Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Myrskyklaani | Jokiklaani | Tuuliklaani | Varjoklaani | Taivasklaani |
Kuolonklaani ​ | Kuohuvan Veden Heimo
Erakot&kotikisut  | Tähtiklaani | Pimeyden metsä 

Kuohuvan Veden Heimon tarinat

Hei, muutama asia vielä!

   Kirjoitathan vuorosanat eri riveille. Tämä tuo tarinaan selkeyttä ja pituutta, joten se on helpompi lukea ja arvioida.

Siis:

”Huomenta”, tervehdin. Ystäväni siirsi katseensa minuun.
”Huomenta. Kaunis sää tänään, eikö totta?” ystäväni vastasi.
Jos puhevuoro päättyisi pisteeseen, se ei pääty pisteeseen, vaan pilkkuun. Pilkku tulee viimeisimmän lainausmerkin jälkeen, ja seuraava sana alkaa pienellä, ellei kyseessä ole erisnimi.
Jos puhevuoro päättyy huuto- tai kysymysmerkkiin, laitat sen ihan tavallisesti lainausmerkkien sisään. Viimeistä lainausmerkkiä seuraava sana alkaa pienellä, ellei kyseessä ole erisnimi.

   Tee selkeä ero ajatusten ja vuorosanojen välillä. Kirjoita vuorosanat lainausmerkein (”) ja ajatukset joko tähdillä aka asteriskilla (*) tai yhdellä lainausmerkillä (’). Asia on omasi, mutta tarinan selkeyden vuoksi älä käytä samoja merkkejä puhumisessa ja ajatuksissa.
   Kirjoita tarinat menneessä aikamuodossa(kävelin, ei kävelen, jne) ja yksikön ensimmäisessä persoonassa, eli minä-muodossa kissasi näkökulmasta.

   Autohittaaminen, eli toisen kirjoittajan hahmon käyttäminen vakavammin on ankarasti kielletty ja aiheuttaa sinulle varoituksen. Mikä on vakavaa ja mikä sallittua? Luonteen rajoissa voit käyttää kissaa sivuhahmona, oppilastoverina, tuoresaaliskasalla kohtaamisessa, kissasi haavoittuessa parantajan pesässä tai muuten vain taustalla. Vakavaa autohittaamista on hahmon satuttaminen, tappaminen, kumppanuus ja pennut ilman toisen lupaa. Suurempia rooleja varten ovat NPC-hahmot. Kumppaniton NPC voi olla kissasi kumppani(tosin tähän täytyy ensin saada ylläpidolta lupa, sitä voit kysyä Muuta-kohdassa sille tarkoitetussa osiossa) ja heille voi tulla tarinoissasi pieniä vammoja(rampauttaminen kielletty). Jos tahdot tappaa NPC-hahmon tarinassasi, kysy lupaa vieraskirjassa.
   Kissasi ei voi olla voittamaton. Taisteluissa kissasi ei voi aina voittaa, eikä selvitä vammoitta. Pieniä haavoja taisteluissa tulee aina, ellei kissa piiloudu pesään kenenkään huomaamatta. Saalistamisessa kissasi ei aina saa saalista kiinni, muistakaa tämä.

   Kuunpisara on tarinaroolipeli, ja useimmat kirjoittajamme pitävät yhdessä kirjoittamisesta. Jos tahdot kirjoittaa muiden kanssa, voit kahdella vinolla viivalla ilmoittaa, haluatko jonkun jatkavan tarinaasi.

Kuten;
//(kissan nimi, jonka toivot jatkavan tarinaasi)?

Huomioithan, että: Tarinan on oltava yli kymmenen riviä pitkä, tai se poistetaan. Jos joku tarina on alle kymmenen riviä, et huomioi sitä, sillä jos kyseisessä tarinassa esim. joku on kuollut, jatkat tarinaa, niin tällöin sinunkin tarinasi poistetaan, etkä saa siitä korvauksia, oli tarina kuinka pitkä tahansa.

Tänne tulevat ainoastaan tarinat, mitään lyhyitä viestejä tänne ei laiteta, ne menevät Tarinat-osion pääsivulta löytyvään Ilmoitukset-osioon. Jos unohtuu laittaa tarinasta, että haluat jonkun jatkavan, et laita sitä tänne, vaan Ilmoitukset-osioon, jota jokaisen tulee seurata yhtä lailla kuin oman klaanin tarinoita!

   Kuohuvan Veden Heimo elää omalla reviirillään, joka kirjoissakin mainittiin. Vuodenaika on sama kuin pohjoisella pallonpuoliskolla, eli todennäköisesti saat kurkata ulos, niin näet, mikä vuodenaika tarinoissa on. Lisää tietoa vuodenajasta löydät Muuta-osiosta.

Toivottavasti inspiraatiosi ei katoa!

