni kyynel tipahti maahan. Tunsin onnea.
"Älä huoli, olet minulle silti aina Raparuusu", naukaisin ja nyökkäsin. Sisälläni kävi monia tunteita, jännittyneisyyttä, iloa, ällistystä, hämmennystä, kaikkea mitä vain voi olla. Huokaisin syvään.

//Rapa?

Nimi: Ahvenleuka

16.03.2018 20:17
Laskin katseeni nolostuneena tassuihini hymyillen samalla hieman hermostunutta hymyä, jonka yritin pitää rauhallisena. Tietenkin vaikutti säälittävältä ikävöidä heitä, joita pystyin yhä tapaamaan, varsinkin kun minun olisi pitänyt yrittää unohtaa heidät sen verran etten jatkuvasti ajattelisi heitä. Punertava soturi sen sijaan oli menettänyt melkein kaikki lähimmäisensä.
"Olen pahoillani vanhemmistasi. Kaipaat heitä ja siskoasi varmasti, mutta minä vain surkuttelen tässä omiani", virnistin ja nostin katseeni takaisin riipuksista. Hiiripisaraan tutustuminen oli aluksi tuntunut vastenmieliseltä, mutta nyt tuntui kuin alkaisin jopa sietää häntä. Jotenkin olisi vain keksittävä, kuinka pääsisin vielä hieman lähemmäs häntä.
"No, jos pennut eivät ole sinulle ajankohtaista, mitä ajattelit tehdä tulevaisuudessa? Kenties jotakin suurempia haaveita ja tavoitteita? Tietenkin joitakin houkuttelee tasainen, tuttu soturin arki, mutta sinä ehkä haluat jotakin muuta?" Naukaisin hieman johdatellen häntä haluamaani aiheeseen. Hänen mahdollinen uskollisuutensa Pimeystähdelle ja hänen seuraajalleen kiinnostivat myös. Hiiripisara näytti miettivän hetken kunnes aukaisi jälleen suunsa.

//Hiiri? Sori tönks

Nimi: Kostohenki

16.03.2018 18:56
Murahdin päästyäni ulos leiristä. En kaivannut enempää konflikteja kuin mitä omasin itselläni jo nyt. Silti tuntui siltä, että Jäälilja olisi aikeissa järjestää kunnon esityksen kunhan vain pääsisi vauhtiin. Käännyin ympäri ja katsoin vielä kerran sisälle leiriin. Lähinnä katseeni oli suuntautuneena kohti pentutarhaa. Kuutihkun katseleminen sai minut mietteliääksi.
"Rauhoituhan nyt herran päivänsäde", Jäälilja maukaisi kylmästi, mutta silti huvittuneesti. "Näet heidät ennen kuin ehdit myyrää sanoa."
"Tietääkseni sanoin jo kerran sanan myyrä ja näen heidät juuri nytkin", kohautin lapojani ja käännyin ympäri. Pystyi nähdä sielunsilmieni avulla kuinka Jäälilja juuri nyt pyörittelikään silmiänsä. Hymähdin tyytyväisenä. Olin juuri nyt sillä tuulella, että kissojen hermoille käyminen tuntui ihanalta. Otin muutaman harpauksen upottavassa lumihangessa. Askelissani oli outoa epävarmuutta. Olisin vain tahtonut sulkea silmäni ja upota lumihankeen kuin uneen. En ollut tuntenut oloani itsekseni muutamaan auringonnousuun. Ehkä se johtui siitä, että en voinut koko ajan riidellä Kojoottivirneen kanssa. Viimeaikainen temppuni oli kuitenkin saanut kollin jäämään parantajien pesälle hiukan pidemmäksi aikaa kuin hän oli suunnitellutkaan.
"Tiedätkö mitä", käännyin Jääliljan suuntaan ilkeä hymy kasvoillani. "Minulla taitaa olla suunnitelma, johon tarvitsen sinun apuasi."
Jäälilja katsoi minua jäisesti. Naaras näytti hyvinkin tyytyväiseltä. Kumosin juuri nyt sen väitteen, että emme koskaan kohtaisi ilman joitakin suunnitelmia. Se piti hyvinkin paljon paikkaansa. Käännyin uudestaan katsomaan edessäni siintäviä hankia.
"Luotettava lähteeni kertoi, että keräät kissoja ympärillesi. Aikeistasi en ole varma, mutta minä tahdon Kojoottivirneen ehdottomasti meidän puolellemme", maukaisin matalasti. En koskaan uskonut sanovani noita sanoja.
"Miksi ihmeessä tahtoisimme sen kapisen otuksen puolellemme?" Jäälilja kysyi.
"Hyvin yksinkertaisesta syystä: Hän tietää liikaa. Toiseksi hän osaa taistella yllättävän hyvin. Kylkeeni koskee yhä hänen teppunsa johdosta. Pienellä ohjauksella hänestä voi tulla mitä vain mitä tarvitsemme", selitin kohauttaen lapojani. Tuskin minun tarvitsisi Jääliljaa paljoa vakuutella.
"Ja sitten minun osaani...", Jäälilja maukui hiukan liioitellen. Tyypillistä.
"Kojoottivirneellä on jotakin tunteita Talvikkimuistoa vastaan. Sokeakin näkee sen. Sinun täytyy hyödyntää Talvikkimuistoa, jotta saamme Kojoottivirneen luokse. Kuka tahansa tekisi mitä vain rakkauden takia, eikö vain?" maukaisin häijysti.

// Jää?

