Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Myrskyklaani ♦ Jokiklaani ♦ Tuuliklaani ♦ Varjoklaani ♦ Kuolonklaani
Taivasklaani ♦ Erakot&kotikisut

Tähtiklaani ♦ Pimeyden metsä 

Myrskyklaanin tarinat

Vuodenaika
Seremoniat

Myrskyklaanin sivulle

Ennen kuin kirjoitat, otathan nämä asiat huomioon:

- Tarinassa tulee olla rivejä yli kymmenen(10). Jotta tarinassa varmasti on yli kymmenen riviä, kirjoita muutama ylimääräinen rivi. Kaikki alle kymmenriviset tarinat poistetaan armotta, eikä niistä saa pisteitä.
- Kirjoita vuorosanat eri riveille. Tämä tuo tarinaan selkeyttä ja sen ohella myös pituutta.
- Tee selkeä ero ajatusten ja vuorosanojen välille. Vuorosanat kirjoitetaan lainausmerkkien(") ja ajatukset joko asteriskien eli tähtien(*) sisään.
- Kirjoita tarinat imperfektissä eli menneessä aikamuodossa(kävelin, ei kävelen, juoksin, ei juoksen, jne) ja yksikön ensimmäisessä persoonassa eli minä-muodossa kissasi näkökulmasta.
Autohittaaminen, eli toisen hahmon käyttäminen tarinassa on sallittua, mutta ainoastaan pienissä määrin. Voit laittaa tarinassasi toisen kissan sanomaan jotain, mutta sinun on tärkeää muistaa, että luet kissan luonteen ennen kuin laitat sitä tarinaasi. Jokaista klaanin jäsentä saa käyttää tarinassa sivuhahmona. Et saa tappaa hahmoja ilman kirjoittajan(NPC-hahmolla ylläpitäjän) lupaa. Sama koskee haavoittumisia; et saa laittaa toista kissaa vuotamaan verta, elleivät kissat ole taistelemassa, silloin pienet haavat ovat sallittuja, mutta ikuiset arvet, vammat ja muut, joiden vuoksi tulee viettää mennä parantajan luokse eivät ole sallittuja ilman lupaa. Et saa laittaa kissaa kertomaan rakkaudestaan ilman lupaa, etkä myöskään rikkomaan soturilakia tai tappamaan ketään.
- Hahmosi ei voi olla voittamaton. Vahvinkin soturi saa haavoja taistelussa ja häviää joskus. Kissasi ei saa myöskään saalista aina kiinni.
- Tänne kuuluvat vain tarinat. Jos unohdat laittaa tarinan loppuun, että tahdot jonkun jatkavan tarinaasi, et kirjoita sitä tänne, vaan ilmoituksiin.
Lisää ohjeita kirjoittamiseen täältä.

Jos tahdot jättää jatkot jollekin toiselle liittyneelle, laita tarinan perään kahden rivinvaihdon jälkeen kahden kauttaviivan jälkeen kissan nimi, jolle jatkot tahdot jättää, esim:
//Vadelmatassu?

Toivottavasti inspiraatiosi ei katoa!

 1  2  3  4  5  6  7  > >>  [ Kirjoita ]

Nimi: Pitkävarjo

18.03.2018 11:05
Jäin hetkeksi lumisen aluskasvillisuuden sekaan katsomaan, että kaikki oli hyvin Varjoklaanin puolella. Mieleeni palasi ensimäinen kohtaamiseni Varjoklaanin kissan kanssa. Silloinen Varjoklaanin oppilas Sydäntassu oli törkeästi ylittänyt rajan ilman mitään hyvää syytä. Koppavana oppilaana oli häätänyt naaraan Tuuliklaanin riesaksi ja poistunut paikalta. Virnistin huvittuneena. Tekoni oli niin tyypillistä niiltä ajoilta, kun olin oppilas. En vaivautunut häätämään kissaa omalle reviirille vaan olin syssänyt hänet toisen klaanin huoleksi. Toisaalta tekoni ei kyllä yllättänyt minua. Väräytin viiksiäni ymmärtäessäni jotakin. Olin juuri muistanyt oppilasaikojeni tapahtumia. Käännyin uudestaan katsomaan ukkospolun ylitse Varjoklaanin puolelle. Näin kuinka Liljahenkäys matkasi Varpuspennun ja Rosmariinipennun kanssa heidän reviirinsä halki kohti leiriä. Katsoin näkymää tyytyväisenä.
*Ehkä muistini tulevaisuus onkin valoisampi kuin luulin*, jattelin rennosti. Yritin muistella niitä aikoja, kun ensimäiset oireet alkoivat näkyä. Yhtäkkiä muistin sitä edeltävän yön. Olin muistaakseni lähtenyt kävelylle, kompastunut johonkin ja löy pääni. Virnistin ikävästi. Taisin menettää tajuni, sillä seuraava muistikuva olikin aamuaurinko. Pudistelin päätäni. Oliko oikeasti mahdollista, että sen takia unohdin käymäni keskustelun Saniaistähden kanssa? Että en muistanut oppilaani olevan valmis soturiksi? Yhtäkkiä tunsin itseni täydeksi hiirenaivoksi.
*Hiirenaivoksi, olla on tehtäviä tekemättä leirissä*, muistutin itseäni. Siinä samassa lähdin tasaisen ravin siivittämänä kohti leiriä.

Pujahdin sisälle leiriin nopeasti. En välittänyt mitä muut klaanin kissat ajattelivat minun sihahtaessani leirin poikki suoraan soturien pesälle. Pystyin toki kuvittelevaan sisareni Mahlaruusun tiukan katseen selässäni koko matkan aikana. Pesässä oli hämärää enkä aluksi erottanut mitään. Räpäyttelin silmiäni useamminkin hetken ajan. Meni tovi, että totuin hämärään sitten sen kaiken kirnkauden ja valkeuden keskellä mitä leirin ulkopuolella oli ollut. Osasin silti suunnistaa tieni minun ja Kamomillapisaran vuoteelle. Ryhdyin myläämään sammalia siisteiksi nipuiksi, jotka saisin suuhuni ja leukani alle. Kasoja koostui kolme. Suuntasin tarpeidentekotunnelin kautta viemään sammalia pois. Ei näitä haisevia sammalia kannattaisi viedä minnekkä tahansa. Toistin tämän saman kolme kertaa. Katsoessani tyhjää länttiä sotureiden pesässä jokin alkoi kalvaa minua sisältä käsin. Tyhjä maa sai oloni kauheaksi. Lähdin äkkiä pois pesästä. Silmäni alkoivat hiljattain tottua nopeisiin valoisuuksien muutoksiin, joten muutaman silmänräpäytyksen jälkeen olinkin jo jatkamassa matkaani kohti Tiikeriraivon pesää. Pesän suuaukolla huomasin Mahlaruusun kantavan suussaan ja leukansa alla suueta sammaltukkoa. Naaras pudotti ne suoraan eteeni.
"Päättelin jatkuvasta säntäilystäsi, että kaipaat apua", sisareni maukui rennosti. "Vie nämä, minä haen vielä toisen kasan pesältä."
Nyökkäsin hämilläni Mahlaruusulle. En olettanut hänen oikeasti tulevan apuun, varsinkaan sen jälkeen mitä tapahtui juuri ennen kuin olin poistunut leiristä. Ehkä naaras ei osannutkaan olla niin pitkävihainen kuin todellisuudessa väitti. Nappasin vaivalloisesti suuret kasat sammalia mukaani. Lähdin kävelemään hitaasti kohti soturien pesää, jotta en puottaisi yhtäkään sammaltukkoa matkanvarrelle. Aivan edestäni Jalosydän viuhahti sisälle soturien pesään. Olin vähällä pudottaa sammaleet, mutta en kehdannut valittaa aiheesta Jalosydämelle. Muillakin kuin minulla on voinut olla rankkoja päiviä. Pudotin pesällä sammaleet suoraan minun ja Kamomillapisaran vuoteen kohdalle, joka tosin nyt oli vain tyhjä maaläntti. Ryhdyin äkkiä levittelemään sammalia odottaessani Mahlaruusun tuovan lisää. Lopulta vierelleni kaatui lisää sammalia. Käännyin katsomaan Mahlaruusua kiitollisena. Silti tunteeni olivat ristiriitaiset.
"Miksi autat minua?" kysyin Mahlaruusulta. Käänsin katseeni takaisin sammaliin alkaessani levittää niitä.
"Olet veljeni. Perhe pitää yhtä. Vieläkö tarvitset tarkemman perustelun vai saanko jatkaa auttamista?" Mahlaruusu kysyi topakasti. Keskeytin sammalien levittämisen ja katsoin naarasta pitkään tuon meripihkaisiin silmiin. Välillemme lankesi pitkä hiljaisuus. Mahlaruusu väräytti välissä painostavasti omia viiksiänsä. Pystyin jo tuntea kuinka hän oli aikeissa poistua pesältä. Lopulta nyökkäsin, sillä en keksinyt mitään sanottavaakaan.
Yhdessä saimme sammalvuoteen melko nopeasti valmiiksi. Tulos oli ihan mukava. Ainakaan sammaleet eivät enää haisseet.
"Nyt jos suot anteeksi, menen kouluttamaan oppilastani", Mahlaruusu maukaisi kireästi ja asteli pesän suuaukolle.
"Mahlaruusu", kutsuin sisartani nimeltänsä. Naaras pysähtyi pesän suuaukolle. "Kiitos."
Naaras naurahti hiukan ja sanoi poistuessaan: "Eipä kestä."

Nimi: Silkkitassu

18.03.2018 10:22
Yritin olla yökkäämättä katsoessani, kuinka Viirutassu irrotti punkin Elotuulen turkista ja litisti sen kyntensä alle. Niskavillani sojottivat piikkeinä kohti klaaninvanhimpien pesän kattoa. En ollut pentuna edes ajatellut, että soturioppilaiden tehtäviin kuuluisi tällainen.
Urheana kissana nielin kuitenkin pettymykseni. Otin sammalpalloon varastoidun hiirensapen mukaani ja kävelin vuorostani Korppisielun luokse. Kollilla oli tummanharmaa, karhea turkki ja taivaansiniset silmät, jolla hän katsoi kulkuani.
’’Huomenta’’, tervehdin niin kohteliaasti kuin pystyin, vaikka se kuulostikin vain pieneltä murahdukselta. Rykäisin, jotta kurkkuni avautuisi hieman. ’’Osaatko sanoa, missä kohtaa punkit sinua vaivaavat?’’
Korppisielu nousi makuualustaltaan istumaan, ja heilautti valkoista hännänpäätään. ’’Yksi on pureutunut kiinni niskaani, enkä yletä ottamaan sitä pois. Se on tuolla lähellä vasenta korvanjuurta.’’
Löysin punkin nopeasti, koska se oli inhokseni ehtinyt pullistua jo vaaleanharmaaksi palloksi. Kastoin vastentahtoisesti tassuni hiirensappeen ja tuputtelin sitä punkin päälle. Kun punkki vihdoin ja viimein irtosi, tartuin siihen kynsilläni ja vein sen maahan.
’’Etkö sinä olekin uusi oppilas?’’ kysyi Korppisielu puuhaani seuratessa. Litistin punkkia tassullani, kunnes kuului pieni poks-ääni.
’’Olen, minut nimitettiin vasta eilen’’, mau’uin hieroessani tassua klaaninvanhimpien pesän lattiaan, jotta punkin sisälmykset lähtisivät.
’’Kyllä se aika vierii niin nopeasti.’’ Korppisielu katsoi jonnekin kauas mietteliään näköisenä.
Löysin Korppisielulta vielä pari punkkia, jotka kaikki litistin kuoliaiksi. Olin varma, että näkisin punkit vielä painajaisissani monina tulevina öinä. Siipisydämen hoidimme Viirutassun kanssa yhdessä. Uusi oppilastoverini ei ollut kovin puhelias, mutta työnteko sujui nopeammin kuin keskityimme vain punkkien poistoon. Pian olimmekin jo valmiita.
’’Jos näen lähiaikoina vielä yhdenkin punkin, oksennan karvapallon suoraan jalkojeni juureen’’, puuskaisin Viirutassulle, kun olimme vieneet hiirensapet takaisin Tiikeriraivon pesälle.
’’Ja minä oksennan kaksi’’, kermanvärinen kolli naukui hymyillen huvittuneena. Naurahdin ajatukselle ja katsoin toista tassuani. Se oli vielä tahmea hiirensapesta.
’’Eikö tämä aine lähde millään pois?’’ tuhahdin ja valmistauduin siistimään sitä kielelläni.
Viirutassun syvänsiniset silmät suurenivat. ’’Ei, älä-’’
Liian myöhäistä. Heti kun olin lipaissut tassuani, tiesin tehneeni pahan virheen. Hiirensapen maku tunkeutui suuhuni ja työnsin automaattisesti kieleni ulos. Maku oli niin iljettävä, että niskavillani nousivat pystyyn. Juoksin lähimmälle juomapaikalle ja yritin veden avulla saada maun lähtemään kielestäni. Se ei kuitenkaan auttanut.
’’Yritin varoittaa sinua’’, vierelläni seisova Viirutassu pahoitteli.
Lopetin veden juomisen ja ravistin turkkiani. ’’Et sattuisi tietämään, miten saisin tämän maun pois suustani?’’
’’Ei sitä kai saa millään, se lähtee itsekseen parin päivän jälkeen.’’
Häntäni valahti alaspäin. Ei voinut siis muuta kuin vain kärsiä hiirensapen maku suussaan pari päivää.
Samalla huomasin Polttosydämen ja Purohännän, jotka astelivat luoksemme. Yritin näyttää mahdollisimman normaalilta.
’’Saitteko poistettua punkit klaaninvanhimpien turkista?’’ Viirutassun mestari Purohäntä kysyi. Nyökkäsin vastaukseksi ja yritin näyttää mahdollisimman pirteältä.
’’Hyvä, siinä tapauksessa eiköhän mennä hiekkakuopalle harjoittelemaan taisteluliikkeitä?’’