 1  2  3  4  5  6  7  > >>  [ Kirjoita ]

Nimi: Taivaalla Leijaileva Hiutale(Hiutale)

20.02.2017 20:54
Istuin hiljaa pienessä luolassa ja katselin Roihua, joka oli juuri nukahtanut. Ukkonenkin asettui hyvään asentoon ja sulki silmänsä ollen valmis nukahtamaan. Toivoin enemmän kuin mitään, että molemmat perheenjäseneni toipuisivat taistelussa saamistaan haavoista. Roihu oli minun pentuetoverini - ainoa elossa oleva sisarukseni - ja Ukkonen isäni, enkä halunnut menettää heistä kumpaakaan. Tunsin, kuinka mieleni väsyi, mitä enemmän ajattelinkaan kaikkia mahdollisia asioita. Muistelin sitä, kuinka olimme Roihun kanssa leikkineet yhdessä pentue-emojen pesässä ja päässeet ensimmäistä kertaa suureen luolaan. Silloin vesiputouksen ääni oli ollut niin kova, että se oli suorastaan särkenyt korviani, enkä voinut edes kuvitella voivani nukkua sellaisessa metelissä. Nyt tuntui jopa omituiselta nukkua ilman alaspäin putoavan veden ääntä. Olin usein miettinyt, että miksi Kuohuvan Veden Heimo asettui aikoinaan tänne. Emo ja isä olivat kertoneet, että vuorien alapuolella oli paljon riistaa, puita ja vihreää nurmea, sekä myös muita kissoja - toisin kuin vuorilla. Tavallaan mieleni teki lähteä vanhempieni lailla tutkimaan maailmaa, mutta vuoret olivat kotini, ja niin kauan kuin perheeni ja heimoni täällä asuivat, myös minäkin tekisin niin. Asetuin makaamaan kylmälle lattialle luolaan. Suljin silmäni ja vajosin pian syvään uneen.

//Roihu?

Nimi: Tuulessa Karjuva Leijona(Leijona)

19.02.2017 16:11
Mahani kasvoi kasvamistaan. Se oli joka päivä entistä isompi. Viimein sain tietää, että odotan Höyhenen pentuja.
"Höyhen", naukaisin ja vuodatin maahan ilonkyyneliä.
"Odotan pentuasi", kehräsin ja hukutin kumppanini lempeisiin nuolaisuihin. Kehräys kumpusi syvältä sisältäni ja tuntui luontevalta. Höyhen taisi jäädä hieman sanattomaksi koska tuo alkoi vain kehrätä hullunlailla.

Olin muuttanut pari päivää sitten pentue-emojen pesään. Täällä on hyvin hämärää ja muiden kissojen äänet kuukuvat hyvin vaimeana. Ihanan rauhallista! Höyhen käy aina välillö katsomassa mikä on vointini ja saan elää rauhassa. Saan elää rauhassa perheeni kesken. Kunhan tuo yksi tulisi tuolta mahasta ulos.

Höyhen toi minulle riistaa. Ahmin sen nopeasti suihini jakaen sen Höyhenen kanssa. Siinä kuitenkin kävi niin, että minä saatoin vahingossa syödä enemmän kuin Höyhen. Valtava kipu aalto ravisutti kehoani. Ähkäisin kovaa.
"Höyhen! Se syntyy nyt!" karjuin kuin Leijona kumppanilleni. Höyhen kauhistui hieman ja oli ensin tulemassa luokseni.
"Mene pois!" karjaisin kumppanilleni ja tuo loikki ulos pesästä.

Makasin kerällä pieni karvamytty vierelläni. Harmaankirjava kilpikonnakuvioinen kolli haukotteli ja alkoi imemään nisästäni maitoa. Hymyilin lempeästi kun katselin pentua.
"Saako jo tullut?" Höyhen kysyi kärsimättömänä.
"Tule vain", naukaisin lempeästi. Kun kumppanini astui sisään luoksemme tuon huulille tuli lempeä hymy.
"Eikö hän olekin komea", kehräsin ja siirsin katseeni hetkeksi kumppaniini. Höyhen asteli lähemmäs ja kosketti kuonollaan pentua. Kuului pieni tuulen ujellus.
"Mietitkö jo samaa nimeä kuin minä?" naukaisin kysyvästi ja siirsin katseeni pentuuni. Ihan minun omaan pentuuni! Minun ja Höyhenen pentuun!

//Höyhen? Ujellus?

Nimi: Polttavan Liekin Roihu (Roihu)

18.02.2017 08:01
"Tahdotko että tuon sinulle jotain, tuoresaalista tai jotain?" Taivaalla Laijailevan Hiutaleen ääni kysyi. Pinnistelin silmäni auki ja katsoin sisartani.
"Vettä", sanoin niin kovaa kuin pystyin, mutta sekin oli vain rahiseva kuiskaus. Naaras lähti viereltäni. Siirsin katseeni isääni. Välillämme vallitsi hiljaisuus, kunnes isäni rikkoi sen.
"Oletko kunnossa?" tuo naukaisi. Katsoin Salamaa Seuraavaa Ukkosta.
"Kai", huokaisin. Kuulin tassun ääniä. Siirsin katseeni luolan suuaukolle, joka vei isompaan luolaan. Hiutale asteli sisään märän sammaleen kanssa. Tuo toi luokseni vettä tippuvat sammaleet.
"Kiitos", naukaisin ja latkin vettä suuhuni. Tunsin kuinka vesi laskeutui alas kurkustani ja kosteutti kurkkuani. Kun olin juonut tarpeeksi, nuolaisin huuliani. Hymyilin siskolleni. Emo oli lähtenyt kai partioon. Suljin silmäni ja laskin pääni kuopan reunalle. Nukahdin.

//Hiutale? Ukkonen?