Nimi: Raparuusu

16.03.2018 18:06
Veri kääntyi katsomaan minua jäänsiniset silmät viiruiksi kavenneina. "Tosiaan, saimme kokonaisuudessaan neljä pentua, kaksi tytärtä ja kaksi poikaa. Kaikki selvisivät Kuolonklaaniin asti, mutta tyttäreni Vaaratassu jätti maailman ennen sinun syntymääsi. Ja vain alle kuu sitten poikani Varistassu..." Soturi sulki silmänsä hetkeksi ja avasi ne sitten taas, katse täynnä tuskaa ja kaipuuta.
"Tyttäreni, Jäälilja, ja poikani, Roihumyrsky, selvisivät, mutta emme ole kovin läheisissä väleissä." Veren naukunassa oli synkkä kaiku, mutta hänen kasvoilleen oli palannut jälleen mitäänsanomaton-ilme.
"Minä kaipaan jokaista perheenjäsentäni paljon", hän hymähti ja väänsi huulilleen melko tekaistun näköisen hymyn. "Mutta menneet pitää jättää taakseen ja alkaa rakentaa uutta elämää tulevaisuudessa, niillä asioilla mitä sinulle annetaan." Hetken hiljaisuuden päätteeksi hän kysyi lopulta:
"Haluatko kuulla vielä jotakin?"
Pudistin päätäni. "Tämä riittää minulle, kiitos", sanoin nopeasti ja nousin seisomaan syötyäni hiiren loppuun. "Minun onkin riennettävä tästä asioille!" Naurahdin hieman kireän kuuloisesti ja hiivin vaivihkaa leirin uloskäyntiä kohden.
"Mutta nythän on yö?" Veren kasvoille levisi hämmentynyt ilme.
"Niinpä tosiaan", virnistin ja vilkaisin taivaalle tokaisten: "Mutta myyrät ja hiiret eivät odottele. Niinhän sitä sanotaan: aikainen lintu madon nappaa." Sen sanottuani hölkytin loppumatkan uloskäynnille asti ja kiihdytin leirin ulkopuolelle päästyäni juoksuun.
Kiidin hiljaisen metsän poikki ukkospolun suuntaan. Aikomuksinani ei todellakaan ollut lähteä metsälle, halusin vain päästä tuulettamaan ajatuksiani, sillä vei jonkin aikaa sulatella sitä asiaa, että olinkin joku aivan muu kuin luulin.
Istuuduin ukkospolun varrelle ja jäin seuraamaan kuinka hirviö toisensa jälkeen juoksi ärjyen ohitseni. Minua ei pelottanut. Tunsin vain tyhjää, jäytävää tekemättömyyden tunnetta, joka ei vain jättänyt minua rauhaan.
"Mikä sinun mieltäsi painaa?" Säpsähdin kuullessani Veren äänen takaani. Käännyin katsomaan säikähtäneenä entiseen mestariini, joka oli ilmestynyt siihen aivan yllättäen, ilman, että olin edes huomannut häntä.
"Voinko kertoa sinulle jotakin?" kysyin hetken epäröityäni. Veri nyökkäsi.
"Minä" - vedin syvään henkeä - "olen Rapapolte." Seurasi kiusallinen hiljaisuus. Sanat olivat vain lipsahtaneet suustani, ennen kuin olin edes ehtinyt kunnolla ajatella, miten esittäisin asiani kollille.

//Veri? Sori, tästä tuli tosi sekava, lyhyt ja ennen kaikkea tönkkö. xd

Nimi: Jäälilja

15.03.2018 17:23
"Vai onko asiasi kenties niin salamyhkäinen, että kaipaat leirin ulkopuolista, otollisempaa paikkaa kahdenkeskeiselle juttelulle? Olen nimittäin koko päivän hillinnyt haluani iskeä kynteni johonkin. Voisin aivan hyvin hyödyntää sen iskemällä kynteni vesimyyrään tai päästäiseen", kolli naukaisi tassujansa venytellen häntä ilmassa heilahtaen.
"Hmm, yritätkö vihjailla sitä, että haluat lähteä saalistamaan?" naukaisin terävästi ja hännälläni Kostohengen selkäturkkia hipaisten.
"Mennään vaan", murahdin, "Minunkin tekisi mieli upottaa kynteni johonkin, nimittäin sinuun". Kohtoin kulmiani ja nousin ylös ja pyörähdin ympäri, lähdin tassuttamaan uloskäyntiä kohden Kostohengen rinnalla.
"Ei minulla aina tarvitse olla suunnitelmia jos tulen luoksesi. Kai nyt tuollaisen kelpo kissan luokse voi muutenkin tulla, vai eikö?" kysyin ja räpäytin silmiäni jäisesti naurahtaen. Tassutin rauhallisesti ilman mitään kiirettä. Uloskäynti tunnelista kävellessäni piikikkäät oksat raapivat nahkaani terävillä kynsillään. Astuessani ulos tunnelista tuulen tuiverrus laittoi turkkini lepattamaan ja kaikki metsän tuoksut tulvahtelivat kuonooni. En voinut enään vastustaa kiusausta lähteä tuulispäänä metsään tappamaan riistaa, veri kohisi korvissani ja tuntui kuin kuulsi jokaisen metsässä olevan eläimen äänen.

//Kosto?