//Viiru?

Nimi: Viirutassu

17.03.2018 18:56
Astelin Silkkitassun perässä kohti mestareitamme, jotka sattumalta olivat keskenään kumppaneita.
"Huomenta", vastasin kohteliaasti Polttosydämen tervehdykseen, naaras näytti melko mietteliäältä. Käänsin katseeni Purohäntään, kolli pysytteli hiljaa antaen Polttosydämen puhua.
"Saimme tänään kuulla klaaninvanhimmilta, että hiirenkorvan alku on tuonut heille erityisen paljon punkkeja, joita he eivät saa irrotettua ilman apua’’, harmaa naaras naukaisi meripihkan värisissä silmissään pahoitteleva pilke. Häntäni laskeutui lannistuneesti melkein maahan asti ja kasvoillani näkyi aelvä pettymys, olisin ennemmin harjoitellut taistelua heti aamusta, kuin irrotellut punkkeja klaaninvanhimpien turkeista.
’’Teidän kahden tehtävänä on hakea Tiikeriraivon pesästä hiirensappea ja sen avulla irrottaa punkit klaaninvanhimpien turkista. Sen jälkeen voimme aloittaa ensimmäiset taisteluharjoitukset'', Polttosydän jatkoi ystävälliseen ja rauhalliseen sävyyn. Tiesin Silkkitassun pakkomielteen puhtaana pysymiseen, joten en osannut kuvitellakkaan kuinka inhottavalta tämä tehtävä mahtaisi oppilastoveristani tuntua, sillä se tuntui minustakin inhottavalta ajatukselta vaikkei minua turkkini likastaminen oikein haitannutkaan. Nostin häntäni vastahakoisesti pystyyn ja palautin kasvoilleni sen iloisen ja odottavaisen ilmeen, minähän en näyttäisi pettymystäni mestarilleni! Nyökkäsin mahdollisimman reippaasti, käännyin ja lähdin astelemaan kohti parantajan pesää, mieleni olisi tenhyt löntystää, mutta pakottauduin pitämään askeleeni keveinä, muutaman ketunmitan käveltyäni, tajusin viittoa hännälläni Silkkitassun mukaani. En jäänyt odottelemaan seurasiko Silkkirassu minua, vaan pujahdin sammalverhojen läpi sisään parantajan pesään.
"Tiikeriraivo?" Kysäisin kollia. Näin kuinka klaanimme punertavan ruskea parantaja tuli yrttivarastosta. Kolli katsoi minua ja Silkkitassua ystävällisesti, kasvoilleni levisi väkisinkin todellinen hymy, Tiikeriraivon kanssa olin sijaisemoani lukuunottamatta viettänyt eniten aikaa pentuna.
"Oliko teillä jotain asiaa?" Tiikeriraivo kysyi ystävälliseen sävyyn, vilkaisin nopeasti Silkkitassua, kolli ei näyttänyy kovin halukkaalta puhumaan.
"Polttosydän ja Purohäntä käskivät meidän irrottaa punkit klaanin vanhimpien turkeista, joten tarvitsemme hiirensappea", naukaisin kohteliaasti, mutta ystävällisesti. Silkkitassua ajatus hiirensappeen kostutettuun sammaleeseen koskemisesta taisi olla melkoisen kuvottava, sillä kolli ei näyttänyt kovin iloiselta Tiikeriraivon mennessä hakemaan hiirensappea.
Hetken kuluttua Tiikeriraivo tuli leuoissaan sammalpallo, joka oli selvästi kostuttu johonkin, arvatenkin hiirensappeen. Kolli antoi varovasti sammaleen minulle, pidin huolta ettei hiirensappeen kostutettu osa koskettanut suutani, kun otin sammalpallon parantajalta, sillä olin kuullut sen maistuvan todella pahalta.
"Kiitos", mumisin ja hölkkäsin ulos parantajan pesästä. Suuntasin askeleeni kohti klaaninvanhinten pesää, joka askel tuntui entistäkin epämiellyttävämmältä, sillä minua ei houkuttaisi tuputella tätä sammalta klaaninvanhinten turkkiin aina kun löytäisin punkin ja sen jälkeen vielä murskata punkki.
"Huomenta!" Tervehdin klaani vanhimpia ystävälliseen sävyyn astellessani sisään pesään. Tiputin sammalpallon lattialle ja katselin hetken klaaninvanhimpia yrittäen valita kenestä aloittaisin.
"Tulimme ottamaan punkit pois turkeistanne", naukaisin ripeästi tajuttuani unohtaneeni sanoa käyntimme syyn. Astelin ensimmäisenä Elotuulen luokse. Paljastin kynteni varovasti ja aloin vetää jakausta naaraan turkkiin löytääkseni punkit helpommin. Pidin huolta etteivät kynteni aiheuttaneet klaanin vanhimmalle pienintäkään pintanaarmua. Löysin ensimmäisen punkin naaraan lavan kohdalta, nappasin hiirensappeen kostutetun sammalen hampaisiini ja töpöttelin sitä osaa sammalesta jossa oli hiirensappea punkin kohdalle. Punkki irtosi nopeasti, puristin sen kynnelläni maata vasten kuoliaaksi ja jatkoin punkkien etsimistä.

//Silkki?

Nimi: Silkkitassu

17.03.2018 14:53
Heräsin auringonpaisteeseen hyvillä mielin, haukotellen leveästi. Omalla makuualustalla nukkuminen oli erittäin mukavaa, varsinkin kun ei enää ollut pentuetovereita potkimassa hereille pitkin yötä. Innoissani tulevasta päivästä aloitin turkkini perusteellisen siistimisen. Halusin varmistaa, että näytin täydelliseltä ensimmäisenä päivänäni oppilaana. Se tarkoitti, että turkkini piti kiiltää kirkkaammin kuin tähtiklaanilaisen.
Samalla heräsi vieressäni nukkunut Viirutassu. Hän vilkaisi nopeasti minuun ja alkoi itsekin sukia omaa turkkiaan, joka oli tosiaan hieman räjähtänyt yön aikana. En kuitenkaan halunnut tuijottaa, joten käänsin kasvoni muualle.
Pian turkkini oli tarpeeksi puhdas. Nousin seisomaan ja venyttelin yön aikana jäykistyneitä lihaksiani. Tunsin itseni hyvin pirteäksi, ja tunsin olevani valmis tekemään mitä vain mitä Polttosydän käskisi minun tehdä. Viirutassukin lopetti itsensä putsaamisen. Hänen päälaellaan sojotti vielä suuri sammalhippu.
’’Tuota, sinulle jäi hieman sammalta tuohon’’, naukaisin vaivautuneena ja osoitin tassullani sammalhippua.
’’Ai, mihin?’’ kysyi Viirutassu, ja yritti pyyhkäistä päälakea tassullaan, osumatta kuitenkin siihen kohtaan, missä sammalhippu oli.
’’Tuolla.’’ Osoitin kohtaa uudestaan.
Viirutassu kokeili ravistaa päätään, ja katsoi sitten minua toiveikkaana kirkkaansinisillä silmillään. ’’Lähtikö se nyt?’’
’’Ei vielä, se on tuossa vasemmanpuoleisen korvasi juuressa’’, ohjeistin. Nyt Viirutassu onnistui, ja sammalhippu putosi hänen jalkojensa juureen.
’’Nyt se lähti’’, ilmoitin, vaikka hän luultavimmin huomasi sen itsekin.
’’Kiitos’’, Viirutassu naukui vienosti hymyillen. Hetken hiljaisuus laskeutui välillemme, mutta se ei tuntunut epämukavalta. Viirutassu näytti siltä, että on aikeissa sanoa jotain, mutta etsi vielä oikeita sanoja millä muotoilisi asiansa.
’’Mennäänkö aukiolle? Mestarimme varmaan jo odottavat meitä’’, ehdotin kermanväriselle kollille. Hän heräsi ajatuksistaan ja nyökkäsi sitten hymyillen. Hän lähti kävelemään perässäni oppilaiden pesästä ulos.
Vaikka aurinko oli vasta noussut, oli leirin aukio jo täysi kissoista, jotka kaikki olivat jo tekemässä erilaisia askareita. Riekkotassu ja Apilatassu olivat vaihtamassa kuivia sammalalustoja uusiin, samalla kun klaanin tuore parantaja Tiikeriraivo astui piikkihernetunnelista sisään suu täynnä jotakin yrttiä, jota en tunnistanut.
Huomasin soturien pesän lähellä mestarini Polttosydämen, joka jutteli kumppanilleen Purohännälle. Astelin Viirutassu vierelläni heidän luoksensa. Innostus tuntui rinnassani jälleen, kun ajattelin kaikkea mitä saisin tänään oppilaana tehdä.
’’Huomenta’’, naukaisi Polttosydän meidät nähdessään. Hän näytti epäröivältä, kuin ei tietäisi miten pukisi asiansa oikeisiin sanoihin.
’’Saimme tänään kuulla klaaninvanhimmilta, että hiirenkorvan alku on tuonut heille erityisen paljon punkkeja, joita he eivät saa irrotettua ilman apua’’, harmaa naaras kertoi. ’’Teidän kahden tehtävänä on hakea Tiikeriraivon pesästä hiirensappea ja sen avulla irrottaa punkit klaaninvanhimpien turkista. Sen jälkeen voimme aloittaa ensimmäiset taisteluharjoitukset.’’
Olin kauhistunut. Tämäkö olisi ensimmäinen tehtäväni oppilaan, klaaninvanhimpien hoivaaminen!? Mitä jos heidän punkkinsa tarttuisivat minuun!? Yritin olla näyttämättä järkytystä kasvoiltani, ja vain nyökkäsin mestarilleni kohteliaasti.

//Viiru?