Nimi: Taivaalla Leijaileva Hiutale(Hiutale)

17.02.2017 21:10
Katsoin huolissani Roihua, joka oli haavoittunut taistellessaan sutta vastaan. Myös isämme - Salamaa Seuraava Ukkonen - oli haavoittunut melko pahasti, mutta hän oli onnistunut pääsemään vesiputoukselle omin jaloin. Myös minä olin partion kanssa kohdannut suden, mutta kukaan ei ollut haavoittunut pahasti, ja susi oli häädetty kauemmas vesiputouksesta.
"Ne paranevat kyllä", Ukkonen naukui etäämmältä.
"Te tulette kuntoon kyllä - molemmat", heimomme tietäjä naukui astellessaan luoksemme.
"Oletko varma? Eihän heille jää mitään vammoja, joka vaikeuttaisi elämää?" Tuuli - emomme - kysyi huolestuneella äänellä.
"Minä uskon, että he toipuvat aivan ennalleen. Tarvitaan vain yrttejä ja lepoa, Ikuisen Metsästyksen Heimo on takuulla heille suopea", Liekeistänäkijä naukui rauhallisella äänellään, joka sai minutkin rauhoittumaan. Olimme eräässä pienemmässä luolassa, joka sijaitsi suuressa luolassa, jossa heimo asusti. Vesiputouksen jylinä kantautui korviini yhä selkeästi, vaikka se olikin pienempi kuin siinä paikassa, missä minä yöni nukuin.
"Voinko jäädä tänne yöksi heidän kanssaan?" ehdotin tietäjälle, joka siirsi lempeän katseensa minuun.
"Kyllä se minulle sopii. Älä aiheuta heille stressiä tai häiritse heitä, painotan edelleen sitä, että he kaipaavat nyt lepoa", tietäjä totesi ja lähti astelemaan rauhallisesti poispäin meistä, kohti pienemmän luolan uloskäyntiä. Käänsin katseeni Roihuun.
"Tahdotko, että tuon sinulle tuoresaalista tai jotain?" kysyin hiljaisella äänellä.

//Roihu?cx

Nimi: Roksu

16.02.2017 16:53
Leijona: 12kp

Taivas: 6kp

Kuura: 3kp

Hiutale: 8kp

Höyhen: 2kp

Ukkonen: 10kp

Roihu: 3kp

Nimi: Polttavan Liekin Roihu

16.02.2017 14:37
Makasin maassa hengittäen tiheästi. Kylmyys oli imeytynyt viimeisimpiin ytimiini asti. Viiltävä kipu kutsui kehoani Kuohuvan Veden Heimon luokse aina uudestaan ja uudestaan. Roikuin pimeydessä. Taistelin hengestäni, en haluaisi kuolla.
"Taistele, vielä ei ole sinun aikasi", lempeä ääni kaikui ympärilläni. Se rauhoitti minua vähän. Entä isä? Lopulta kaikki pimeni, en kuullut tai nähnyt mitään, en haistanut mitään. Tämä ei olisi loppuni! Pinnistelin pitääkseni itseni hengissä.

"Roihu! Roihu!" Taivaalla leijailevan Hiutaleen, siskoni hätääntynyt ja surullinen ulvonta kuului korviini. Kipu oli sietämätön. Pinnistelin kuitenkin avatakseni silmäni. Lämmin keho painautui viereeni. Avasin silmäni raolleen. Hiutale makasi vieressäni. Hän oli painautunut kylkeeni. Emoni istui lähellämme katsellen minua. Suljin silmäni.
*Minä en jätä teitä*, lupasin siskolleni ja emolleni, sekä isälle ja koko heimolle. Hengitykseni rahisi ja se oli tiheää.
"Miten hän voi?" isän ääni kuului läheltä.
"Huonosti", emo vastasi. "Entä sinä, saitko pahoja vammoja?" emoni ääni oli huolestunut.

//Ukkonen? Hiutale? Leijona ja Höyhen voi myöski jatkaa :33

Nimi: Tuulessa Karjuva Leijona (Leijona)

16.02.2017 09:55
Näin Ukkosen pentunsa luona. Roihu ei saisi jättää meitä. En minäkään jätä! Sulka ja minä painoimme suden päätä maahan ja koitimme parhaamme mukaan väistellä näykkäisyjä joita susi teki melkein koko ajan. Pidin Sulan kanssa tuon päätä paikallaan kun Susi otti esiin kyntensä.
"Nyt!" kuulin kuinka Sulka huusi vieressäni. Susi loikkasin pystyyn. Olin ollut varma, että suden loppu olisi ollut äsken. Ärähdin. Susi kaatoi kuitenkin pian suden kumoon. Teimme saman uudestaan. Minä ja Sulka pidimme kaikin voimin sutta paikallaan. Susi otti kyntensä esille. Tuo puraisi suden kaulaa ja teki siihen viillon kynsillään. Susi päästi karmean huudon ilmoille. Suden silmissä sammui valo. Tuo ei enää liikahtanutkaan. Susi loikkasi suden päästä pois ja sanoi jotain mitä minä en kuullut. Sulka peruutti pari askelta. Minä myös. Nyt tuo harmaa susi makasi elottomana maassa ja vuoti paljon verta. Ryntäsin Sulan kannoilla Roihun luokse. Tuo makasi edelleenkin maassa ja toivoin hänen selviävän. Ukkonen katsoi toiveikkain silmin poikaansa. Tuo hengitti, mutta kiivasta tahtia. Ei se ollut normaalia rauhallista hengitystä vaan paljon nopeampaa. Minulle tuli huono olo. Ihan kuin olisin lihonnut viime päivinä. Mutta nyt keskityin Roihuun. Anna hänen selvitä!
"Selviääkö hän?" naukaisin hiljaa kysymyksen Ukkoselle toivoen, että tuo kuuli sen. Siirtelin tassujani lumisessa maassa.