Nimi: Kostohenki

13.03.2018 21:44
Siristin silmiäni istuessa pentutarhan suuaukolla. Tuijotin suoraan pesällä olevaa kumppaniani Kuutihkua sekä tytärtämme Säröpentua. Molemmat nukkuivat sikeästi. Aikeinani ei ollut mennä herättämään kaksikkoa, ei missään nimessä. Ja jos sen tekisin, voisin joutua vaikka jäämään pentutarhalle. Pelkkä ajatus puistatti minua. Pentutarha ei ollut minun paikkani. Siispä tyydyin vain katsomaan perhettäni. Tai ainakin sen sirpaleita osasia. Minulla kun on ollut tapana pennusta asti särkeä omaa perhettäni pala palalta rikki enemmän ja enemmän.
"Lopettaisitko muiden vakoilemisen edes hetkeksi? Tuosta on alkanut tulla pelottava tapa", turhankin tuttu jäätävä, mutta huvittunut maukaisu kuului takaatani. Käännyin ympäri ja kohtasin Jääliljan jäisen olemuksen. Keltaiset silmäni olivat yhä viirulla. Jostakin syystä olin syrjäytynyt klaanista lähiaikoina jonkin verran ja kasvattanut vain kuilua minun ja läheisteni välille. En kuitenkaan vastannut naaraalle. Käännyin luomaan viimeisen katseeni Kuutihkuun ja Säröpentuun. Tiesin, että en koskaan pystyisi puhumaan enää tunteistani. Olimme nyt kumppaneita. Sillä se. Tuhahdin syvästi ja käännyin ympäri. Tiesin että Jäälilja ei tulisi puheilleni ilman syytä. Tai jos tulisi, se olisi ihme. Naaraalla oli yleensä aina jokin suunnitelma vailla toteutusta.
"Saisinko kuulla suunnitelmasi ennen kuin kadun päätöstäni", murahdin pahaenteisesti. Huomasin sivusilmällä kuinka Kalmalilja vilkuili minun ja Jääliljan suuntaan. Jokin emoni emossa sai minut varuilleen. En pitänyt naarasta vaarana itselleni vaan klaanilleni. Hän oli jo kerran hylännyt uskonsa. Miksi hän ei siis tekisi sitä uudestaan? Pysähdyin lopulta Jääliljan mallin mukaan leirin reunalle yllättävän lähelle leirin sisäänkäyntiä.
"Vai onko asiasi kenties niin salamyhkäinen, että kaipaat leirin ulkopuolista, otollisempaa paikkaa kahdenkeskeiselle juttelulle? Olen nimittäin koko päivän hillinnyt haluani iskeä kynteni johonkin. Voisin aivan hyvin hyödyntää sen iskemällä kynteni vesimyyrään tai päästäiseen", kysyin samalla kuin venyttelin hiukan jalkojani mahdollista metsästystä varten.

// Jää?

Nimi: Talvikkimuisto

13.03.2018 19:55
Käännyin hämmentyneenä Pikiviiltoa kohti, jonka kasvoilla lepäsi rento virne. Sukelsin suoraan parantajan pesän sammalverhojen ja kollin väliin, estäen tuon sisään sukeltamisen. Mustaturkkinen kolli kohotti kulmiaan yllättyneenä, muttei helpotuksekseki yrittänyt tunkeutua ohitseni.
"Miksi kuolonklaanilaiset haluaisivat häätää sinua, saati vieläpä tappaa? Olet uskollinen Kuolonklaanin jäsen!" Sanat tulivat melkein huutona ulos kurkustani ja tajusin vasta suuni suljettuani kuinka sydämeni oli alkanut hakata raskaasti rintaani vasten. Pikiviilto oli Kojoottivirneen ohella ainoa ystäväni Kuolonklaanissa enkä ollut jutellut muutamaan auringonnousuun Kojoottivirneen kanssa. En edes ollut varma miksi, mutten ollut vain löytänyt tarpeeksi aikaa.
"Uskoni Tähtiklaaniin antaa minusta petturin kuvan klaanitovereilleni. Todella moni kuolonklaanilainen tietää todellisista uskomuksistani ja kun elämme klaanissa, jossa Tähtiklaaniin uskovin kissoihin ei luoteta kunnolla, häätäminen ei ole mahdottomuus", Pikiviilto lausahti ilmeettömästi ja sukelsi sukkelasti pesään kylkeni vierestä. Jäin katsomaan mestarini perään, taivaansiniset silmät sumeentuneina. En pystyisi menettämään mestaria. Vaikka olinkin saanut jo kaiken tarvittavan opin pystyäkseni pitämään huolta kokonaisesta klaanista, tuntui siltä että en pystyisi siihen ilman Pikiviillon apua. Minun täytyisi vain ottaa vastaan se totuus, että jonakin päivänä mestarini ei tulisi enää olemaan rinnallani. Vetäisin keuhkoni täyteen raikasta lehtikadon lopun ilmaa ja työnnyin parantajan pesään.
Pikiviilto oli alkanut käydä läpi yrttivarastoa, joka näytti pelottavan heikolta yrttien määrän suhteessa. Mustaturkkinen kolli mutisi jotakin itsekseen ja juuri kun olin harppomassa lähemmäs kuullakseni jotain, parantaja korotti ääntään:
"Onneksi hiirenkorva tulee pian, sillä yrttivarastomme on huonossa kunnossa."
"Sinä olet ollut minulle todella hyvä mestari", töksäytin vaistojeni käskystä, mutta tein vielä oudomman päätöksen jatkamalla kehujani, "olet ollut minulle kuin oikea ystävä ja opettanut minulle enemmän parantajana olemisesta kuin olisin ikinä voinut kuvitellakaan."
Pikiviilto hymähti lyhyesti, mutta kohautti sitten lapojaan, "kohta sinusta tuleekin parantaja."
Mieleeni palasivat heti kollin usko Tähtiklaaniin ja kurkkuani alkoi kuristaa. Halusin saada tietää hieman enemmän mestarini aatteista, koska hän ei ollut koskaan avautunut niistä minulle ja tahdoin tietää hieman enemmän mestarini uskosta Tähtiklaaniin ennen kuin hänen aikansa koittaisi.
"Minua kiinnostaisi hieman uskosi Tähtiklaaniin. Enkä minä ole tässä tilanteessa levittääkseni salaisuuksiasi kenellekään, vaan pelkästä uteliaisuudesta. Olen varma, että uskot minun pitävän tiedon omanani", lausahdin ja nuolaisin vaalean siniharmaata etukäpälääni.
"Minä itse uskon Pimeyden metsään, muttei minulla ole mitään Tähtiklaaniin uskovia kissoja kohtaan, koska minun mielestäni kissaa ei pitäisi tuomita uskomusten perusteella. Rehellisesti sanottuna Tähtiklaani ja sen maailma kiinnostavat minua hieman."

// Piki?