Nimi: Pitkävarjo

17.03.2018 14:28
En pystyisi nimetä yhtäkään näistä kissoista, jotka edessäni olivat. Minulla kesti hetki tajuta myös voimakas Varjoklaanin haju ympärilläni. Käännyin katsomaan taakseni. Olin ylittänyt rajamerkin reilusti yli kahdella ketunmitalla. Huomasin kuinka eräs Varjoklaanin naaraskissa tuli auttamaan minut ylös lumihangesta. En kehdannut kieltäytyä avusta, sillä olin kuitenkin tunkeilijana toisen klaanin reviirillä enkä tahtoisi joutua ongelmiin kolmikon kanssa. Jokin minun sisällä kuitenkin kertoi, että nämä kaksi pentua olivat suuremmissa ongelmissa kuin minä. Hetken katsottuani naaraskissan kasvoja tunnistun hänet Varjoklaanin parantajaoppilaaksi Liljahenkäykseksi.
"Pahoittelen rajan ylittämistä, Liljahenkäys", maukaisin nöyrästi. "Tarkoituksenani oli pysähtyä aivan ukkospolun varrelle, mutta taisin lopssa liukastua."
Kasvoilleni levisi väkisinkin huvittunut virnistys. En uskonut kuitenkaan Varjoklaanin parantajaoppilaan syyttävän minua rajan ylittämisestä ainakaan kovinkaan paljoa. En uskonut myöskään, että pieni rento asenteeni auttaisi naarasta käymään kiinni korviini ja repivän ne irti. Tosin en enää tiennyt mitä uskoa Varjoklaanista. Olihan klaani kuitenkin kääntynyt Tihkutähden mukana Pimeyden metsän puoleen. Osasin kyllä varautuneena jättää sen aiheen pois puheenaiheista.
"Kiitos kun pelastit enkeni", pentu maukaisin viereltäni. Käännyin katsomaan tätä ukkospolun ylittänyttä pentua hiljaa.
"Eipä kestä. Soturilaki käskee auttaa minkä tahansa klaanin pentua hädässä", vastasin pennulle. "Tulkitsisin tilanteen jossa olit hädäksi."
Käännyin vielä kerran katsomaan Liljahenkäystä. Kolmikon välille syntyi hetkeksi aikaa keskustelua, jonka aikana onnistui saamaan myös kahden pennun nimet selville. Silti minua askarrutti kuinka Liljahenkäys oli itse lähtenyt etsiään näitä pentuja. Eihän hän kuitenkaan ollut pentujen emo. Vai oliko?
"Anteeksi", rykäisin keskeyttäen kolmikon ihastuttavan keskustelun siitä, kuka lopulta olisi syyllinen ja ketä rankaistin. "Mutta miksi te kaksi muuten olette täällä asti reviirille?"
Pennut näyttivät hiukan aristavan minulle vastaamista. Kohautin lapojani ja käännyin Varjoklaanin parantajaoppilaan suuntaan. "Eivät kai nämä pennut sattuisi olemaan sinun? Varpuspentu ja Rosmariinipentu, eikö niin?"

// Lilja? Rosma? Varpu?

Nimi: Viirutassu

17.03.2018 12:21
Tottakai minä halusin taistelemaan, olin pentunakin toivonut jokin päivä pääseväni harjoittelemaan taistelemista ja huomenna saattoi olla juuri sellainen päivä jolloin pääsisisin haejoittelemaan taistelemista.
"Mennään vain ja harjoittelen taistelemista mielelläni", naukaisin ja nousin seisomaan, katsahdin Purohäntään vielä viimeisen kerran tältä päivältä ja nyökkäsin kollille kohteliaasti väliaikaiset hyvästit. Hölkkäain sisään oppilaiden pesään, totuttelin silmäni pesän hämärään valoon ja katselin ympärilleni, ensimmäisenä huomasin Silkkitassun, oppilas oli ollut minun kanssani samoihin aikoihin pentutarhalla. Astelin varovasti kollin vierellä olevalle makuualuselle ja käperryin siihen, suljin silmäni ja annoin itseni vaipua uneen.

Aurinko paistoi kirkkaana pilvettömältä taivaalta, pakkanen ei tuntunut turkillani kylmältä auringon lämmittäessä turkkiani. Hiekkakuopan umi oli tallaantunutta ja joissakin kohdin daattoi eroittaa yksittäisiä tassunjälkiä. Seisoin Purohäntää vastapäätä ja kuuntelin tarkkaavaisena kollin jakelemia ohjeita, mestarini annettua lupa, syöksähdin tuon kimppuun pitäen kynteni piilossa. "Sivalsin" käpälälläni kylkeen ja kierähdin uon vatsan alle, raapaisin tuota vatsaan ja kierähdin nopeasti pois Purohännän alta, jottei kolli litistäisi minua, jäin muutaman hännänmitan päähän kollista ja katsoin tuota tarkkaan. Olin onnistunut liikkeessä täydellisesti. Purohäntä oli alunperin sanonut liikkeen olevan melko hankala mutta näytti häkeltyneeltä minun suoriuduttua siitä täydellisesti. Harmaansinertävä kolli näytti mietteliäältä ja vilkuili minua aina välillä.

Räväytin silmäni auki ja näin ympärilläni sen saman oppilaidenpesän katon ja seinämät, tunsin oloni pettyneeksi, olinko sittenkin nähnyt vain unta? Katsahdin viereiselle makuualuselle jossa Silkkitassu suki turkkiaan, joka näytti minun mielestäni jo oikein siistiltä. Aloin itsekkin sukia turkkiani, sillä turkissani oli paljolti sammalhippuja ja karvani sojottovat joistakin kohdin.

//Silkki? Sori laaduton pätkä xc

Nimi: Pitkävarjo

17.03.2018 11:41
Tiesin nukkuneeni paljonkin pidempään kuin minun oli alunperin tarkoitus, mutta minkä sille voi. Nytkin olin maannut pesällä hereillä ties kuinka pitkän aikaa. Minun pitäisi varmaan hiljattain nostaa itseni ylös minun ja Kamomillapisaran yhteiseltä sammalvuoteelta. Naaraan haju sammalilla alkoi olla laimea. Painoin vielä kerran kuononi syvälle sammaliin, jotta haistaisin hänen tuoksunsa. Samalla haistoin kuitenkin vain tunkkaista sammalta. Olin kieltäytynyt vaihtamasta sammalia vielä, sillä kumppanini oli pentujemme kanssa pentutarhalla. Pikku hiljaa minusta tuntui, että vaihtoehdot alkoivat loppua. Minun täytyisi raivata nämä sammaleet pois ja vaihtaa ne uusiin. Kierähdin selälleni ja tuijotin soturien pesän kattoa.
*Ehkä myöhemmin...*, ajattelin varoen. Tiesin kyllä vaaran mikä minua kohtaisi ajatellessani näin. En todellisuudessa tulisi missään vaiheessa lopulta vaihtamaan sammalia. Murahdin hiukan ja suljin silmäni. Pystyin kuulemaan jonkun tutun äänen kutsuvan minua nimeltä.
"Pitkävarjo", ääni kuului uudestaan. Se oli hyvin pehmeä ja samalla jotenkin utuinen. Raajani alkoivat tuntua taas painavemmilta. Hengitin rauhalliseen tahtiin.
"Pitkävarjo!" ääni kuului napakammin. Avasin silmäni ja tuijotin uudestaan kattoa. En pystynyt käsittämään kuinka uneni alkoivat tunkeutua oikeaan elämäänikin. Vai johtuiko se pienestä muistihäiriöstä, joka minulla oli? Tuhahdin. Nukkuminen ei tuntunut enää niin hyvältä ajatukselta, varsinkaan kun unessa joku oli vain huutamassa nimeäni.
"Pitkävarjo!" kipakka komennus kuului uudestaan. Huitaisin vihaisesti tassullani ilmaa. En tahtonut todeta sekoavani. Lopulta näkökenttääni ilmestyi sisareni Mahlaruusun mustat kasvot, joista loistivat lävitse meripihkasilmät.
"Ovatko hiiret nakertaneet korvasi? Minä kutsuin sinua vaikka kuinka monta kertaa!" sisareni naukui ärtyisenä. Suljin silmäni ja naurahdin.
"Luulin sinun olevan joku unessani oleva kissa", maukaisin tyynesti. Tunsin potkun vatsassani. Kierähdin nopeasti vatsalleni ja tuijotin siskoani vihaisesti silmät viirulla. "Miksi sinä noin teit?"
"Sinun on jo korkea aika nousta täältä pesältä. Olet ollut täällä eilisestä illasta asti! Auringonhuippu meni ties millloin", Mahlaruusu pyöräytti silmiänsä ja kosketti kuonollansa lapaani. "Olen vain huolissani sinusta."
"Sinun ei kannattaisi. Minulla on kaikki hyvin", nousin ylös seisomaan ja kohotin leukani ylemmäs ylpeänä. Hiomasin kuinka Mahlaruusu pyöräytti silmiänsä. Ryhdyin nopeasti venyttelemään. Oikeasti yritin vain saada itselleni enemmän aikaa.
"Katso nyt, olen noussut. Voit kyllä nyt poistua. Tulen aivan pian", maukaisin tyynesti sisarelleni. Olin aikeissa virnistää hänelle, mutta en lopulta ollut sillä tuulella. Mahlaruusu kiersi taakseni vastaukseksi.
"Ehei! Minä en ole niin typerä kuin mitä olin klaaniin liittyessä. Jos tahdon sinut ylös, jään myös katsomaan että pääset pois tästä pesästä", sisareni naukaisi ja tuuppasi minua voimakkaasti lapaa. "Jo riittää venyttely senkin vanhus."
"Itse olet vanhus", jupisin hiljaa ja lähdin kävelemään pois pesästä Mahlaruusu aivan kannoillani. En ymmärtänyt miksi hän ei vain voinut antaa minun jäädä pesälle makaamaan. Tuskin minua oli kukaan tähänkään mennessä kaivannut partioihin. Ja olihan Myrskyklaanissa muitakin pontenttiaalisia sotureita, joita voisi käyttää hyväksi. Mahlaruusu kiristi tahtiansa ja saapui vierelleni.
"Olen harkinnut siirtymistä klaanin kuningatareksi", naaras maukaisi. Käännyin katsomaan häntä vihreät silmät suurina. En olisi uskonut sisareni tahtovan Paatsamapilven seuraksi pentutarhalle. Sekä kumppanini Kamomillapisaran.
"Oletko saamassa pentuja?" tönksäytin, vaikka tiesin että se ei ollut totta. Mahkaruusu naurahti ja pudisti päätään.
"Sääskipennun ja Yökköpennun perään katsoessani tajusin, että tahtoisin olla hoitamassa orpopentuja. Aivan kuten Paatsamapilvikin. Tuskin olisi pahitteeksi, että hänelläkin olisin toisinaan seuraa pentutarhalla", Mahlaruusu selitti. Katsoin tuon silmiä ja huomasin kuinka ne tuikkivat innosta. Naaras todella tahtoi tätä.
"Entä Viljatassu?" kysyi. Mahlaruusu kääntyi katsomaan minua nopeasti.
"Kuka?" naaras kysyi hämillänsä. "Ei! Älä vastaa. Viljatassu, oppilaani. Aivan."
Mahlaruusu hiljentyi hetkeksi ja jätti minut odottamaan vastaustaan, kunnes avasi suunsa: "Totta kai koulutan hänestä ensin soturin. En voisi jättää häntä yksin soturioppilaan polulle."
"Kai tiedät, että hänelle vain määrättäisiin uusi mestari?" kysyin kulmiani kohottaen. Suuntasin vaistomaisesti samalla kohti leirin sisäänkäyntiä. Pieni kävely omissa oloissani voisi tehdä hyvää.
"Mutta pystyisikö hän kouluttamaan häntä samalla tavalla kuin minä? Ei!" Mahlaruusu tuhahti. "Olet lähdössä taas kävelylle vai?"
"Kuinka niin taas?" kysyin. En ollut käynyt kävelyllä pitkään aikaan. Mahlaruusu pudisteli päätänsä.
"Tarkoitan, että olet lähdössä taas omillesi", naaras korjasi. Kohautin lapojani.
"Miksipä ei? Palaan kuitenkin pian liriin, sillä minun ja Kamomillapisaran sammalvuoteen sammaleet on vaihdettava", maukaisin tyynesti. Pysähdyin lirin suuaukolle. Jäin odottamaan jonkinlaista reaktiota sisareltani, mutta sellaista ei herunut. "Tahdotko auttaa?"
"Katsotaan", Mahlaruusu kohautti lapojansa ja kääntyi pois luotani. Tuhahdin. Joskus sisareni osasi antaa samalla tavalla takaisin. Toisinaan se oli hyvä, mutta joskus se kävi hermoilleni. Heilautin hännälläni hyvästit Mahlaruusulle, vaikka naaras ei edes katsonut suuntaani.