//Roihu tai Ukkonen? Cx

Nimi: Salamaa Seuraava Ukkonen(Ukkonen)

15.02.2017 16:30
Loikkasin suden selkään ja raastoin sitä kaikin voimin kynsilläni. Selkään oli käyty kiinni jo niin monesti, että verta suorastaan suihkusi turkilleni. Susi onnistui heittämään minut pois selästään, suoraan kohti kallion seinää. Tunsin, kuinka teräät ja jäiset kivet tekivät haavoja selkääni. Irvistin kivusta, ja lyyhistyin maahan. Turkkini oli haavojen peittämä, mutta suurin osa haavoista oli tullut siitä, kun susi oli heitellyt minua ympäri taistelukenttää. Roihu kamppaili sutta vastaan raivoisasti. Alokas heittäytyi irti suden niskasta laskeutui sulavasti jaloilleen lumiseen maahan, jossa oli veripisaroita. Susi kuitenkin syöksähti kohti poikaani ja läimäisi sitä suurella käpällään kylkeen. Roihu heittäytyi maahan ulvaisten tuskasta.
"Roihu!" ulvaisin poikani nimen, mutta kehoni oli niin kipeä, ettei jalkani suostuneet enää liikkumaan. Luolanvartijat heittäytyivät yhä rajummin suden kimppuun yrittäen estää sen käymästä enempää alokkaaseen kiinni. Roihu makasi lumihangessa hengittäen nopeasti ja epätasaisesti.
*Hyvä Ikuisen Metsästyksen Heimo, älä anna hänen kuolla!* rukoilin mielessäni hiljaa poikani puolesta. Jos Roihu kuolisi, en tiennyt, voisinko kestää sitä. Pentuni olivat minulle tärkeitä, ja Roihusta tulisi vielä jonain päivänä erinomainen luolanvartija, hän ei saisi kuolla!

//Roihu tai Leijona?cx

Nimi: Tuulessa Karjuva Leijona (Leijona)

13.02.2017 21:37
Susi riuhtaisi minut kohti maata. Olin kuitenkin nopea ja pääsin jaloilleni. Laskeutuminen huojui kuitenkin eikä ollut todellakaan mitään parasta luokkaa! Susi katsoi vihaisilla silmillään Sulkaa, joka hyökkäsi tuon kuonoon kiinni ja teki siihen viillon kynnellään. Susi karjaisi ilmoille kauhean möreän murinan. Minua pelotti. Minua pelotti todella paljon. Ukkonen hyppäsi suden selkään samalla kun Susi puri sutta tuon takajalassa ja vältteli suden hampaita, tuon korotellessa Sutta. Nielaisin kuuluvasti, kukaan ei todellakaan kuulkut sitä. Hypääsin mukaan. En antaisi heidän kuolla! Roihu puri täysin voimin suden hännästä. Karvat pystyssä ja sihisten hyppäsin suden kylkeen. Susi hirjahti ja Sulka veti tuolta jalat alta. Susi kaatui maahan. Tuon harmaa karkea karva oli hyvin verinen. Loikkasin suden toiselle puolelle. Mutta... susi sai hännästäni kiinni puolivälissä. Karjaisin kuin mikäkin leijona. Rohkeasti Ukkonen veti viillon suden kylkeen ja susi päästi irti hännästäni. Seuraavaksi susi kaapaisi isolla käpälällään lapaani ja sai siihen viillon. Onneksi ei kovin syvän. Minun teki mieli paeta. Paeta kauas. Niin kauas kuin jaksaisin. Painoin silmäni hetkeksi kiinni. Ihan pieneksi hetkeksi. Teen tämän... Höyhenen kunniaksi! Kiukkua puhisten kövin hampaillani kiinni suden takajalkaan. Susi sai itsensä jotenkin ylös. Olin ollut varma siitä ettei susi enää tuosta nousisi, mutta nousipa vaan! Koitin tasata hwngitystäni. Sydämeni hakkasi niin kovaa, että luulin sen tulevan rinnastani ulos.

//Ukkonen? Roihu?

Nimi: Salamaa Seuraava Ukkonen(Ukkonen)

13.02.2017 20:51
Olimme lähteneet partioon hetki sitten. Kaikki partiossa olijat olivat valppaina susien varalta, jotka olivat tulleet vuorille lähes kuu sitten. Ne eivät olleet - ainakaan vielä - tappaneet yhtäkään Kuohuvan Veden Heimon jäsentä, joka oli meille onni. Jos sudet alkaisivat yksi tai useampi kerrallaan tappamaan heimomme jäseniä, ei meistä olisi pian jäljellä mitään. Olimme päässeet jo jonkun matkan päähän vesiputoukselta, kun haistoimme kaikki saman hajun: suden. Susi oli lähellämme, sen tiesin. Katselimme kaikki ympärillemme, ja riistanpyytäjät asettuivat tekemämme ringin keskelle. Samassa suurikokoinen, harmaanruskea susi syöksyi meitä kohti.
"Riistanpyytäjät, menkää heti vesiputoukselle! Älkää katsoko taaksenne tai pysähtykö, ennen kuin olette luolassa!" ulvaisi Leijona kovaan ääneen. Loikkasin suden kimppuun ja upotin hampaani sen niskaan. Se riuhtaisi minut helposti irti. Riistanpyytäjät lähtivät juoksemaan kohti vesiputousta, joka oli melko lähellä. Rotkon Ylli Loikkaava Susi - entinen kouluttajani - loikkasi nyt vuorostaan suden kimppuun. Hän upotti terävät hampaansa sen pehmeään kaulalihaan. Roihu loikkasi suden selkään, ja minä upotin hampaani sen häntään. Leijona kävi kiinni etujalkaan. Ensimmäisenä susi heitti Leijonan kauemmas itsestään, sitten hän tarttui hampaillaan Suden niskaan, ja onnistui riuhtaisemaan hänetkin irti. Sulka teki hyökkäyksen siihen kohtaan, jossa Susi oli ollut kiinni. Leijona loikkasi ylös ja syöksyi Suden kylkeen. Susi horjahti, ja Roihu menetti otteensa ja putosi maahan. Näin tilaisuuteni tulleen ja riuhtaisin sutta hännästä. Se parkaisi ja potkaisi minua takajalallaan suoraan päin naamaa. Kaaduin lumihankeen ja olin hetken lähes tajuttomana, kunnes ravistin päätäni ja nousin ylös. Sulka oli saanut pienen haavan selkäänsä, ja Suden lavassa oli ikävän näköinen haava. Roihu piti tiukasti kiinni suden lavasta, ja Leijona oli porautunut sen kaulaan kiinni. Sulka loikkasi kohti sutta tarttuen hampaillaan sen takajalasta ja päästi irti ennen kuin susi potkaisi sitä. Nousin ylös ja ryntäsin mukaan taisteluun. Sudesta vuosi verta enemmän kuin meistä kissoista. Erotin punaista silmäkulmassani, susi oli onnistunut tekemään haavan kasvoihini.