Nimi: Jäälilja

13.03.2018 19:54
"Valitse, kumman tien otat. Mutta valitse viisaasti; haluatko minusta vihollisen vai liittolaisen?" Kalmalilja naukaisi ratkaiseviksi sanoikseen. Nyt olisi minun aikani valita, olla joko liitossa hänen kanssaan ja olla kertomatta Kostohengelle, ajatuskin raastoi minua sisältä päin, tai alkaa Kalmaliljan viholliseksi. En halunnut tuon naaraan vihoja niskoilleni, mutten haluaisi pettää Kostohenkeäkään, vai olisiko se pettämistä olla kertomatta jostain tällaisesta? Eihän se vaikuttaisi mitekään. Olin tosiaan yllättynyt naaraan kutsusta, jos suostuisin, suostuisin vaikeimman kautta ja pitkän kiertelyn jälkeen.
"Mutta suurin kysymys on, oletko luottamukseni arvoinen?" kysyin ja arvostelin Kalmaliljaa korvan nipukoista hännänpäähän sanomatta yhtikäs mitään, sanan sanaa.
"Mutta jos solmisin liiton kanssasi, se ei tarkoittaisi, että lopettaisin sinun kutsumanasi varmaankin "riehumista" Kostohengen kanssa. Minä luotan häneen ja hän minuun, mutta älä huoli jos minulla on salaisuus, jonka on pysyttävä salassa se ei leviä", naukaisin. Räpäytin silmiäni ja loin katseeni alas maahan, tarkastelin maassa olevaa sulanutta lunta.
"Päätökseni on luottaa sinuun, Kalmalilja, mutta muista kun minut rinnalleen ottaa, minut on vaikea jättää. Jää saattaa sulaa, muttei katoa koskaan se vain muuttu vedeksi ja jäätyy uudelleen", murahdin ystävämielisesti, mutta samaan aikaan omaamallani häijyllä äänensävylläni. Pidin vertauskuvista.
"Mutta juuri nyt minun on mentävä varmistamaan, ettei Kostohenki ole muuttumassa liian lempeäksi katsellessaan omaa pentuaan", naurahdin kolkon hyvästin ja lähdin loikkimaan kohti leiriä. Vilkaisin vielä taakseni ja näin Kalmaliljan tumman hahmon.
"Mutta olen käytettävissä joka hetkenä, jokaisena päivänä kun tarvitset, vaikka nyt minun on mentävä", sihahdin matalasti ilmoille.

//Kosto? Taikka Kalma?

Nimi: Pikiviilto

13.03.2018 18:08
Katsoin vakavana kyyneleitä pidätellen, kuinka Kielomyrkyn ja Totuuspennun hahmot samenivat, eikä mennyt paljoa aikaa, kun ympärilleni kertyvä usva nielaisi heidät kokonaan. Yritin huutaa yhä katkonaisia lauseita heidän peräänsä, mutta sanat takertuivat kurkkuuni. Olisin halunnut vielä muistuttaa rakastavani heitä vaikka tajusin heti, että oli jo aivan liian myöhäistä. Yritin jopa koittaa juosta heidän peräänsä, mutten enää kyennyt edes liikkumaan. Öinen niittymaisema oli pian hävinnyt kokonaan ja kaikkialla ympäröi vain tummuus, josta en päässyt pois, vaikka yritin herättää itseni rutistamalla silmäni kiinni. Muistelin vielä kaikkea, mitä Kielomyrkky oli sanonut minulle ja muistuttanut elämän hyvyydestä jopa Kuolonklaanissa. Hetken kuluttua tajusin joutuneeni pitkään pudotukseen.

//hereillä

"Talvikkimuisto! Talvikkimuisto!" kuulin huudot osittain vain huminana päässäni, muistamatta liittyä niihin lainkaan, vaikka siinä oli oma oppilaani saamassa viimein parantajanimeään. Poissaolevuudestani itse hieman nolostuneena, hymyilin anteeksipyytävästi Talvikkimuistolle, joka ei vaikuttanut lainkaan pahastuneelta, vaan naaras näytti nauttivan nimityksensä joka hetkestä. Käännyin lähteäkseni takaisin pesälle Talvikkimuiston seuratessa perässäni. Pieni ylpeys poltteli rinnassani, saatuani viimein varmuuden entisen oppilaani olevan valmis saamaan nimensä.
"Sinä oletkin oppilaistani ensimäinen, joka on pysynyt nimitykseensä asti hengissä", naurahdin kuivasti ja astuin sisälle pesään.
"Pian sinusta tulee varmasti myös koko klaanin parantaja ja saat oman oppilaan, kun minä pääsen jättämään sen paikan", jatkoin mukamas haikeaan sävyyn, pieni virne kasvoillani.
"Ethän sinä kuitenkaan vielä joudu klaanivanhimpiin liittymään, vaikka minä sainkin parantajanimeni", Talvikkmuisto muistutti, vaikka ymmärsi etten ollut tosissani.
"Ei, ei. En minä ole vielä siirtymässä heidän pirteään joukkoonsa, vaikka kuinka kaikki haluaisivatkin. Tiedän kyllä, että nämä kaikki olisivat ottaneet parantajakseen mielummin vajaasti koulutetun parantajaoppilaan, kuin minut. Tuetenkin nyt kun sinä olet valmis parantajaksi, ei mikään estä heitä häätämästä tai tappamasta minua", nau'uin yhä virnuillen. Jos Pimeystähti eu olisi niin hellämielinen, olisi minut savustettu ulos klaanista, sillä tieto minun harhailuni Tähtiklaanin puolella oli ilmeisesti monien tiedossa.

//Talvikki?