Myrskyklaanin metsikössä oli yllättävän hiljaista. Kävelin vain yhden harjoittelevan mestarin ja oppilaan ohitse. Ainakin äänistä perustellen he harjoittelivat taistelua.
"Sinun täytyy osata yllättää vastustajasi!" mestari huusi. Hetken aikaa oli täysi hiljaisuus, kunnes oppilas ulvahti voitokkaasti. Naurahdin hiukan. En jäänyt kuuntelemaan äänistä ketkä olivat harjoittelemassa. En tahtonut keskeyttää heidän keskittymistään harjoituksissa. Jatkoin matkaani tyynesti lumihangessa. Matkalla kohti ukkospolkua haistoin myyrän. Vesi herahti kielelleni. Lähdin jäljittämään sen tuoksua. Sattumoisin maassa oli jäljellä vielä pienet jäljet, joita pitkin pystyin seurata sitä. Pian haju voimistui.
*Sainpas!* ajattelin voitokkaasti. Myyrä ei voinut olla kaukana. Harmikseni sen jäljet kuitenkin uppoutuivat lumihankeen. Se oli pujahtanut johonkin koloon aivan äskettäin.
"Hiirenpapanat", tuhahdin. Olisi ollut mukavaa todistaa siskolleni, että kävelyretkistäni oli joskus myös hyötyä. Siinä samassa tajusin olevan aivan ukkospolun reunalla. Käännyin katsomaan sen luoman rajan ylitse Varjoklaanin reviiriä. Huomasin kaksi todella pientä kissaa ukkospolun reunalla. Toinen lähti ylittämään ukkospolkua. Kaukaa kuulyi hirviön jyrinä.
"Muista soturilaki", muistutin itseäni. Rajaa ei saisi ylittää, mutta yhtäkään pentua ei saisi jättää hätään. Lähdin siis juoksemaan pentua kohti ja nappasin tuon hampaisiini. Tunsin kuinka hirviö hipaisi häntääni. Kompastuin omiin tassuihini ja vierin vVarjoklaanin reviirille pentu yhä hampaissani.

// Lilja? Rosma? Varpu?

Nimi: Purohäntä

17.03.2018 09:08
Kuuntelin tarkkaavaisena jokaista oppilaani sanaa. Soturilaki meni rämpien läpi, mutta kuitenkin Viirutassulta hyvin. Ei sitä nyt ihan heti kaikkea muistaisi.
"Hyvin meni. Harjoitellaan sitä vielä pari kertaa, niin kohta osaat sen niin hyvin, ettet ikinä unohda sitä. Alussa ei kaikkien kohtien tarvitsekaan mennä tismalleen oikein, vaan on tärkeintä, että soturilain oppii jossakin vaiheessa oppilasaikana. Jätä kuitenkin soturilaki nyt hautumaan ja kertaa sitä vaikka aina nukkumaan mennessäsi. Seuraavalla kerralla uskon, että osaat sen jo todella hyvin", mau'uin Viirutassulle kannustavasti ja nyökyttelin samalla tyytyväisenä päätäni. Kyllä se pian sujuisi mahtavasti!
"Mitäs sanot, mentäisiinkö jo nukkumaan? Voimme käydä vaikka taisteluharjoituksissa huomenna, kävisikö sellainen?" kysyin seuraavaksi. En uskonut olevani mitenkään liian lepsu, mutten halunnut vain komennella oppilaitani. Näin olisi paljon parempi. Tietysti niin tekisin, jos vain tarvitsisi. Mutta nyt ei tarvinnut, ei ainakaan Viirutassun kanssa, vielä. Viirutassusta tulisi kyllä todella taitava ja hyvä soturi ja hänen ansiostaan Myrskyklaanista tulisi entistäkin vahvempi!

//Viiru?

Nimi: Viirutassu

16.03.2018 16:01
Katselin mietteliäänä Purohäntää, yrittäen muistaa soturilain, olin varma että joku klaaninvanhin oli sen minulle joskus kertonut.
"Sanonko senkin kohdan jonka juuri itse sanoit?" kysyin hivenen nolostuneesti, meilestäni kymys oli tyhmä, mutta minkäs sille voi jos omistaa yhtä kelvottomat aivot kuin minä? Mestairini nyökkäsi tyynesti, kasvoillaan se sama odottava ja kannustava ilme.
"Puolusta klaaniasi vaikka hengelläsi. Sinulla voi olla ystäviä muiden klaanien kissojen kanssa, mutta ystävyytenne ei saa mennä klaanisi edun edelle, vaikka kohtaisit ystäväsi taistelussa", naukaisin tyytyväiasnä itseeni, olin ainakin muistanut ensimmäisen kohdan soturilaista.
"Älä mene toisen klaanin reviirille", naukaisin tiedostaen sanoneeni tämän kohdan väärin, mieleeni ei kuitenkaan pälkähtänyt mitää paremmin muotoiltua.
"Oppilaat ja soturit syövät pentujen ja klaaninvanhimpien jälkeen. Saalista tapetaan vain syötäväksi. Oppilaaksi tuloon tarvitaan vähintään kuusi kuuta ikää. Täytyy olla kouluttanut oppilas ennenkuin kissa voi olla varapäällikkö. Varapäälliköstä tulee seuraava päällikkö klaanin päällikön eläköidyttyä tai kuoltua", naukaisin katsellen Purohäntää, en ollut varma halusiko kolli korjata mahdollisia virheitäni. Mestarini kasvoilla oli kuitenkin edelleen se sama kannustava ja odottava ilme.
"Varapäällikön kuoltua tai eläköidyttyä, uusi varapäällikkö on valittava ennen kuuhuippua. Täydenkuun yönä rauhan vallitessa pidetään viiden klaanin kokoontuminen, klaanien välistä taistelua ei saa esiintyä tänä aikana. Rajat on tarkistettava ja merkattava joka päivä, haastakaa kaikki tunkeutuvat kissat. Yksikään soturi ei saa laiminlyödä pentua kivussa tai vaarassa, vaikka pentu olisi eri klaanista. Klaanipäällikön sana on soturilaki. Soturi hylkii kotikisun elämää. Jokainen klaani saa olla ylpeä ja itsenäinen, mutta ahdingossa heidän on autettava toinen toisiaan, ettei yksikään klaani. tuhoutuisi", naukaisin joutuen pinnistelemään muistaakseni kaikki soturilain kohdat. Katselin mestarini odottavasti, halusin tietää tuon reaktion, sillä tiesin itsekkin ettei soturilaki välttämättä aivan minun kertomallani tavalla mennyt.

//Puro?

Nimi: Tiaislaulu

10.03.2018 23:24
Innostus alkoi kihelmöidä käpälissäni, kun nyökkäsin Mesiviiksen ehdotukselle. Sädelehti ja Hyasinttimyrksykin myöntyivät lopulta, Hyasinttimyrsky tosin melko epäileväisesti. Ehkä tuijotuksemme oli saanut kollin ahdistuneeksi ja hän oli myöntynyt siksi, mutta yhtä kaikki. Hän oli kuitenkin suostunut, ja nyt Mesiviiksi johdatyi meidät aivan ukkospolun reunalle. Ukkospolun katku leijaili nenääni ällöttävänä ja tahmeana ilmana saaden pääni pyörälle. Aloin yskiä refleksien takia, mutta sitten pakotin itseni lopettamaan, jotta ylitys onnistuisi. Järjestäydyimme riviin ja painauduimme ukkospolun reunalla olevien lumikinosten sekaan. Lumi oli värjäytynyt paikoittain mustaksi mönjäksi, joka oli peräisin ukkospolusta. Nyrpistin nenääni ja yritin olla haistamatta sitä lemua, joka ukkospolusta lähti. Yritin myös olla koskematta mustiin lumikökkäreisiin, ja samalla katsella molempiin suuntiin etsien oikeaa ylityshetkeä. Valitettavasti väsyneet aivoni eivät suostuneet suorittamaan kaikkea sitä tarkkaavaisuutta jota itseltäni vaadin, ja pian tajusin, että olin sotkeutunut siihen mustaan lumeen. Turkkini tuntui tahmealta ja haisin ukkospolulle. Yskin taas, ja sitten tunsin miten maa alkoi täristä käpälieni alla. Vilkaisin nopeasti sivulle ja näin, miten hirviö lähestyi meitä kohti. Tunsin itsesuojeluvaistoni huutavan minua perääntymään, mutta pakotin itseni pysymään paikoillani. Hirviöt pysyivät ukkospolulla, eivätkä tulleet sieltä pois. Työnsin kynteni maahan ja painoin korvani luimuun, kun hirviö jyrisi ohitsemme. Hirviön ohitettua meidät, korvissani soi ja karvani sojottivat pystyssä. Muutkin partion jäsenet näyttivät melko samalta kuin minä, mutta he eivät olleet sotkeneet itseään mustaan lumeen. Huokaisin hieman turhautuneena ja olin juuri asettautumassa paremmin ukkospolun reunalle, kun kuulin Mesiviiksen huudon:
"Nyt, juoskaa!" Muut vierelläni singahtivat juoksuun, ja pakottauduin itsekin liikkeelle. Ukkospolun pinta oli tahmea ja tuntui siltä kuin käpäläni jäisivät siihen kiinni. Sydämeni hakkasi hullusti rinnassani, kun juoksin eteenpäin, kohti ukkospolun reunaa. Kauhu sykki suonissani, ja olin tuntevinani maan tärisevän käpälieni alla. Purin huulta ja kiihdytin vauhtiani, en uskaltanut katsoa sivuille. Sitten aivan yllättäen ukkospolun reuna oli vain käpälänaskeleen päässä ja kaaduin lumihankeen. Hengitykseni raastoi rintaani, kun makasin hetken paikoillani tasaten sykettäni. Sitten kohottauduin lumen keskeltä istumaan ja näin onnekseni kaikki partion jäsenet yhtenä kappaleena edessäni.
"Tähtiklaanin kiitos", mutisin, kun kömmin pois lumikinoksesta ja loikin muiden luo. Olimme nyt Varjoklaanin reviirillä, vaikka en edes haistanut hajumerkkejä. Se oli tämän typerän mustan lumen ansiota... Silloin päähäni pälkähti idea, ja silmäni kirkastuivat. Vaikka ukkospolku oli vain muutaman ketunmitan päässä meistä, pelko haihtui minusta pois, kun katsoin jokaista partion jäsentä vuorotellen.
"Mehän voisimme kieriä tuossa mustassa lumessa, jota on ukkospolun reunassa", naukaisin. "Silloin meitä ei haistettaisi." Innostus joka läikkyi sisälläni oli hyvin pentumaista, mutten voinut sille mitään. En ollut ikinä ennen ollut toisen klaanin reviirillä, enkä varsinkaan tällä tavoin salaa. Minun teki melkein kiljua ääneen jännitystäni, mutta se olisi mennyt jo liian pitkälle. Siispä pidin suuni tiukasti kiinni ja jäin odottamaan muiden vastausta.

// Säde? Mesi?

Nimi: Mesiviiksi

10.03.2018 21:36
Käänsin tyytyväisenä katseeni entiseen oppilaaseeni, joka oli sitä mieltä, että meidän olisi parasta hakea hiiri Varjoklaanilta.
"Olen samaa mieltä Tiaislaulun kanssa. Entä sinä, Hyasinttimyrsky?" kysyin kollilta. Sinertävänharmaa kolli käänsi sinisen katseensa ukkospolulta minuun ja kohautti lapojaan.
"Ihan sama", hän vastasi synkällä äänellä. Kolli oli vain hetki sitten menettänyt tyttärensä. Salviakukka oli jäänyt näillä main hirviön alle. En muistanut sitä, jonka vuoksi kasvoilleni ilmestyi pahoitteleva ilme. Pian kuitenkin muutin ilmeeni vakavaksi. Olin yhä hyvin surullinen Kortelammen kohtalosta, mutta minun täytyi yrittää vain unohtaa se keksimällä muuta tekemistä. Tässä oli minulle ja partiolleni erinomainen tehtävä. Ehkä leirissä Saniaistähti ei kamalasti arvostaisi tätä, mutta ei hänen välttämättä tarvitse edes tietää. Tiesin liikkuvani soturilain rajamailla suunnitelmieni kanssa, mutta väsymys sai minut ajatukseni sekaisin, enkä osannut ajatella asiaa ihan loppuun saakka. En antanut sen häiritä.
"Eli me menemme. Seuratkaa minua", käskin ja vilkaisin ukkospolun molempiin suuntiin. Kun hirviöitä ei näkynyt, loikin jäisen polun poikki Varjoklaanin reviirille. Partio kulki perässäni vähän matkan päähän ukkospolusta, kunnes pysähdyimme.
"Sopiiko kaikille, jos jatkamme matkaa odottamatta partion saapumista, kuten oikeasti pitäisi tehdä? Varjoklaanin tuntien seuraava partio saattaa käydä täällä vasta auringonnousun aikaan, jolloin olemme jo jäätyneet tänne kuoliaiksi", naukaisin partioni jäsenille katsellen heitä kysyvä ilme kasvoillani.