//Roihu tai Leijona?cx

Nimi: Tuulessa Karjuva Leijona (Leijona)

08.02.2017 08:51
Riistanpyytäjäalokas Lehdellä Kimaltava Kuura jutteli kumppanini Höyhenen kanssa. Tunsin pienen mustasukkaisuuden pistoksen mutta sysäsin sen syrjään. Saa hän puhua kelle haluaa! Ukkonen käveli luokseni häntä pystyssä.
"Tuletko mukaan partioon?" tuo kysyi siniset silmät loistaen. Huomasin ensimmäistä nertaa kollin silmissä vivahteen vihreää. Mietin hetken. Tottakai lähtisin!
"Tulen mukaanne", naukaisin hymyillen. Hieman hitain askelin olin lähdössä kohti luolan suuaukkoa jossa vesiputous pauhasi kovaan ääneen.
"Ei lähetä ihan vielä", Ukkonen naukaisi ja katosi muualle. Kipitin Höyhenen luo ja nuolaisin tuon poskea.
"Lähden partioon pian", naukaisin ja siirsin katseeni Kuuraan.
"Pääsenkö minäkin?" Kuura kysyi innoissaan ja hailautteli häntäänsä puolelta toiselle. Tuon kirkkaansiniset silmät paloivat innosta.
"Et tällä kertaa", naukaisin mitäänsanomaton ilme kasvoillani.

//Toiset partioon lähtijät? Eli siis tästä tulee se suden tappo tarina ja ne jotka on lähössä siihen voi jatkaa tai jatkan joskus sit ite..

Nimi: Muistoissa Ajelehtiva Höyhen(Höyhen)

06.02.2017 15:57
"Ei kai haittaa, että häiritsen?" Siirsin katseeni vierelleni saapuneeseen alokkaaseen, joka tapitti minua kirkkaansiniset silmät suurina.
"Ei", murahdin ojennellen kynsiäni. Tummanharmaa naaras istahti hiirenmitan päähän minusta, mutta varoi kuitenkin tulemasta liian lähelle.
"Onko sinusta kivaa olla luolanvartija?" hän uteli. Nyökkäsin aavistuksen verran.
"Onhan se", vastasin. Alokas siirteli käpäliään hermostuneesti.
"Rauha vain, en minä pure", nau'uin hieman veikeään sävyyn. Kuura vilkaisi minua naurahtaen. Mietittyäni hetken avasin suuni ja kysyin naaraalta:
"Onko riistanpyytäjänä kivaa?"
"On." Nostin toista etukäpälääni ja nuolaisin sitä.
"Minun on aika vaihtaa vahtivuoroa Ukkosen kanssa", sanoin hetken kuluttua, "mutta halutessasi voit seurakseni."

//Kuura? Sori jos hittasin liikaa. :c Muutenkin aika sekava.

Nimi: Taivaalla Leijaileva Hiutale(Hiutale)

05.02.2017 09:32
Susi oli hyökännyt kimppuumme! Luolanvartijat heittäytyivät sen kimppuun, mutta tuntui kuin niiden hampaat eivät olisivat tehneet mitään jälkeä valtavaan petoeläimeen, joka oli pusertanut Taivaan painonsa alle. Luolanvartija nimeltä Susi syöksyi suden kylkeen ja sai sen pois Taivaan päältä. Kiitin Ikuisen Metsästyksen heimoa mielessäni, koska Taivas oli pelastunut!
"Riistanpyytäjät, menkää suorinta reittiä vesiputoukselle ja ilmoittakaa tästä, nyt!" Susi ulvoi. Lähdin juoksemaan kohti vesiputousta yhdessä muiden riistanpyytäjien kanssa.
"Hiutale! Nopeammin!" Mahti rääkäisi ja juoksi ohitseni, mutta hidasti hieman tahtiaan. Kuljin niin nopeasti kuin jalkani ikinä kulkivat. Vesiputous häämötti kaukana edessämme, ja hengitykseni vain raskautui.
"En minä jaksa!" valitin.
"Sinun täytyy jaksaa! Vesiputoukselle on aivan pieni matka!" Mahti naukui ja jättäytyi vierelleni. Pakotin jalkani juoksemaan nopeampaa.
Päästyämme vesipuotukselle, pääsin ylös polkua pitkin viimeisillä voimillani. Olin niin hengästynyt, että menetin tajuntani päästyäni luolan suuaukolle.