Nimi: Kalmalilja

12.03.2018 21:33
"Niin. Niin minulla oli", naukaisin vilkaisten Jääliljaa arvioiden, sitten maahan istuutuen. En tiennyt, pystyisinkö luottamaan naaraaseen, mutta minulla ei ollut mitään menetettävää. En mainitsisi Viiltokaaosta sanallakaan, enhän minä edes saisi.
"Olen miettinyt... Me olemme jo vahvoja erillämme, mutta oletko miettinyt sitä mahdollisuutta, että alkaisimme liittolaisiksi? Kuvittele nyt. Me voisimme yhdistää voimamme. Se on suunnattoman paljon hyödyllisempää, kuin typerä vihanpitomme", nau'uin ja katsoen valkeaa naarasta silmät kiiluen. En tietenkään missään vaiheessa ollut ajatellut, että olisimme tässö liittolaisuudessa samanarvoisia; minä olisin ehdottomasti se, joka olisi johdossa. Mutta eikö se olisi Jääliljallekin silti hyödyllisempää, kuin Kostohengen kanssa keppostelu? Minä olin kuitenkin häntä vanhempi ja kokeneempi.
"Jos suostut tähän, haluan tehdä yhden asian heti selväksi. Minä olen meistä johdossa, minä olen se, joka ratkaisee hankalat päätökset. Vain sen takia, että meistä kahdesta minä osaan nostaa meidät ylös. Sinä olet vielä nuori ja minua paljon kokemattomampi. Sen ei silti tarvitse pysyä niin, ehkä. Jos osoitat, että olet samanvertainen kanssani."
Nousin ylös ja astuin aivan Jääliljan eteen.
"Sinä hukkaat kaiken sen, mitä sinussa on juonimalla Kostohengen kanssa. Te ette pysty saavuttamaan sitä, mihin me voisimme yhdessä yltää. Hän ei voi antaa sinulle sitä, mitä minä voin. Ja jos suostut, sinun on pidettävä se häneltä salassa, muuten yhteistyömme loppuu heti."
Peruutin askeleen taaksepäin ja katsoin nuorempaa naarasta tiiviisti suoraan silmiin.
"Valitse, kumman tien otat. Mutta valitse viisaasti; haluatko minusta vihollisen vai liittolaisen?"

//Jää?

Nimi: Talvikkitassu/-muisto

11.03.2018 19:08
"Saapukoon jokainen oman riistansa metsästämään kykenevä suurkivelle klaanikokoukseen!"
Työnsin pääni sukkelasti ulos parantajan pesästä kutsuhuudon kajahtaessa ilmoille. Pimeystähden ylväs hahmo loikkasi suurkivelle ja laski lehdenvihreän tuijotuksensa kissajoukkoon, joka alkoi hiljalleen kerääntyä kiven ympärille. Tiesin kristallinkirkkaasti mikä olisi kokoontumisen aiheena. Saisin täyden parantajanimeni. Olivathan nimitysseremoniat Kuolonklaanissa tylsemmät kuin muissa klaaneissa, mutta parantajanimeni saaminen oli silti todella jännittävää.
"Oletko valmis?" Pikiviilto kysyi saavuttuaan rinnalleni parantajan pesälle. Hän vilkaisi minua sivusilmästään ja virnisti huvittuneena nähtyään jännityksestä tärisevät käpäläni, "ainakin olet innoissasi."
"Tietenkin olen! Mutta ei jäädä tähän hidastelemaan, mennään jo!"
Sen sanottuani pinkaisin juoksuun kissaryhmää kohti, jonka suuruus viesti kokouksen alkavan millä hetkellä tahansa. Juoksuni aikana näin sivusilmästäni Kojoottivirneen ja silmänräpäyksen ajaksi katseemme kohtasivat, kunnes jouduin kääntämään katseeni muualle.
"Talvikkitassu, astu eteen", Pimeyslehden kirkas ääni kajahti aukiolla ja sai sydämeni lyöntitahdin nopeutumaan. Hiivin muutamalla askeleella klaanin eteen ja kohtasin päällikköni lehdenvihreän tuijotuksen.
"Talvikkitassu on valmis saamaan parantajanimensä. Tästä lähtien hänen nimensä on Talvikkimuisto."
Vetäisin syvään henkeä ja käännyin ympäri klaania kohti. Heti ensimmäisenä kohtasin Kojoottivirneen lämpimänruskean katseen, mikä sai pienen hymyn kohoamaan kasvoilleni. Marssin Pikiviillon luokse ja samalla klaanitoverini alkoivat huutaa uutta nimeäni:
"Talvikkimuisto! Talvikkimuisto!"
Nautin heikoista onnitteluista muutaman silmänräpäyksen ajan, kunnes ne jo päättyivät. Kun kuolonklaanilaiset alkoivat palailla tekemisiinsä, lähdin Pikiviillon kanssa parantajan pesää kohti.

// Piki? Aika tönks

Nimi: Elandra

11.03.2018 17:32
Jäälilja: 34kp! -

Viiltokaaos: 50kp! -

Tappotassu: 4kp -

Kalmalilja: 28kp! -

Pikiviilto: 4kp -

Veri: 16kp -

Kojoottivirne: 7kp -

Lumotassu: 3kp -

Ahvenleuka: 14kp -

Hiiripisara: 16kp -

Talvikkitassu: 20kp! - Ansaitsit parantajanimesi! Voit kirjoittaa, kun Pimeystähti sen sinulle antaa Pikiviillon pyynnöstä.