//Tiaine tai Säde?

Nimi: Tiikeriraivo

10.03.2018 18:55
Puolen kuun aikaan olisi parantajien kokoontuminen. Suru kalvoi sisimmässäni Kortelammen takia, kolli oli kuollut niin äkkiä. Kaikki vastuu vierähti nyt minulle, joka oli hiukan pelottavakin asia. Tiesin kuitenkin jossain sisimmässäni pystyväni tähän. Lähdin kahden sattajan kanssa matkaan. Tuntui oudolta mennä parantajien kokoontumiseen yksin, ilman Kortelampea. Mitenköhän muut parantajat suhtautuvat hänen kuolemaansa?

Saattajat jäivät odottamaan ja minä jatkoin matkaani. Saattajat eivät saisi mennä Kuolonklaanin reviirille, ainoastaan parantajat ja heidän oppilaansa saivat puolen kuun aikaan kävellä heidän reviiriään pitkin Kuukivelle. Odotin tapaavani ennen Kuukiviä, jonkun toisen klaanin parantajan, ettei minun tarvitsisi taittaa matkaa yksin. Ei vain voinut tietää olivatko muut jo menneet vai eivät. En haluaisi turhaankaan jäädä odottelemaan ketään. Kuolonklaanin reviirillä sai aina olla varuillaan, tiedä keitä tähän aikaankin leirin ulkopuolella liikuskelisi. En kyllä uskoisi kenenkään olevan niin typerä, että parantajan kimppuun hyökkäisi. Ajatus kuitenkin hiukan pelotti.

//Muut parantajat taikka parantajappilaat?

Nimi: Purohäntä

10.03.2018 17:59
Odotin hetken aikaa, että Viirutassu sai asettua mukavasti istumaan ja kun itse olin valmis aloittamaan. Meidän olisi määrä nyt kerrata soturilakia. Uskoin, että soturioppilas tietäisi joitakin kohtia soturilaista.
"Selvä, aloitetaan", lausahdin oppilaalleni, joka ilmeisesti jo odottikin sanojani. Kiepautin häntäni etutassujeni päälle lämmikkeeksi, kunnes aloitin.
"Puolusta klaaniasi vaikka hengelläsi. Sinulla voi olla ystäviä muiden klaanien kissojen kanssa, mutta ystävyytenne ei saa mennä klaanisi edun edelle, vaikka kohtaisit ystäväsi taistelussa", mau'uin ensimmäisenä. Muistin tämän kohdan sanasta sanaan, olin muistanut siitä asti, kun mestarini sen minulle opetti. Kävin jokaisen kohdan Viirutassun kanssa läpi.
"Nyt kerrot soturilain kohdat minulle. Ei hätää, vaikket kaikkea vielä muistaisikaan. Kyllä sinä aikanaan opit, kun vain jaksat sitä kerrata", sanoin hymyillen. Katsoin kannustavasti ja ehkä myöskin hiukan odottavasti Viirutassua.
"Voit aloittaa", maukaisin oppilaalleni. En odottanut parhainta mahdollista suoritusta, mutta uskoin, että jos Viirutassu vain yrittäisi osaisi hän jo soturilain kohdat ulkoa.

//Viiru?

Nimi: Silkkipentu -> Silkkitassu

10.03.2018 12:23
Saatoin ensimmäistä kertaa elämässäni tuntea, kuinka lehtikato oli vaihtumassa hiirenkorvaksi. Ensisilmäyksellä sitä ei välttämättä huomaisi. Olihan maa vielä täynnä vitivalkeaa lunta, ja sitä satoikin vielä sankasti metsän ylle. Puut olivat vielä alastomat ja riistaeläimet olivat pukeutuneena talviturkkeihinsa. Pahimmat pakkaset olivat kuitenkin väistyneet, ja sankka pilviverho oli antanut tilaa auringolle, joka paistoi nyt päivä päivältä korkeammalta. Sen säteet tuntuivat jopa lämmittävän turkkia.
Istuin pentutarhalla into puhkuen rinnassani, samalla kun Paatsamapilvi pesi turkkiani karhealla kielellään. Olin vihdoin täyttänyt kuusi kuuta, ja oli aikani päästä oppilaaksi. Minä hetkenä hyvänsä Saniaistähti kutsuisi klaanin koolle, ja minut nimitettäisiin. Mietin kuumeisena tulevaa mestariani, ja samalla kaikkea, jota pääsisin oppilaana harjoittelemaan.
’’Emo, sinun ei tarvitse pestä minua. Osaan kyllä itse, olenhan jo kohta oppilas’’, nau’uin Paatsamapilvelle ylpeänä. Hän lopetti turkkini sutimisen hymyillen, mutta hänen silmissään paistoi haikeus.
’’Pennut kasvavat liian nopeasti. Ensin Viirutassu lähti, nyt sinä. Kohta minulle ei ole enää lainkaan pentuja hoidettavanani’’, hän huokaisi surullisena.
En osannut sanoa hänelle mitään lohduttavaa, joten siirsin katseeni vain muualle. Samalla kuului aukiolta Saniaistähden huuto: ’’Tulkoon jokainen oman riistansa metsästämään kykenevä suurkivelle klaanikokouksen!’’
Edellinen keskustelu pyyhkiytyi mielessäni kokonaan pois, kun lähdin Paatsamapilven ja muiden pentujen kanssa kävelemään pentutarhasta kohti suurkiveä. Olin pakahtua innosta, mutta yritin peittää sen arvokkuudella. Pidin leukaani ja sulkamaista häntääni korkealla, ja katseeni suoraan edessäpäin.
Koko klaani oli pian kokoontuneena suurkiven ympärillä. Joukossa oli levoton tunnelma. Ei ollut kulunut kauaa siitä, kun klaanin rakastettu parantaja Kortelampi oli menehtynyt. En kuitenkaan antanut sen pilata iloista mieltäni. Katsoin odottavasti suurkivellä istuvaan Saniaistähteen.
’’Silkkipentu on täyttänyt kuusi kuuta ja on hänen vuoronsa tulla oppilaaksi’’, päällikkö aloitti virallisesti. Tunsin, kuinka koko klaanin katse kääntyi minuun. Rintakarvani pöyhistyivät tyytyväisenä.
’’Tästä hetkestä aina siihen hetkeen saakka, kun ansaitset soturinimesi, tunnettakoon sinut Silkkitassuna. Mestarisi olkoon Polttosydän’’, Saniaistähti nyökkäsi harmaaseen naaraaseen, joka seisoi muun klaanin joukossa. Nimensä kuultuaan Polttosydän asteli vierelleni, ja katsoi minua meripihkasilmillään ystävällisesti. ’’Toivon, että hän opettaa sinulle kaiken jonka on Virtakyyneleltä oppinut.’’
Kosketin kuonollani Polttosydämen kuonoa. En olisi voinut olla onnellisempi. Olin koko klaanin silmien edessä, ja sain paremman mestarin mitä olisin voinut kuvitellakaan. Olin kuullut Polttosydämestä paljon. Hän oli todella taitava soturi ja kouluttanut jo monta oppilasta, mukaan lukien itse Pitkävarjon! Hän oli ollut jopa Myrskyklaanin päällikkö, kunnes sai Tähtiklaanilta viestin luopua asemastaan. Olihan hänkin todella onnekas saadakseen minut oppilaakseen, sillä minua parempaa oppilasta ei takuulla ole.
’’Silkkitassu! Silkkitassu! Silkkitassu!’’ klaani hurrasi minulle. Nautin hetkestä niin kauan, kunnes kissat hiljalleen lähtivät omiin oloihinsa. Paatsamapilvi puski minua vielä rintaan ja nuolaisi korvaani ennen kuin lähti viemään Leinikkipentua ja Jäkäläpentua kohti pentutarhaa. Kohta klaanikiven ympärillä seisoivat vain minä ja Polttosydän.
Katsoin uutta mestariani innokkaana. ’’Mitä on luvassa ensiksi? Vietkö minut kierrokselle Myrskyklaanin reviiriin vai opetatko minulle taisteluliikkeitä?’’
’’Kaikki ajallaan’’, sanoi Polttosydän rauhallisesti hymyillen. ’’Ensiksi on tärkeä levätä. Mene tutustumaan oppilaiden pesään ja uusiin pesäkavereihisi, ja nuku hyvät yöunet. Kun tulen aamulla hakemaan sinut, niin aloitamme koulutuksesi.’’
’’Ai, selvä.’’ En voinut olla hieman pettymättä siihen, etten vielä päässyt tekemään mitään. Polttosydän oli kuitenkin luultavimmin oikeassa. ’’Nähdään huomenna.’’
Kävelin suurkiven luota oppilaiden pesän suuaukolle ja astuin varovaisesti sisään. Pesässä oli hämärää, sen kattona toimiva saniaisrykelmä ei päästänyt paljon auringonvaloa sisäänsä. Kesti hetken, ennen kuin silmäni tottuivat pimeään ja saatoin tarkastella pesää kunnolla. Sen lattia oli päällystettynä sammalilla ja höyhenillä, seinien vieressä olevissa sammalpedeissä nukkui pari oppilasta. Näin vain kyljet, jotka kohosivat ja laskivat rauhalliseen tahtiin.
Venyttelin maireasti ja valitsin itselleni vapaan pedin, johon käperryin nukkumaan. Unissani välkkyivät kuvat loisteliaasta urastani klaanin parhaimpana soturina.

Nimi: Viirutassu

09.03.2018 14:14
Katselin tylsistyneenä leiriä, en ollut olettanut oppilaana olemisen olevan näin tylsää. Vilkaisin nopeasti taivasta ja näin kuinka aurinko oli pikkuhiljaa laskemassa. Onnekseni näin leirissä harmaansinertävän turkin pilkahduksen, arvasin sen olevan Purohäntä. Nousin seisomaan ja lähdin tepastelemaan kollia kohti, hän oli ilmeisesti ollut menossa sotureiden pesään, mutten usko että hän pahastuisi jos tulisin hänelle juttelemaan. "Purohäntä, kertaammeko tänään sorurilakia?" Kysäisin ystävälliseen sävyyn päästyäni riittävän lähelle sinertävänharmaata kollia. Purohäntä käänsi ystävällisen katseensa minuun ja pysähtyi, kollin kasvoilla oli lämmin hymy.
"Voisimme kerrata vaikka heti, jos sinulle sopii", kolli naukaisi ja istuutui lumiseen maahan. En ollut varma olivatko mestarini sanat tarkoitettu kysymykseksi johon minun pitäisi jotenkin vastata, istuuduin itsekkin ja katselin kollia syvänsinisillä silmilläni.
"Sopiihan se", naukaisin hetken hiljaisuuden jälkeen. Tiesin joitakin kohtia sorurilaista, mutten ollut täysin varma jokaisesta asiasta, joten odotin kiinnostuneena kuinka Purohäntä alkaisi minulle soturilakia selitttää.

//Puro?

Nimi: Tiaislaulu

08.03.2018 23:13
Räpyttelin silmiäni ja katselin vuoron perään kaikkia partion jäseniä. Ajatukseni tuntuivat raskailta, sillä olin valvonut toissayön ja edellisenä yönä nukkunut vain vähän, sillä olin halunnut välttämättä istua Kortelammen valvojaisissa hetken aikaa. Lopulta minut oli raahattu pedilleni, kun meinasin nukahtaa pystyyn. En tiennyt, oliko ollut sittenkään hyvä idea valvoa Kortelammen ruumiin vieressä. Uskoin, että parantaja kyllä olisi ymmärtänyt etten jaksanut valvoa, mutta olin välttämättä halunnut osoittaa kunnioitusta parantajaa kohtaan.
"Varjoklaanilaisista ei nykyään voi olettaa mitään. Niin arvaamattomia heistä on tullut, joten rynnistäminen heidän puolelleen ei välttämättä näin pienellä joukolla ole järkevää", Sädelehti naukaisi havahduttaen minut ajatuksistani. Nyökkäsin automaattisesti naaraalle, vaikken edes kunnolla ollut ymmärtänyt mitä hän oli sanonut. Kun aivoni olivat käsitelleet Sädelehden sanat, avasin suuni.
"Minä olen samaa mieltä. Uskoisin että olisi viisaampaa kertoa Saniaistähdelle ja hakea lisää sotureita, jos aiomme Varjoklaaniin lähteä." Kun olin mielipiteeni kertonut, uhkarohkeampi puoli minusta alkoi vetää minua kohti Varjoklaanin reviiriä. Väsymys karisi harteiltani, kun pentumainen innostus valtasi minut. Mitä jos me vain käväisisimme Varjoklaanin reviirillä hakemassa riiatamme?
"Mutta toisaalta", naukaisin, "voisimmehan me käydä hakemassa riistamme Varjoklaanilta? Jos lähetämme myöhemmin partion puhumaan asiasta Varjoklaanille tai Sainaistähti mainitsee asiasta kokoontumisesta, he pääsevät helpolla. Täytyyhän meidän osoittaa, että Myrskyklaani on vahva klaani, eikä taivu muiden klaanien alle."