//Taivas tai joku?xd

Nimi: Pilvien täplittämä taivas(Taivas)

05.02.2017 07:18
'Susia! Kunpa ne eivät löytäisi meitä', ajattelin kauhistuneena.
"Mennään tuon taakse" ehdotin hiljaa ja viitoin hännälläni suurta kiveä. Muut nyökkäsivät vastaukseksi. Kiven takana oli meille kaikille tilaa. Kurkistin varovasti kiven takaa. Yhtäkkiä susi käänsi päätään ja se katsoi hetken suoraan silmiini. Suden julma katse jähmetti minut aloilleen.
"Taivas?" Hiutale kysyi. Susi paljasti hampaansa ja syöksyi minua kohti. Havahduin ja väistin.
"Se hyökkää!" ilmoitin hätääntyneesti suden lähestyessä.
"Mikä?" joku kysyi.
"No susi!" vastasin. Susi ulvaisi raivoisasti ja loikkasi esiin ketunmitan päähän minusta. Se syöksyi eteenpäin ja ennenkuin ehdin väistää se iski terävät hampaansa niskaani ja nosti voimakasta päätään. Sitten se viskasi minut kauemmas päin kiveä. Nousin jaloilleni ja juoksin takaisinpäin lämpimän veren valuessa niskastani. Susi hyppäsi kynnet esillä päin sutta. Susi väisti ja jatkoi. Se lähestyi uhkaavasti. Hiivin niin hyvin kuin osasin suden taakse. Hyppäsin suden selkään ja puristin kynteni. Susi kierähti selälleen ja jäin suden valtavan painon alle. Susi nousi ja painoi minut maahan suurilla käpälillään. Koetin kiemurrella irti ja susi iski hampaansa kaulaani.

//Hiutale?

Nimi: Taivaalla Leijaileva Hiutale(Hiutale)

02.02.2017 18:56
"Minähän en ole vielä riistanpyytäjä, vaan olen vielä alokas. Riistanpyytäjäalokkaana on kuitenkin mukavaa. Kivi on hyvä kouluttaja, joka tekee siitä vielä kivempaa", kerroin Taivaalle, kun astelimme lumihangessa kohti vesiputousta.
"Hiljaa!" Korppi naukui kuiskaten koko partiolle, ja kaikki painautuivat siinä hetkessä vasten maata.
"Mitä nyt?" kuiskasin vierelläni olevan Taivaan korvaan. Kolli käänsi hiukan hämmentyneen katseensa minuun.
"En tiedä. Ehkä susia?" alokas kysyi ja kohotti hieman päätään. Hän haisteli ilmaa ja laski samassa päänsä alas.
"No?" kuiskasin hiljaa ja katsoin Taivasta.
"Susia on lähettyvillä. Näin yhden tuon kiven takana", luolanvartija-alokas naukui ja osoitti hännällään suurta kiveä, joka oli vasemmalla puolellamme.
"Kauanko me joudumme olemaan tässä?" kysyin Sudelta, joka oli toisella puolellani.
"Niin kauan, että sudet menevät ohi", isäni entinen kouluttaja naukaisi siirtämättä katsettaan pois kivestä, jonka lähellä sudet ilmeisesti olivat juuri nyt. Siirsin katseeni Taivaaseen.
"Eivätkö ne haista meitä?" kysyin hiljaa osittain Taivaalta ja osittain Sudelta.
"Olemme tuulen alapuolella", Taivas osasi kertoa.
"Niinpä tietenkin", naukaisin ja pyöräytin silmiäni. Vatsakarvani kastuivat hieman, sillä lumi oli märkää. Tunsin oloni epämukavaksi, mutta pysyttelin siitä huolimatta paikoillani. En halunnut joutua suden syömäksi.

//Taivas?

Nimi: Lehdellä Kimaltava Kuura (Kuura)

02.02.2017 18:02
Kovan harjoittelun jälkeen Leijona antoi minulle luvan mennä syömään. Tassutin matalalle saalis kasalle ja katselin sitä harmistuneena riistan vähyydestä. Valikoin kuitenkin kasasta pienen hiiren ja söin sen nälkäisenä mutta kuitenkin epäröiden, sillä heimo oli laihtunut joka kissaa myöten ja sudet jotka vaanivat ulkona tekivät tilanteen vielä tukalammaksi. Näin silmissäni suuret harmaat, pysty korvaiset hahmot ja nielaisin hermostuneena. Ravistin päätäni karkottaakseni ajatukseni niistä kammotuksista ja nielaisin viimeiset rippeet hiirestä haluttomasti ja epäillen olisiko minun pitänyt antaa ne jollekkin muulle. Nousin seisomaan ja etsin tekemistä. Vaikka lihakseni olivat joutuneet koville harjoituksissa olin vielä täynnä energiaa. Katselin ympärilleni ja huomasin Leijonan kumppanin Muistoissa Ajelehtivan Höyhenen istumassa hieman kauempana. Tassutin kollin luokse ja kysyin:
"Ei kai haittaa, että häiritsen?"

// Höyhen?