Raparuusu: 50kp! -

Raepisara: 14kp -

Nimi: Viiltokaaos

11.03.2018 16:26
Raepisaran sanoessa, ettei vain Viiltotähdeltä näyttäminen tehnyt minusta seuraavaa varapäällikköä, sai minut virnistämään huvittuneesti. Tietäisipä hän vain kuka minä oikeasti olin. Mutta nyt ei ollut Raepisaran aika tietää, sillä tahdoin säästellä sen asian kertomisen myöhempään, jolloin aika olisi täydellinen. Kun en vastannut mitään, Raepisara käänsi katseensa poispäin minusta ja lähti hitaasti suunnistamaan ukkospolulta kohti leiriä. En luovuttaisi vielä.
"Olen sukua jokaiselle Kuolonklaanin päällikölle, Pimeystähti tosin on vain Pisaratähden kumppani, mutta sukuun hänkin kuuluu. Päällikkyys kulkee verissäni", vastasin pontevalla äänellä varapäällikölle, joka käänsi meripihkaisen katseensa jälleen minuun.
"Miten se on mahdollista? Sinä olet jokiklaanilainen", Raepisara naukui ja siristi silmiään hämmästyneenä.
"Ei, en ole jokiklaanilainen. Olen henkeen ja vereen kuolonklaanilainen. Ehkä joidenkin mielestä vain puoleksi, mutta minun mielestäni täysin. Saatatkin tuntea isäni, hän on Viiltotähden kouluttama Syöksyviilto. Olen aika varma, että tunnet myös emoni. Surkein parantaja ikinä, Jokiklaanin Kirkasmarja", naukaisin harmaalle kollille mahdollisimman vaikuttavalla äänellä, tosin viimeisimmät lauseet emostani sanoin matalammalla äänellä, sillä en erityisesti pitänyt emossani, joka ei edes kehdannut myöntää minun olevan hänen pentunsa. Näin varapäällikön meripihkan värisissä silmissä pienoisen hämmästyksen.
"Syöksyviilto? Missä vaiheessa hän oikein..", kolli pohti puoliääneen ja siirsi hetkeksi katseensa pois minusta.
"Sitä minä en tiedä, mutta kuten huomaat, minussa on erittäin paljon pontentiaalia varapäälliköksi ja siitä päälliköksi. Varapäällikkönäsi voisin pitää klaanin ruodussa samalla, kun sinä teet päätökset ja annat ne sitten minulle. Harkitse minua, olen ainoa oikea vaihtoehto ja sinäkin tiedät sen", naukaisin väläyttäen pienen virneen varapäällikölle, jonka jälkeen kiristin tahtiani. En saisi antaa Raepisaralle enää suunvuoroa tai pahimmassa tapauksessa keskustelu jäisi paikoilleen ja onnistuisin tuhoamaan varapäällikkyyteni sanomalla jotakin typerää.

Saavuin leiriin Raepisaran edellä. Aurinko oli lähtenyt partiossa ollessamme laskuun ja värjännyt taivaanrannan punertavaksi. Olisin ihan hyvin voinut viedä Tappotassun vielä harjoituksiin, mutta minua laiskotti sen verran, että päätin vain painella sotureiden pesään nukkumaan. Otin hyvän asennon sammalvuoteellani ja suljin silmäni saadakseni unta. Pian vajosinkin jo rauhalliseen uneen.

Seuraavana päivänä olin hereillä ennen aamunkoittoa. Vain muutama kissa harhaili pääaukiolla. Ilmeisesti muutamalla muullakin oli suunnitelmia tälle aamulle. Itse aioin viedä oppilaani Tappotassun ensimmäisiin saalistusharjoituksiin. Saalistus ei ollut vahvuuteni, mutta ikävä kyllä jokaisen soturin täytyi hallita se, joten harjoitukset olivat välttämättömät. Astelin oppilaiden pesälle venyteltyäni. Työnsin pääni sisään pensaikkoon ja vilkuilin hetken ajan ympärilleni hämärässä. Erotin pikimustan oppilaani melko läheltä pesän keskustaa nukkumasta.
"Tappotassu", naukaisin kollin nimen ääneen pelkäämättä voimakasta ääntäni ja muiden oppilaiden herättämistä.
"Ole hiljaa", Raatotassu mumisi ja painoi päänsä syvemmälle sammalvuoteeseensa.
"Tappotassu", sihahdin hampaideni välistä oppilaani nimen kovempaan ääneen. Viimein musta oppilas säpsähti hereille ja käänsi hämmästyneen katseensa suuntaani. Tunnistettuaan minut, hän loikkasi pystyyn ja sanaakaan sanomatta asteli oppilastovereidensa ylitse luokseni. Työnnyin pois pesästä takaisin pääaukiolle ja astelin pari ketunmittaa pesästä kauemmaksi. Tappotassu seurasi minua yrittäen karkottaa unen tiehensä ravistelemalla päätään.
"Lähdemmekö harjoittelemaan taistelua?" Tappotassu kysyi haukotellen.
"Emme tällä kertaa. Käymme harjoittelemassa nyt ensimmäistä kertaa saalistamista", kerroin tasaisella äänellä oppilaalleni. Tappotassu näytti hieman yllättyneeltä ja lopetti korvansa rapsuttamisen.
"Näin aikaisinko? Eivätkö riistaeläimet voi odottaa?" kysyi kolli.
"Partiot eivät odota. En tahdo, että ne säikyttävät kaiken riistan tiehensä", vastasin murahtaen oppilaalleni ja viilsin kynsilläni ilmaa.
"Lähdetään", vastasin, kun olimme hetken istuskelleet pääaukiolla hiljaa. Tappotassu ei esittänyt vastalauseita, mutisi vain hiljaa kai jotain, johon en jaksanut kiinnittää huomiotani. Musta soturioppilas seurasi minua ulos leiriä ja sitten kohti Tuuliklaanin reviiriä.
Sopivan paikan tullen, pysähdyin ja käännyin Tappotassua kohti.
"Saalistus on toinen perustaidoista, joka jokaisen oppilaan täytyy hallita edes jotenkin ennen soturiksi tuloa", aloitin opetustuokion ja istuuduin alas. Myös Tappotassu istui alas parin hiirenmitan päähän minuun.
"Saalistaessasi sinun täytyy tietää mitä teet. Jos et tiedä, sinusta ei ole hyötyä. Ensin etsit saaliseläimen tuoksun maistelemalla ilmaa ja mahdollisesti kävelemällä eri suuntiin vuoroperään. Kun saat vainun, lähde seuraamaan sitä. Liian laimeiden tuoksujen perään ei kannata lähteä. Jos näkemäsi saalis on jänis, sen vaaniminen on turhaa. Jänis kuulee sinut kaukaa, jonka vuoksi lähdet mahdollisimman hiljaa juoksemaan sitä kohti ja yrität vain saada sen kiinni. Jos eläin on joku, jota luulet voivasi vaania, arvioi etäisyytesi siihen. Mene niin lähelle kuin uskot pääseväsi hiljaa, jonka jälkeen vain syöksyt eläimen kimppuun ja tapat sen. Yksinkertaista, eikö? Tuuliklaanin reviiri on jonkun matkan päässä tuollapäin, joten varokin ylittämästä rajaa. Saat nyt tehtäväksesi saalistaa saaliin. Minä seuraan sinua kaiken aikaa vähän sivuummalta. Kun joko onnistut tai epäonnistut, minä arvostelen jokaisen liikkeesi", naukaisin oppilaalleni. Opetustuokio oli ohi ja oli aika toiminnan. Nyt Tappotassu saisi näyttää taitonsa.