// Säde? Mesi? Sori tönkkö xc

Nimi: Sädelehti

08.03.2018 18:55
Jokainen partion jäsen vaikutti miettivän, mitä tekisimme selvän riistavarkauden kanssa. Omassa mielessäni pyöri lähinnä Kortelammen tuore poismeno, minkä pyörittäminen päässää oli uuvuttanut enemmän mitä oletin. Ravistelin turkkiani, jonka päälle hitaasti putoavat hiutaleet laskeutuivat ja yritin keskittyä tilanteeseen.
"Varjoklaanilaisista ei nykyään voi olettaa mitään. Niin arvaamattomia heistä on tullut, joten rynnistäminen heidän puolelleen ei välttämättä näin pienellä joukolla ole järkevää", naukaisin kulmiani kurtistaen. Jostain suunnasta kuului myötäilevää mouruntaa, mutten tarkemmin osannut sanoa, kuka oli kyseessä. Taas tuli hetken hiljaista, eikä kukaan vaikuttanut vielä halukkaalta sanomaan omaa mielipidettään. Riittäisikö pelkästään Tihkutähdelle ilmoittaminen ehkäisemään uudet riistavarkaudet, jos päällikkö olisi itse määrännyt kissoja tunkeutumaan Myrskyklaanin reviirille. Toisaalta tilanteen takana saattoi olla hölmö, kokematon oppilas, joka harjoitusten aikana oli unohtanut seurata rajamerkkejä. Niin itsellenikin oli nuorempana käynyt, mutta ainakin sain siitä rangaistuksen, jonka jälkeen en toiste erehtynyt vieraalle reviirille. Kiersin katseellani partion muita jäseniä ja odotin mitä he sanoisivat.

//Mesi? Tiainen?

Nimi: Mesiviiksi

08.03.2018 18:22
Oli aamu, aurinko oli juuri nousemassa. Katsoin, kuinka Siipisydän ja Korppisielu kantoivat veljeni elotonta ruumista pois luotamme. Tunsin piston sydämessäni, minulla oli jo nyt hurja ikävä Kortelampea. Olin valvonut hänen ruumiinsa yllä koko yön monen muun kanssa. Olimme jättäneet hänelle viimeiset hyvästit. Muistin, että minun täytyi järjestää partiot. Astelin kohmeisin askelin suurkiven liepeille ja katselin leirin kissoja. En laittaisi partioihin keitään, jotka olivat valvoneet yön veljeni ruumiin yllä, sillä he kaipasivat unta. Minä taas en pystyisi nukkumaan silmäystäkään, sillä mielessäni pyörivät vain Kortelammen viimeiset sanat ja hänen kuolemansa.
"Minä voin järjestää partiot puolestasi", Saniaistähti tarjoutui. Pudistin päätäni.
"Ei tarvitse. Mitä nopeammin pääsen mukaan arkeen, sitä nopeammin pääsen tästä yli", vastasin kohteliaasti päällikölle. Silmäilin leirissä olevia myrskyklaanilaisia. Suuri osa valvojista oli poistunut nukkumaan. Sädelehti kuitenkin käveli luokseni.
"Pääsenkö mukaan partioon? Minua ei väsytä, enkä edes pysty nukkumaan", naaras naukui rauhallisella äänellä. Hetken ajan katselin sisartani pohtien, kunnes nyökkäsin. Sitten aloin jakamaan partioita:
"Johdan auringonnousun partiota, joka kulkee nelipuilta Varjoklaanin vastaista rajaa myöten aina kaksijalkalaan saakka. Mukaani tulevat Sädelehti, Hyasinttimyrsky ja Tiaislaulu", nau'uin.
"Toiseen auringonnousun partioon menevät Purohännän johdossa Ohdakesydän, Päästäiskarva ja Viirutassu. Metsästyspartion johtoon menee Lupiinihäntä, hänen mukaansa lähtevät Laikkulampi, Mahlaruusu, Vuokkonenä ja Viljatassu", naukaisin. Ilmoitin sen jälkeen vielä aurinkohuipun partioihin osallistuvat kissat, jonka jälkeen lähdimme matkaan oman partioni kanssa.
Suunnistin partion johdossa ylös kuopasta, jossa leiri sijaitsi ja lumisessa maastossa kohti nelipuita.

Olimme ohittaneet nelipuut ja vahvistaneet klaanimme rajoja, jonka jälkeen kuljimme ukkospolun vierellä ja varmistimme, etteivät varjoklaanilaiset olleet varastaneet Myrskyklaanilta riistaa. Nykyään Varjoklaanin jäsenet olivat ennalta arvaamattomia, eikä olisi ihme, jos he varastaisivat riistaa klaaniltamme näin lehtikadon aikan. Varjoklaanilla oli takuulla puutetta riistasta, sillä heidän soinen reviirinsä ei ollut kovin suotuisa riistaeläimille.
"Mesiviiksi, pysähdy ja tule katsomaan", kuulin Sädelehden naukaisevan takaani, naaras sai minut havahtumaan pois ajatuksistani. Palasin muutaman askeleen taaksepäin Sädelehden ja muiden luokse. Maassa lähellä ukkospolkua oli verta. Kumarruin veren ylle, saatoin haistaa ukkospolun katkun alta tuoreen hiiren hajun ja myös varjoklaanilaisen tuoksun, vaikka se olikin laimea.
"Varjoklaani", naukaisin hiljaisella äänellä ja nostin katseeni partion muihin jäseniin.
"Mitä teemme?" Hyasinttimyrsky kysyi.
"Mitä te sanotte? Lähdemmekö suin päin Varjoklaanin reviirille vai olisiko parasta palata leiriin ja kertoa Saniaistähdelle?" kysyin partioni jäseniltä. Omat ajatukseni olivat sen verran utuiset miltei kahden unettoman yön jäljiltä, että en osannut tehdä päätöstä itse. Mieleni teki toisaalta vain mennä Varjoklaanin reviirille ja ilmoittaa asiasta itse Tihkutähdelle, jotta ryöstäjä saisi varmasti rangaistuksen ja hiiri palautettaisi välittömästi Myrskyklaanille. Mitä nopeampaa toimisimme, sitä todennäköisimmin ryöstäjä saataisi kiinni. Vilkaisin taivaalle. Taivasta peitti valkea pilvipeite. Lunta saattaisi alkaa sataa milloin vain, jolloin hajujäljet katoaisivat nopeasti.

//Säde tai Tiaine?

Nimi: Kamomillapisara

08.03.2018 08:07
Kaikki oli käynyt niin nopeasti, liian nopeasti. Veljeni, Kortelampi, klaanimme parantaja oli kuollut johonkin kohtaukseen. Me kaikki neljä - minä, Mesiviiksi, Takiaispiikki ja Kortelampi - olimme olleet viimeistä kertaa yhdessä, kunnes sittem Tähtiklaanissa taas voisimme tavata. Veljeni kuolemasta aiheutunut suru jylläsi sisälläni, kuin tehden minuun aukkoja. Suru oli niin voimakas, etten tuntenut mitään muuta. Minulla oli vain suru. Katsellessani sivumpaa, kuinka myrskyklaanilaiset kävivät hyvästelemässä parantajaa, tajusin yhden asian. Nyt Myrskyklaanilla ei enää olisi tuttua ja turvallista parantajaa, vaan Tiikeriraivosta tulisi uusi parantaja. Olihan Tähtiklaani ilmeisesti hänet parantajaoppilaaksikin hyväksynyt, joten kaipa hän olisi ihan pätevä. Muttei hänellä voinut olla niin paljon kokemusta kuin veljelläni. Hän oli paras parantaja, ainakin minun mielestäni. Katsahdin ylös taivaaseen itkien. Kyyneleet viruivat poskiani pitkin, kunnes tipahtivat maahan kadoten. Syrjäsilmälläni näin, kuinka kumppanini katosi sotureiden pesään. En tiennyt mikä hänellä oli. Kaikki oli tällä hetkellä niin sekavaa. Niin moni asia oli muuttunut lyhyessä ajassa.
"Pärjäile, veli", kuiskasin hiljaa korkeuksiin kuin luullen, että Kortelampi kuulisi ääneni Tähtiklaanissa. Tietäisi, kuinka paljon häntä rakastimme.

//Joku kenties?

Nimi: Pitkävarjo

07.03.2018 22:18
Pystyin kuvittelemaan kuinka koomiselta tilanne lopulta näyttikään. Kokenut soturi juoksi pentutarhalla pentulaumaa karkuun. Katsahdin lapani ylitse pentuja. Tasainen rymmytys pentutarhan maalla sekä riemuisat kiljahdukset täyttivät pääni. Yhtäkkiä ajatukseni kuitenkin katosivat. Menetin ajantajuni. Juoksin vain pentuja karkuun. Päässäni välähti kuvajainen Kuikkapennusta sekä Nokkospennusta.
"Nokkospentu", maukaisin hiljaa, surullisella äänellä. En tulisi enää koskaan saamaan poikaani takaisin. "Kuikkapentu."
Yhtäkkiä kompastuin ajatuksissani suoraan tyhjälle sammalvuoteelle. Oletin sen kuuluvan Paatsamapilvelle, joka oli siirtynyt juttelemaan kumppanini kanssa Kamomillan pedille. Löin pääni maahan, mutta en täysin menettänyt tajuani. Pystyin kyllä tiedostamaan eri väriset turkit, jotka vilahtelivat ohitseni sekä pienet käpälät ympärilläni. Kaikki muu tuntui olevan yhdentekevää. Korvissani alkoi vinkua enkä kuullut enää pentutarhan tapahtumia, vain vinkumisen päässäni. Nousin hajamielisenä istumaan. Kamomillapisaran kasvot olivat valahtaneet kalpeiksi. Naaras ryntäsi heti pois pentutarhalta. Katsoin hölmistyneenä naaraan perään.
"Pitkävarjo", nimi kuului jostakin kaukaa ajatuksieni takaa. En tunnistanut nimeä. Pian klaanin kuningatar Paatsamapilvi seisoi edessäni.
"Pitkävarjo!" naaras huusi. Nimi uppoutui vinkumisen lävitse. Normaalit äänet alkoivat palata taas korviini. Pennut ympärilläni olivat jännittyineitä. Sammalpallo oli vierinyt kauemmas. Aika tuntui seisahtaneen. Katsoin hämilläni ympärilleni.
"Oletko kunnossa?" Paatsamapilvi kysyi. Nyökkäsin, vaikka en juuri sillä hetkellä sattunut edes muistamaan nimeäni. Olin aikeissa kysyä siltä, kunnes tajusin. Minä olin Pitkävarjo.
"Minusta tuntuu, että tarvitsen lepoa", maukaisin hiljaa.
"Ehdottomasti. Sinun täytyy olla Kamomillapisaran tukena herättyäsi. Kortelampi sai jonkun kohtauksen. Tämän hetkisten tietojen mukaan hän ei tule selviämään", Paatsamapilvi maukaisi huolestuneena. Räpäytin silmiäni. En ollut koskaan kuvitellutkaan sitä hetkeä, kun Tiikeriraivosta tulisi parantaja.
"Kuulin, että tarvitset apua pentutarhalla?" tuttu ääni maukui pentutarhan suuaukolta. Käännyin katsomaan hyvilläni sisareni Mahlaruusun suuntaan. Paatsamapilvi vilkuili pentujen suuntaan, joka näytti olevan myönteinen vastaus. Mahlaruusu asteli minun ohitseni Paatsamapilven luokse.
"Ei hätää, me pärjäämme", sisareni vakuutti. Nyökkäsin nopeasti ja poistuin pentutarhalta ja suuntasin kohti soturien pesään. Tarvitsisin lepoa, nyt ja heti.