Nimi: Pilvien täplittämä taivas(Taivas)

01.02.2017 06:49
Mietin ankarasti kuinka ilmaista asian.
"Hän ilmaisee selkeästi mitä tarkoittaa ja hän on ystävällinen eikä rähise jos jokin menee vikaan. Hän on myös ankara muttei ilkeällä tavalla. Lisäksi hän osaa opettamansa asiat hyvin ja hän on kärsivällinen. Jos vaikka en meinaa jotain oppia, hän ei menetä malttiaan. Hän on siis hyvä kouluttaja", vastasin keksittyäni miten sen selittäisin. Toivoin että olin vastannut edes oikeaan kysymykseen. Tuuli yltyi.
"Meidän pitää jatkaa", Sulka kutsui ystävällisesti. Lähdimme kävelemään eteenpäin Mahdin kantaessa haukkaa.
"Miten koulutuksesi on sujunut?" Hiutale kysyi yllättäen.
"Ei mitenkään erikoisesti eli luultavasti melko hyvin", vastasin. Susia ei näkynyt missään vieläkään.
"Millaista on olla riistanpyytäjä?" kysyin vuorostaan.

//Hiutale?

Nimi: Tuulessa Karjuva Leijona (Leijona)

31.01.2017 16:16
"Hyvä, hyvä!", naukaisin onnittelevalla äänellä. Mietin hetken mitä voisimme seuraavaksi tehdä.
"Mene kohta taas tuon kiven taakse. Alan tulemaan sinua kohti vähän matkan päästä. Olen nyt leikisti kotka jotka joka taapertaa lähemmäs hiirtä joka on nyt leikisti tässä", sanoin ja näytin hännälläni paikan missä hiiri leikisti olisi. Katsahdin Kuuraan.
"Ymmärsitkö?" naukaisin kysyvästi. Odotin hetken alokkaani vastausta.
"Ymmärsin", alokkaani nyökytteli ja kipitti kiven taakse.
"Muista, älä hyökkää ennen kuin olen tarpeeksi lähellä", naukaisin muistutukseksi Kuuralle joka oli jo kiven takana.
"Selvä!" tuo naukaisi vastaukseksi ymmärtäväisellä äänellä.
"Hyvä", sanoin ja menin kauemmas.

Nimi: Usva

31.01.2017 13:37
Taivas: 16kp

Hiutale: 7kp

Leijona: 14kp

Höyhen: 2kp

Kuura: 6kp

Viima: 2kp

Nimi: Taivaalla Leijaileva Hiutale(Hiutale)

31.01.2017 13:34
Olimme saaneet tapettua haukan, joka oli ollut saalistamassa hiirtä, jonka olimme myös saaneet saaliiksemme. Saalisonni oli tänään ollut erityisen hyvä, sillä edellinenkin partio oli saanut kaksi jänistä kiinni. Haukkoja ja kotkia ei kamalasti lehtikadon myötä ollut tullut, mutta tämä yksilö täyttäisi monen heimolaisen vatsan.
"Se oli hienosti napattu", isäni alokas - Pilvien Täplittämä Taivas. Hopeanharmaa kolli oli minua ja veljeäni Roihua hieman vanhempi.
"Niin minunkin mielestäni. En ole ennen saanut olla saalistamassa mitään suuria lintuja, ja minusta oli hyötyä, sillä onnistuin juuri painamaan haukan pään alas, kun se oli lähdössä lentoon", nau'uin ylpeänä itsestäni. Taivas asteli aivan vierelläni ja hymyili minulle ystävällisesti.
"Millainen isäni on kouluttajana?" päätin sitten kysyä hopeanharmaalta kissalta. En ollut ikinä jutellut kovinkaan paljoa Taivaan kanssa, ja minun mielestäni oli mukavaa saada uusia ystäviä.

//Taivas?

Nimi: Lehdellä Kimaltava Kuura (Kuura)

31.01.2017 10:28
Katsoin nopeasti Leijonan hymyileviin kasvoihin ja tein jälleen uuden ponnistuksen.
"Se meni oikein hyvin", Leijona naukui ja virnistin tälle iloisena.
"Sitten voisit kokeilla sulautua vaikka tuon kiven taakse ja kuvitella, että minä olen kotka joka on juuri laskeutunut täle tasolle ja nappaamassa vaikka hiirtä", Leijona selitti. Nyökkäsin ja pinkaisin läheisen kiven taakse vaanimaan. Leijona seisoi etäämällä ja odotti hyökkäystäni. Vedin syvään henkeäni ja pinkaisin hännänmitan päähän kouluttajastani. Ponnistin mahdollisimman korkealle ja jysähdin Leijonan selkään, mutta liu'uin pois sillä en ollut ottanut kynsilläni kiinni Leijonan turkista. Mätkähdin kouluttajani viereen kyljelleni ja katsoin hieman epäröiden Leijonan reaktiota. Häb vain nyökkäsi lempeästi ja naukauisi:
"Voit tarrata kevyesti turkkiini sen ei pitäisi sattua jos teet sen varovasti." Nyökkäsin ja pinkaisin jälleen kiven taakse piiloon. Juoksin kouluttajani lähelle ja ponnistin uuteen hyppyyn tällä kertaa pysyin kouluttajani selässä hieman huterasti kylläkin.
"Tuo meni jo paljon paremmin mestarini kehui. Nyökkäsin ja jatkoin liikkeen toistamista vielä muutaman kerran.

//Leijona?

Nimi: Turkkia hyytävä viima (Viima)

31.01.2017 09:38
'Vai susia? Olisivat vain tappaneet ne saman tien', ajattelin. Ärähdin ja puraisin Taivaan kylkeä. Taivas älähti ja hänen karvansa nousivat pystyyn. Hän laski ne nopeasti ja iski minua katseellaan. Hän oli katsonut Hiutaletta eikä tarkkaillut ympäristöä. Hän oli suorastaan kerjännyt puraisua. Haavasta valui verta vaikkei sitä paljoa tullutkaan. Se oli punaista niinkuin pitikin. Taivas asettui nuolemaan haavaansa ja meni sitten taas katsomaan Hiutaletta.
'Ne sudet ovat vain isoja karvakasoja. Ei ne mitään pahaa voi tehdä!' ajattelin.
'Kumminkin hyppivät vain kalliolta alas ja syövät itseään', ajattelin turhautuneena ja myhäillen.
'Ovat varmaan pelkkiä typeriä karvakasoja jotka hyppivät alas kallioilta ja syövät itseään. Heti alkavat vinkumaan kun vähänkin paljastaa hampaitaan', jatkoin.