//Tappo?

Nimi: Jäälilja

11.03.2018 14:54
Katsoin kummastuneena sekä hieman uteliaana Kalmaliljan mustaturkkista hahmoa, joka läöhti loittonemaan minusta, mutta lopulta pysähtykin suuaukolle, kuin odottamaan päätöstäni. Minun olisi oltava nopea päätöksissäni, mutta silti harkittava tarkojn, mitähän tästäkin taas kehkeytyisi. Toinen verinen taistelu kenties? Kiinnostus vei kuitenkin vallan järjestä, Kalmaliljalla saattoi olla oikeasti jotain tärkeää, olihan hän sanonut asian olevan jotain mitä minä halusin kuulla. Nousin varovasti ylös ja lähdin varmoin askelin vanhemman soturin perään. Kalmaliljan kuultua askeleeni hän lähti tassuttamaan sulavasti ulos leiristä. Seurasin pienen välimatkan päässä, pidin suuni kerrankin kiinni. Kalmalilja johdatti minut kauemmas leiristä ja lopult pysähtyi ja käänsi kirkkaanvihreät silmänsä minuun. Katsoin tutkaillen naaraan eleitä, kuin yrittäen lukea tätä. Tällä kertaa en saanut mitään. Loin jäisen silmäyksen naaraaseen, mutta huomatessani Kalmaliljan silmien olevan jotain muuta kuin vihamieliset, silmäni sulivat.
"Sinulla oli siis jotain?" kysyin rikkoen hiljaisuuden, joka oli kestänyt vain silmänräpäyksen ajan.

//Kalma? Sori vähän outo.. cx

Nimi: Kalmalilja

11.03.2018 14:31
Istuin leirin reunamilla tarkastellen soturien pesän edustalla istuvaa valkoista naarasta. Jäälilja oli poikkeuksellisesti yksin, ilman Kostohenkeä, mikä tietenkin helpottaisi minua toimimaan. Viiltokaaos oli oikeassa; meidän kinastelumme oli typerää, eikä se johtanut mihinkään. Tai no, se saattoi minut hyvälle tuulelle, mutta muuta hyötyä siitä ei ollut. Jäälilja oli osoittautunut myös ihan hyväksi taistelijaksi, vaikka olikin luovuttanut voiton minulle. Hänessä oli niitä piirteitä, joita minä liittolaisiltani hain. Ja sellaiseksi minä Jääliljan haluaisin.
Välimme eivät vain olleet erityisen hyvät, eivät olleet olleet sitten ennustuksen jälkeen. Mutta me voisimme olla yhdessä vahvoja. Ja minä hyötyisin hänen tuestaan.
Nousin seisomaan ja venytin takajalkojsni, astellen sitten kookkaamman soturin luo. Jäälilja oli sukimassa turkkiaan, mutta nosti katseensa, kun kuuli tuloni. Hymyilin jäisesti, mutten erityisen ilkeästi.
"Minulla olisi sinulle asiaa. Jonka sinä haluat kuulla", naukaisin matalalla äänellä, jotta vähän matkan päässä istuva Tuhokatse ei kuullut. Lähdin astelemaan ulos leiristä ja jäin suuaukolle odottamaan Jääliljaa. Jos naaras siis tulisi, mikä ei tietenkään ollut itsestäänselvyys.

//Jää?

Nimi: Talvikkitassu

11.03.2018 10:03
Etsin hupenevasta yrttivarastosta sammalia, joissa olisi hiirensappea, sillä vanhukset olivat jo useamman kerran valittaneet turkissaan olevista punkeista. Vaikkei punkkien poistaminen tietenkään lempipuuhaani ollut, se kuului parantajaoppilaan tehtäviin. Päästin kurkustani syvän huokaisun ja nappasin hiirensappisammaleet leukojeni väliin. Pujottelin tyhjän parantajan pesän läpi ja sukelsin aukiolle, jolla päästyäni suunnistin rivakat askeleeni vanhusten pesää kohti.
Kojoottivirne oli päässyt parantajan pesästä aikaisemmin aamulla, sillä hänen korvansa oli parantunut jo tarpeeksi hyvin jotta kolli olisi voinut palata soturin tehtäviin. Soturista oli tullut minulle hyvä ja luotettava ystävä ja toivoin todella vahvan ystävyyssuhteemme pysyvän. Voisin käydä pyytämässä häntä joskus metsästysretkelle kanssani tai muuten vaan kävelylle, niin hyvin viihdyin Kojoottivirneen seurassa.
"Hyvää päivää", lausahdin kirkkaalla äänellä saapuessani vanhusten pesään. Ensimmäisenä päänsä esiin nosti Punasirppi. Valkeaturkkinen naaras räpäytti kärttyisenä silmiään.
"Vihdoinkin sinä tulit hoitamaan meitä! Oppilaat ovat täysin unohtaneet olemassaolomme!" hän sähähti ja venytti etujalkojaan laiskasti. Punasirpin sanat herättivät Kidesydämen ja Pikkuvarjonkin, jotka kohdistivat ärtyneet tuijotuksensa minuun. Nielaisin nopeasti ja marssin Punasirpin luokse. Naaras kierähti kyljelleen ja paljasti punkeista kuhisevan selkänsä. Irvistin mielessäni nähdessäni pienet ötökät, mutta pakottauduin laskemaan hiirensapesta tihkuvan sammaleen punkkien kohdalle. Punkit alkoivat hiljalleen pudota maahan, josta sitten tapoin ne nopealla näykkäisyllä. Kuljin Punasirpin selän, kylkien ja vatsan läpi, kunnes siirryin Kidesydämeen. Harmahtavan valkoinen naaras käänsi päänsä muualle ja antoi minun tehdä työni. Työnsin sammaleet punkkeja kohden ja liikuin sitten hitaasti koko vartalon läpi. Aina kun painoin hieman liian rajusti, vanhus sähähti ja paljasti lumenvalkoisen hammasrivistönsä.
"Varo vähän! Luuni eivät ole enää yhtä vahvat kuin ennen, joten varokin niiden vahingoittamista, senkin hävytön oppilas!"
"Anteeksi, Kidesydän", mutisin kiristettyjen hampaideni välistä, "yritän olla varovaisempi."