Nimi: Tiaistassu/-laulu

07.03.2018 20:36
Hätkähdin hereille kymmenettä kertaa tänä yönä. Silmäni eivät suostuneet pysymään kiinni eikä uni tullut, vaikka tiesin, että minun täytyisi nukkua. Huomenna minä valvoisin koko yön vartiossa, ja tarvitsin tänä yönä kunnon unet jaksaakseni istua vartiossa ensi yönä. Valitettavasti kunnon unet olivat jo mennyttä, sillä enää en ehtisi nukkua kauaa. Olin kuullut hetki sitten, miten yövartiossa ollut soturi oli jo vapautettu tehtävästään, eli oli jo aamu. Vatsaani väänsi, kun kohottauduin varovasti istumaan pedilläni. Muut oppilaat nukkuivat vielä, jopa siskoni Ruskotassu. Hänen harmaa kylkensä kohoili rauhallisen hengityksen tahdissa. En käsittänyt, miten hän saattoi nukkua! Eikö hän muistanut, että tänään oli meidän soturinimityksemme? Eikö häntä jännittänyt? Purin huultani osittain kateellisena ja osittain ärtyneenä Ruskotassulle. Minäkin olisin nukkunut mielelläni, mutta – vaikka se olikin vaikea myöntää – en jännitykseltäni kyennyt siihen.
”Ruskotassu”, sihahdin. Kun hän ei herännyt, pyöräytin ärtyneenä silmiään. Sitten kurkotin tassulla tönäisemään siskoni kylkeä. Ruskotassu ärähti ja vetäisi käpälänsä kuononsa päälle.
”Ei saa”, hän mumisi.
”Nouse, typerys!” sihisin hampaideni välistä. ”Tänään on soturinimityksemme.” Häntäni viuhtoi puolelta toiselle ja pyyhki irtosammalia takanani olevan Viirutassun kuonolle. Hän ei kuitenkaan herännyt. Eikä Ruskotassukaan. Pieni murahdus karkasi huuliltani ja tönäisin siskoani kunnolla. Ruskotassu pyörähti petinsä yli ja kierähti Silkkitassun hännän päälle. Kolli älähti ja nousi unenpöpperössä seisomaan. Yritin näyttää siltä kuin en olisi tehnyt mitään, mutta taivaansinisten silmien katse kohdistui silti syyttävästi minuun. Ehkä se johtui siitä, että olin ainoana hereillä, mutta katsoin silti parhaimmaksi poistua. Minun ei tehnyt mieli puhua kenenkään muun kanssa kuin Ruskotassun kanssa. Lähtisin siis tuota pikaa pesästä, mutta tahdoin vain Ruskotassun mukaani. Valitettavasti pedistä putoaminenkaan ei ollut saanut naarasta hereille. Mikä unikeko! Huokaisin turhautuneena, kun tartuin siskoani hännästä kiinni. Sitten lähdin hinaamaan häntä kohti oppilaiden pesän uloskäyntiä. Melkein heti Ruskotassu kuitenkin työnsi kyntensä maahan ja vetäisi häntänsä hampaideni välistä. Meripihkaiset silmät olivat kaventuneet viiruiksi.
”Kiitos avusta, mutta osaan kävellä itsekin”, Ruskotassu tiuskaisi. Virnistin ilkikurisesti ja nyökkäsin kohti aukiota.
”No, otetaan sitten kilpailu tuoresaaliskasalle”, sanoin haastavasti. ”Se, kuka on viimeisenä siellä ei pääse soturiksi!” Odottamatta vastausta, tartuin kynsilläni maasta kiinni ja lähdin juoksemaan. Matka oppilaiden pesältä tuoresaaliskasalle ei ollut pitkä, eikä minulta kestänyt kuin muutama silmänräpäys juosta kasan luo. Kun jarrutin vauhtini kasan eteen ja käännyin katsomaan taakseni missä Ruskotassu oli, tunsin käpälät rinnassani ja sitten iskeydyin voimalla maahan. Ähkäisin, kun ilmat pakenivat keuhkoistani ja kierin maassa taaksepäin. Kun vauhtini pysähtyi, tunsin kylmän ja kovaksi tallatun maan poskeni alla ja lämpimän kehon päälläni. Tiesin kissan olevan Ruskotassu, ennen kuin hän edes nousi päältäni ja kysyi:
”Ei kai sinuun sattunut?” Pieni hihitys pääsi ilmoille, kun kallistin päätäni Ruskotassun suuntaan ja pudistin päätäni.
”Sehän oli hauskaa! Milloin otetaan uudestaan?” hihkaisin. Ruskotassu avasi suunsa vastatakseen, mutta joku naukaisi häntä ennen:
”Toivottavasti ette milloinkaan. Teistä tulee tänään sotureita, eikä leirissä riehuminen ole soturin arvoista käytöstä. Jotain olisi voinut sattua.” Kylmät väreet juoksivat selässäni, kun tunnistin äänen pehmeän soinnin kuuluvan Mesiviikselle. Kömmin maasta ylös ja näin varapäällikön istumassa vähän matkan päässä. Räpyttelin hetken hämmentyneenä silmiäni, sillä Mesiviiksi ei ollut ollut aukiolla silloin kun olimme Ruskotassun kanssa syöksyneet pesästä ulos. Kollin turkki oli tuulen tuivertama, ja hän tuoksui metsälle. Oliko varapäällikkö ollut ulkona? Nuuhkaisin ilmaa, ja haistoin aavistuksen tuntematonta tuoksua, joka oli takertunut mestarini turkkiin. Uteliaisuuteni heräsi ja mielikuvitukseni alkoi laukkaamaan. Ehkä Mesiviiksi oli käynyt reviirien ulkopuolella vaeltamassa, tai ehkä hän oli tapaillut salaa toisen klaanin kissaa tai erakkoa? Tai ehkä hän oli käynyt toisen klaanin reviirillä Saniaistähden käskystä vakoilemassa? Innostus kihelmöi käpälissäni saaden turkkini pörhölle.
”Tiaistassu!” Ruskotassu sihahti korvaani ja astui varpaideni päälle.
”Ai!” älähdin ja vetäydyin kauemmas siskostani.
”Mesiviiksi puhui sinulle”, Ruskotassu kuiskasi. Räpäytin hämmentyneenä silmiäni ja kallistin päätäni.
”Anteeksi, en kuullut mitä sanoit.” Mesiviiksi huokaisi väsyneen kuuloisesti.
”Sanoin, että oletan tällaisen pelleilyn loppuvan. Te olette vielä tämän päivän oppilaita, joten olen yhä mestarisi, ja voin laittaa sinut siivoamaan koko päiväksi klaanivanhimpien pesää”, Mesiviiksi sanoi. Järkytys levisi kehooni kuin sulava lumi, mutta sen pyyhki pois helpotus, kun näin mestarini katseen tuikkivan ilkikurisesti.
”Muistetaan”, naukaisin virnistäen. Sitten huiskaisin hännälläni ilmaa ja nuolaisin huuliani mietteliäänä.
”Pääsisimmekö aamupartioon Ruskotassun kanssa?” kysyin. Mesiviiksi heilautti korviaan.
”Katsotaan, mitä voin asialle tehdä.”

Liikuttelin jalkojani hermostuneesti puolelta toiselle, kun istuimme Ruskotassun kanssa aukion laidalla. Aurinko oli jo melkein painunut taivaanrannan taa, ja koko klaani oli kutsuttu koolle nimitysmenoihin. Palattuamme Ruskotassun kanssa partiosta, olimme kumpikin istuneet jännittyneinä paikoillamme leirin reunalla. Meidät oli lopulta patistettu metsästämään, kun soturit kyllästyivät katselemaan meidän toimettomia kasvojamme. Olimme palanneet metsältä melko pian, kummallakin leiriin tuomisina hiiri. Siitä lähtien olimme siistiytyneet nimitysmenoja varten.
Jännitys nipisteli vatsaani, kun tuijotin Saniaistähteä, joka katseli klaaniaan puhujankiven päältä. Ympärillämme kävi kova kuiskutus, mutta kun päällikkö heilautti häntäänsä, kaikki vaikenivat.
”Lehtikato on ollut meille suotuisa. Hiirenkorva on jo lähellä, ja meillä on ilo saada kaksi uutta soturia riveihimme. Tiaistassu ja Ruskotassu, astuisitteko eteen”, Saniaistähti naukaisi. Puraisin hermostuneena huultani, kun lähdin tassuttamaan Ruskotassu vierelläni kohti Puhujankiveä. En nähnyt Mesiviikseä, mutta aistin hänen katsovan minua jostakin. Aistin myös kaikkien muiden klaanitovereideni tuijotukset kehossani nipistelynä. Yritin kuitenkin keskittyä vain kävelyyn ja sitten siihen, että seisoin täysin paikoillani Saniaistähden edessä.
”Minä, Saniaistähti, Myrskyklaanin päällikkö, pyydän esi-isiäni kääntämään katseensa näihin kahteen oppilaaseen. He ovat opiskelleet kovasti ymmärtääkseen jalot lakinne, ja nyt on heidän vuoronsa tulla sotureiksi. Tiaistassu, Ruskotassu, lupaatteko elää soturilain mukaisesti ja puolustaa tätä klaania – jopa henkenne uhalla?” Kurkkuni tuntui olevan tukittu, kun avasin suuni ja kähähdin yhdessä Ruskotassun kanssa:
”Lupaan.”
”Siinä tapauksessa, annan teille soturinimenne”, Saniaistähti sanoi ja käänsi vaaleanvihreät silmänsä omiini. ”Tiaistassu, tästä hetkestä eteenpäin tunnemme sinut Tiaislauluna.” Päällikön silmät lipuivat pois omistani ja kohtasivat Ruskotassun katseen.
”Ruskotassu, tästä hetkestä eteenpäin tunnemme sinut Ruskolehtenä.” Väristys kulki kehossani, kun Saniaistähti nyökkäsi meille merkiksi kääntyä ympäri. Kohdatessani klaanitovereideni katseet, sydämeni läpätti rinnassani lujempaa kuin milloinkaan ennen.
”Tiaislaulu! Ruskolehti!” Suljin onnellisena silmäni ja kuuntelin korkealle taivaalle kohoavia huutoja. Olimme nyt Ruskolehden kanssa sotureita. Kun huudot hiljenivät, avasin harmaat silmäni ja käänsin katseeni siskooni. Hymyilimme toisillemme leveästi.

// joku?

Nimi: Mesiviiksi

07.03.2018 20:06
Kehräsin kovaäänisesti kuultuani Helmitähden sanat, jotka lämmittivät mieltäni, vaikka kasvojani vasten paiskautuikin parasta aikaa kylmä puhuri.
"Minä ajattelin aivan samalla tavalla Kirjosiiven kuoleman jälkeen. Se tuntui kuin elämä olisi päättynyt, mutta sitten minä tapasin sinut", naukaisin hiljaisella äänellä Helmitähden korvaan. Naaras hymähti vastaukseksi ja painautui yhä tiiviimmin vasten turkkiani.
"Aurinko nousee pian", kuiskasin hiljaa Helmitähden korvaan.
"Sinun täytyy palata takaisin Myrskyklaanin reviirille", Helmitähti naukui haikeasti ja irrottautui minusta. Hän katsoi minua vaisusti suoraan silmiini.
"Tavataanko pian? Kahden auringonkierron kuluttua?" ehdotin naaraalle. Helmitähti nyökkäsi.
"Se on hyvä idea", hän vastasi kehräten lähtiessämme kulkemaan kohti Myrskyklaanin reviiriä.

Kun oli viimein eron aika, kosketin kuonollani Helmitähden poskea ja vedin keuhkoni täyteen naaraan tuoksua.
"Nähdään kahden auringonkierron kuluttua kuuhuipun hetkenä tässä samassa paikassa", kuiskasin jokiklaanilaisen korvaan.
"Nähdään", Helmitähti vastasi, astui askeleen taaksepäin ja käänsi minulle selkänsä. Loikin nopeasti Myrskyklaanin reviirille. Jotta muu klaani ei haistaisi Helmitähden tuoksua turkissani, kieriskelin hangessa ja kaikessa, joka hieman haisi joltakin ja peittäisi naaraan tuoksun.