//Joku?

Nimi: Pilvien täplittämä taivas(Taivas)

30.01.2017 18:25
Oli aamu ja nousin vuoteeltani. Kävelin rauhallisesti tuoresaaliskasalle ja pysähdyin sen viereen. Jäin miettimään susia. Havahduin pian ajatuksistani ja valitsin kasasta jäniksen. Jaoin sen luolan perällä Hiutaleen kanssa.
"Tuletteko metsästämään?" Viserrys kysyi. Hän oli kävellyt viereemme hetki sitten. Nuolaisin suuni puhtaaksi jäniksestä.
"Minä ainakin tulen. Tuletko sinä?" vastasin ja käänsin katseeni Hiutaleeseen.
"Tulen", Hiutale vastasi ja suuntasimme luolan suuaukolle. Mukaamme tuli Susi, Kukka, Lehti, Sulka, Pilvi, Viima, Mahti, Korppi, Tähti, Pyrstö ja Kotka. Menimme putouksen ohi ja vastaan iski kylmä viima.
"Muistakaa tarkkailla ympäristöä todella valppaasti susien varalta", Lehti muistutti painottaen erityisesti sanaa todella. Nyökyttelimme vastaukseksi ja Viima ärähti. Kuuntelin äärimmäisen tarkasti ympäristöä ja hajuaistinikin oli äärimmillään kun kuljimme kivisillä kallioilla. Susia ei näkynyt ja olin sanomaisillani jotain kun Tähti läimäisi häntänsä suuni eteen. Suljin suuni ja Pyrstö viittoi hännällään taivaalle. Siellä lensi valtava haukka joka oli kiinnittänyt huomionsa hiireen joka istui maassa. Haukka syöksyi alas ja iski kyntensä hiireen. Riistanpyytäjät loikkasivat haukan kimppuun ja se oli pian hengiltä. Jostain syystä huomioni kiinnittyi Hiutaleen valkeaan turkkiin joka loisti auringossa. Hän oli kaunis.

//Hiutale?

Nimi: Tuulessa Karjuva Leijona (Leijona)

29.01.2017 08:27
Koitti uusi päivä. Heräsin paikaltani. Aloin sukimaan takkuista turkkiani nopein vedoin.
*Turkki on aina takussa!* ajattelin. Sudet olivat edelleenkin Kuohuvan Veden Heimon alueella. Mitä ne täällä tekevät? Tulevat syömään kissoja? Pudistin päätäni. En minä halunnut niidem hyökkäävän viattomiem kissojen kimppuun jotka eivät olleet heille edes vaaraksi. Mehän välttelemme mieluusti niitä emmekö hyökkäile heidän päälleen. Nousin ylös ja menin kasan luokse. Jälkellä oli enää yksi hiiri, minä en sitä söisi sillä haluan, etteivät muut kärsi nälkää. Huomasin nuoren riistanpyytäjäalokkaan tulevan minua kohti.
"Hei Lehdellä Kimaltava Kuura!" naukaisin. Tuo hynyili innostuneesti.
"Olemme tänään vielä sisällä mutta huomenna menemme ulos", naukaisin. En voinut pitää oppilastani luolassa turvassa. Hänen oli opittava jotain!
"Harjoitellaan loikkia. Sinun täytyy ponnistaa takajaloilla niin korkealle kuin vain suinkin pystyt", naukaisin.
"Selvä, näinkö?" Kuura kysyi ja ponnisti ylöspäin.
"Hyvä! Voisit kerätä takajalkoihin lisää voimaa ponnistukseen", naukaisin päättäväisenä. Kuura nyökkäsi ja teki uuden ponnistuksen.
"Täydellistä!" naukaisin ylpeänä. Kuura hymyili leveästi ja niin hymyilin minäkin.

//Kuura?

Nimi: Lehdellä Kimaltava Kuura (Kuura)

27.01.2017 07:22
Lopulta kouluttajani Leijona sai minut suostuteltua harjoittelemaan sisällä luolassa. Hyppelin innoissani kouluttajani ympärillä häntä innokkaasti huiskien.
"Saalistaessa sinun täytyy osata olla hiljaa ja liikkumatta", Leijona maukui. Katsoin kouluttajaani hieman masentuneena ja istahdin. En liikahtanut hetkeen ja hengitin varovasti etten metelöinyt liikaa.
"Pidä myös häntäsi paikoillaan", Leijona maukui hymyillen. Katsoin hölmistyneenä häntääni, joka huiski edestakaisin. Laskin hännän siististi käpälieni päälle ja yritin uudestaan olla liikkumatta. Nyrpistin nenääni hieman pidätelläkseni aivastusta. Helpotuin, kun aivastus ei tullutkaan ja kiinnitin jälleen huomioni paikallani pysymiseen ja hiljaa olemiseen. Aloin kyllästyä paikallani nököttämiseen ja työnsin kynteni esille ja vedin takaisin. Jatkoin tätä kunnes kuulin Leijonan lempeän äänen.


//Leijona?

©2017 Kuunpisara - suntuubi.com