Heitin viimeisetkin sammalenrippeet aluskasvillisuuden sekaan ja sukelsin takaisin leiriin. Olin onnistunut irrottamaan jokaisen punkin Kidesydämestäkin, vaikken ollutkaan välttynyt täydellisesti tuon loukkaavilta lausahduksilta. Pikkuvarjo sen sijaan oli käyttäytynyt neutraalisti, mutta olin huomannut hänen ilmeen kiristyvän hieman sähellettyäni hetken verran hiirensapen kanssa. Mutta ylipäänsä olin onnistunut tehtävässäni kiitettävästi.
Kun saavuin leiriaukiolle, pysähdyin uloskäynnin edustalle ja aloin etsimään Kojoottivirnettä taivaansinisellä katseellani. Halusin pyytää kollia metsästysretkelle tai muuten vaan viettää aikaa hänen kanssaan. Tosin, samalla halusin vain juosta sammalvuoteelleni ja vaipua horrosuneen. Ravistelin kuitenkin ajatukset nukkumisesta pois mielestäni ja jatkoin Kojoottivirneen etsimistä. Jos en löytäisi häntä, menisin nukkumaan.

// Kojo?

Nimi: Raepisara

10.03.2018 21:47
Partion muut jäsenet olivat lähteneet jo leiriin päin, kun minä ja Viiltokaaos olimme jääneet vielä keskustelemaan. En tiennyt oliko kollin sanoissa perää vai olivatko ne todella totta. Hänen ilmeestään sitä oli hyvin vaikea erottaa. Miksi Kuolonklaani oli tuolle kissalle niin tärkeä? Hän oli entinen jokiklaanilainen ja erakko. Voisiko jostakin klaanista vain tulla tärkeä, vaikkei siihen olisikaan syntynyt? Äkkiä mieleeni nousi Hiutaleturkki ja sen myötä myöskin päätin uskoa kollisoturia.
"En ole vielä varma, mitä teen sinun kanssasi", maukaisin rauhallisena ja kasvoillani komeili mitään sanomaton ilme. Katsoin meripihkaisilla silmilläni tummanharmaan turkin omaavaa Viiltokaaosta. Toivottavasti tekisin oikean päätöksen hänen suhteensa.
"On klaanissa muitakin kissoja, jotka osaavat johtaa ja ovat aivan yhtä hyviä kuin sinäkin. En tiedä mikä muka tekisi sinusta erikoisen. Sekö, että satut näyttämään aivan Kuolonklaanin perustajalta? Tuskin se ihan riittää. Pidän kuitenkin sinut vahvana ehdokkaana varapäälliköksi, sopiiko se? Tuskin sopii. En tiedä enää, mitä tietoja voisin sinusta kaivaa esille, joten saat joko sanoa ne tai tyytyä vähempään", maukaisin ja palautin katseeni eteenpäin. Olisiko kollilla vielä jokin asia kerrottavanaan, vaikka jokin rajanujakka, joka saattaisi helpottaa päätöksen tekoa.

//Viilto?

Nimi: Hiiripisara

10.03.2018 21:22
Tyydyin vain hymähtämään vastaukseksi Ahvenleualle. Kolli oli aivan omissa maailmoissaan eikä keskittynyt lainkaan minuun. Hän taisi ajatell Jokiklaania, sillä soturi oli kertonut siellä tulvivan hiirenkorvan aikaan. Ei hän voinut olla uskollinen Kuolonklaanille, jos hän ei voinut päästää irti synnyinklaanistaan. Hänestä ei koskaan tulisi oikea kuolonklaanilainen, jos hän jatkaisi noin. Minun täytyisi kertoa se kollille, mutta hienovaraisesti, jotta hän ei alkaisi epäilemään ystävällisyyttä ja tahtoani auttaa soturia.
"Taidat ikävöidä Jokiklaania enemmän kuin uskottelet itsellesi", naukaisin hiljaisella äänellä ja käänsin katseeni Jokiklaanin entiseen päällikköön. Ahvenleuka käänsi meripihkaiset silmäparinsa minuun päin.
"Minä ymmärrän. Kun Liljahenkäys vietiin pois luotamme ja hänen kerrottiin kuolleen, minäkin ikävöin häntä. Ikävöin kovasti pitkään, vaikka olinkin niin pieni ja väitin, etten kaivannut häntä. Ikävöin myös vanhempiani, vaikka he kuolivat toisin kuin sinun perheesi Jokiklaanissa", valehtelin kollille surullinen ilme kasvoillani. Vanhempani olivat kyllä kuolleet ja olin ihmetellyt, minne nimetön sisareni oli kadonnut, mutta en minä heitä erityisesti ikävöinyt. Jokainen kuolee joskus, se on vain hyväksyttävä selviytyäkseen. Käänsin katseeni maahan näyttääkseni yhä vain surullisemmalta. Kyyneleitä en väkisin alkaisi pusertamaan, sillä se pilaisi kasvoni täysin. Eikä muutenkaan aito soturi itkisi toisen nähden, sillä itkeminen teki kissan heikoksi ja voimattomaksi.

//Ahven?

 

©2018 Kuunpisara - suntuubi.com