Saavuttuani leiriin aurinko ei ollut vielä noussut. Askeleeni tuntuivat keveiltä kuin höyhen, mieleni oli pirteä, vaikka yöunet olivat jääneet välistä. Aikomukseni oli mennä nukkumaan, mutta pian kuulin ääntä parantajan pesältä. Kissoista osa oli hereillä, he kaikki olivat lähellä parantajan pesää.
"Missä olet ollut?" tivasi kiukkuisena pesästä ulos asteleva Kamomillapisara.
"Tarvitsin happea, olin kävelyllä. Mitä täällä tapahtuu?" kysyin siskoltani. Naaraan silmät olivat itkuiset, hän vaikutti muutenkin erityisen apealta, kuten tekivät suuri osa leirin pääaukiolla olevista kissoistakin.
"Kotelampi sai joku aika sitten jonkun kohtauksen. Hänellä on hurjasti kipuja ja hän kai on matkalla Tähtiklaaniin. Jos tulet nyt, saatat ehtiä hyvästellä hänet", Kamomillapisara naukui hiljaisella äänellä. Tuntui kuin joku olisi iskenyt kyntensä sydämeeni, oloni muuttui hetkessä kevyestä raskaaksi. Ryntäsin parantajan pesään Kamomillapisaran ohitse ja astelin hitaasti pesän perällä sijaitsevaan rakoon, jossa Kortelammen peti sijaitsi. Takaisipiikki istui sairasaukion perällä ja katseli etukäpäliään. Kolli itki. Sairasaukiolla olivat myös Saniaistähti, Sädelehti ja Tiikeriraivo asteli juuri luoksemme mestarin luota.
"Hän lähtee pian. Jos tahdotte sanoa hänelle vielä jotain, tehkää se nyt", parantajaoppilas naukui hiljaisella äänellä. Ryntäsin veljeni luokse ja katsoin häntä hiljaa. Kollin kylki kohoili hitaasti, hänen hengityksensä oli raskasta ja epätasaista. Hän avasi hitaasti keltaiset silmänsä ja katsoi minua.
"Mesiviiksi", kolli kähisi hiljaa. Kyynel vierähti poskelleni. Painoin kuononi vasten veljeni turkkia.
"Et sinä voi vielä lähteä. Meidän piti olla aina yhdessä, kaikkien neljän", kuiskasin hiljaa veljelleni. Kuulin lähestyvät askeleet takaani. Kamomillapisara ja Takiaispiikki astelivat luoksemme. He asettuivat molemmat veljemme ympärille. Olimme nuorempina olleet todella läheiset keskenämme, mutta nyt tuskin puhuimme toisillemme. Se kadutti minua hurjasti. Ja nyt Kortelampi oli kuolemassa! Oliko tämä Tähtiklaanin rangaistus minulle siitä, että tapailin salaa Helmitähteä? Kuoleeko Kortelampi minun takiani?
"Ei hätää, minä olen kyllä teidän kanssanne. Ja kun sinusta tulee päällikkö, me näemme jälleen. Lupaan antaa sinulle yhden hengen, minä lupaan", kolli ilmoitti ja hymyili minulle hennosti, vaikka se olikin kipujen vuoksi vain kummallinen irvistys. Tunsin palan kurkussani. En tiennyt, tahdoinko Myrskyklaanin päälliköksi. Olin jo suunnitellut salaa mielessäni muuttavani Helmitähden luokse Jokiklaaniin, ja nyt se ajatus tuntui vain entistä kiehtovammalta. Kortelammen kuoleman jälkeen Myrskyklaani ei olisi enää sama klaani. Olivathan Kamomillapisara pentuineen, Takiaispiikki ja Sädelehti vielä täällä, mutta jokaisella heistä oli oma elämänsä. Kortelammen kanssa minä olin sisaruksistani kaikista läheisin, mutta nyt hänet oltiin viemässä pois minun luotani. En osannut vastata mitään Kortelammen sanoihin. Kortelampi irvisti kivusta ja sulki silmänsä hetkeksi.
"On aika", kolli ilmoitti hiljaa. Tiikeriraivo, Sädelehti ja Saniaistähti tulivat Kortelammen ympärille hänen petinsä äärelle.
"Hyvää matkaa Kortelampi", naukui Saniaistähti tasaisella äänellä. Kollin ilme oli surullinen, kuten myös kaikkien muiden läsnäolijoiden. Kuuntelin, kuinka kissat toivottivat veljelleni hyvää matkaa, onnellista elämää Tähtiklaanissa ja kaikkea muuta.
"Minä rakastan sinua, pidä meistä huolta Tähtiklaanissa", kuiskasin hiljaa veljeni korvaan. Kolli käänsi keltaisen katseensa minuun. Hän nyökkäsi.
"Pitäkää tekin huolta toisistanne", hän kuiskasi hiljaisella äänellä. Sitten hän katsoi minua kuin hän tahtoisi sanoa jotakin, joten painauduin vasten häntä niin, että kukaan muu ei kuulisi veljeni sanoja.
"Kuuntele sydämesi ääntä, se kertoo sinulle ratkasun", kolli kähisi hiljaa. Hänen sanansa hämmensivät minua hurjasti. Nostin pääni ylös ja katsoin, kuinka veljeni ruumis valahti veltoksi. Hän sulki keltaiset silmänsä ja veti viimeisen henkäyksensä.
"Hän on poissa", Tiikeriraivo kuiskasi hiljaa itkien. Katsoin hiljaa veljeni elotonta ruumista. Hän todella oli poissa. Mieleeni palasivat jälleen hänen sanansa. Tiesikö hän minusta ja Helmitähdestä? En tosin ihmettelisi sitä lainkaan, sillä kolli tiesi minusta kaiken. Toivoin vain, ettei kukaan muu tiennyt asiasta mitään. En ymmärtänyt veljeni sanoja. Tahtoiko hän minun lähtevän Myrskyklaanista?
"Hänen ruumiinsa täytyy viedä leirin pääaukiolle, jotka muutkin voivat hyvästellä hänet. Mesiviiksi ja Takiaispiikki, voisitteko te tuoda hänet?" Saniaistähti kysyi tasaisella äänellä. Nyökkäsin.
"Tietenkin", vastasin vielä päällikölle. Muut astelivat ulos pesästä. Minä ja veljeni nostimme Kortelammen ruumiin ylös ja kannoimme sen leirin pääaukiolle suurkiven läheisyyteen. Tunsin kyynelten jäätyvän poskilleni, mutta en välittänyt. Veljeni oli kuollut, enkä tiennyt, mitä minä nyt tekisin. Yritin kuunnella sydäntäni, mutta se ei sanonut mitään.

//Myrskyklaanilaiset? Ehkä Kamo, Säde, Tikru tai Saniaistähti? Tiikeriraivosta tulee nyt siis parantaja.

Nimi: Elandra

07.03.2018 12:56
Tiikeriraivo: 4kp -

Viirutassu: 17kp -

Purohäntä: 22kp! -

Hohdejuova: 6kp -

Pitkävarjo: 54kp! - ONNEA TONNISTA!

Silkkipentu: 48kp! - Onnea oppilaalle! Mestariksesi saat

Mesiviiksi: 6kp -

Tiaistassu: 30kp! - Onnea soturille!

Kamomillapisara: 9kp -

Nimi: Silkkipentu

06.03.2018 17:31
Paatsamapilven kehut lämmittivät sydäntäni. Hän ei ollut ikinä puhunut minusta sillä tavalla, sanoessaan että minusta jonakin päivänä tulisi Myrskyklaanin vahvin soturi. Uskoiko hän todella niin? Suoristin selkääni itsevarmana. Uskoi tai ei, minä aioin tehdä hänen sanomastaan totta. Jokin päivä minusta kyllä tulisi Myrskyklaanin vahvin soturi, olin varma siitä. Jokin päivä hän katsoisi minua ja olisi pakahtua ylpeydestä. Samoin kuolleet vanhempani Tähtiklaanissa.
Pitkävarjon mau’unta sai minut heräämään ajatuksistani. "Haluaako joku pelata sammalpalloa?" hän kysyi leikkisästi, "Vai näytänkö muutaman metsästysliikkeen?"
"Jospa nyt vain pelattaisiin sammalpallolla", hänen kumppaninsa Kamomillapisara naukui huvittuneena. Harmaa naaras pyöritti sammalpedistään pienen pallon, jonka hän vieritti Pitkävarjolle. Kiinnostukseni heräsi heti, samoin näytti muidenkin pentujen. Kaikkien katseet seurasivat palloa kuin se olisi pieni vesimyyrä. Pitkävarjo katsoi salamyhkäisesti hymyillen ympärilleen, ja selvästi pohti kelle pallon vierittäisi.
’’Vieritä se tänne!’’ Yökköpentu vinkaisi innoissaan. Pitkävarjo laittoi sammalpallon vierimään tytärtään kohti, mutta ennen kuin tämä ehti tarttua siihen, Sääskipentu nappasi sen suuhunsa.
’’Hei, se oli minulle!’’ Yökköpentu sähähti vihaisena.
Sääskipentu hymyili ilkikurisesti pallo suussaan. ’’Etpäs saa kiinni!’’
Yökköpentu taklasi veljensä helposti ennen kuin tämä ehti edes reagoida, jolloin sammalpallo putosi pentutarhan lattialle ja lähti vierimään kohti minua. Nappasin sen voitonriemuisesti kynsiini. Yökköpentu ja Sääskipentu eivät kuitenkaan tuntuneet enää huomaavan, sillä heidän kaikki keskittymiskykynsä meni nyt toistensa kanssa painimiseen.
Vieritin sammalpallon Jäkäläpennulle, joka hetken sillä leikittyään vieritti sen puolestaan Leinikkipennulle. Pian Sääskipentu ja Yökköpentukin tulivat taas mukaan leikkiin, ja jokainen yritti hetken aikaa saada sammalpallon itsellensä samalla kun muut jahtasivat tätä.
Kun pallo oli minun suussani ja juoksin muita karkuun, törmäsin johonkin isoon ja karvaiseen. Pallo tippui suustani pienen tömähdyksen kera.
Kun nostin pääni ylös, näin, että olin törmännyt Pitkävarjoon.
’’Anteeksi, Pitkävarjo’’, pahoittelin.
Soturi vastasi minulle leikkisällä hymyllä. Odottamatta ja kaikkien yllätykseksi hän nappasikin sammalpallon itselleen. Haukoin henkeäni silmät suurina, samoin kuulin muidenkin pentujen tekevän.
’’Varas!’’ kiljahti Leinikkipentu leikkivihaisena. Kaikki pennut katsoivat toisiaan, ja hiljaisessa yhteisymmärryksessä jokaisen suuhun muodostui ilkikurinen hymy. Heilautin häntääni muille merkiksi.
’’Kimppuun!’’ karjaisin, jolloin kaikki pennut lähtivät juoksemaan Pitkävarjoa kohti.
’’Voi ei!’’ huudahti musta soturi nauraen, ja lähti pallo suussa juoksemaan karkuun.

//Pentutarha?

Nimi: Viirutassu

06.03.2018 14:18
Astelin Tiaistassun perässä sisään klaaninvanhimpien pesään. Tiaistassu tiputti oravan maahan ja työnsi sitä hivenen lähemmäs klaaninvanhimpia. Jäin hivenen syrjemmälle katselemaan klaaninvanhimpien reaktioita, sillä en tiennyt oliko minun sopivaa olla lähempänä.
"Näin pieni." Kuulin jonkun klaaninvanhimmista mutisevan. Tunsin oloni jo hivenen vaivaantuneeksi seistessäni klaaninvanhimpien pesässä. Sen enempää muiden klaaninvanhimpien reaktioita kuuntelematta tai Tiaistassusta välittämättä astelin ulos klaaninvanhimpien pesästä. Tiedostin olevani melko töykeä, mutta juuri nyt halusin vain pois sieltä. Astelin kohti tuoresaaliskasaa aikeinani ottaa sieltä jotain, sillä Purohäntähän oli antanut minulle luvan syödä jotain klaaninvanhimmille riistaa vietyäni. Lähestyessäni tuoresaaliskasaa tajusin, ettei minulla oikeasti ollut edes nälkä. Astelin vain tuoresaaliskasan ohi suunnaten sitten askeleemi kohti oppilaiden pesää. Istuuduin pesän eteen ja jäin katselemaan leiriä, tunsin oloni melko pitkästyneeksi.

//joku?

 

©2018 Kuunpisara - suntuubi.com