Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Myrskyklaani ♦ Jokiklaani ♦ Tuuliklaani ♦ Varjoklaani ♦ Kuolonklaani
Taivasklaani ♦ Erakot&kotikisut

Tähtiklaani ♦ Pimeyden metsä 

Jokiklaanin tarinat

Vuodenaika
Seremoniat

Jokilaanin sivulle

Ennen kuin kirjoitat, otathan nämä asiat huomioon:

- Tarinassa tulee olla rivejä yli kymmenen(10). Jotta tarinassa varmasti on yli kymmenen riviä, kirjoita muutama ylimääräinen rivi. Kaikki alle kymmenriviset tarinat poistetaan armotta, eikä niistä saa pisteitä.
- Kirjoita vuorosanat eri riveille. Tämä tuo tarinaan selkeyttä ja sen ohella myös pituutta.
- Tee selkeä ero ajatusten ja vuorosanojen välille. Vuorosanat kirjoitetaan lainausmerkkien(") ja ajatukset joko asteriskien eli tähtien(*) sisään.
- Kirjoita tarinat imperfektissä eli menneessä aikamuodossa(kävelin, ei kävelen, juoksin, ei juoksen, jne) ja yksikön ensimmäisessä persoonassa eli minä-muodossa kissasi näkökulmasta.
Autohittaaminen, eli toisen hahmon käyttäminen tarinassa on sallittua, mutta ainoastaan pienissä määrin. Voit laittaa tarinassasi toisen kissan sanomaan jotain, mutta sinun on tärkeää muistaa, että luet kissan luonteen ennen kuin laitat sitä tarinaasi. Jokaista klaanin jäsentä saa käyttää tarinassa sivuhahmona. Et saa tappaa hahmoja ilman kirjoittajan(NPC-hahmolla ylläpitäjän) lupaa. Sama koskee haavoittumisia; et saa laittaa toista kissaa vuotamaan verta, elleivät kissat ole taistelemassa, silloin pienet haavat ovat sallittuja, mutta ikuiset arvet, vammat ja muut, joiden vuoksi tulee viettää mennä parantajan luokse eivät ole sallittuja ilman lupaa. Et saa laittaa kissaa kertomaan rakkaudestaan ilman lupaa, etkä myöskään rikkomaan soturilakia tai tappamaan ketään.
- Hahmosi ei voi olla voittamaton. Vahvinkin soturi saa haavoja taistelussa ja häviää joskus. Kissasi ei saa myöskään saalista aina kiinni.
- Tänne kuuluvat vain tarinat. Jos unohdat laittaa tarinan loppuun, että tahdot jonkun jatkavan tarinaasi, et kirjoita sitä tänne, vaan ilmoituksiin.
Lisää ohjeita kirjoittamiseen täältä.

Jos tahdot jättää jatkot jollekin toiselle liittyneelle, laita tarinan perään kahden rivinvaihdon jälkeen kahden kauttaviivan jälkeen kissan nimi, jolle jatkot tahdot jättää, esim:
//Vadelmatassu?

Toivottavasti inspiraatiosi ei katoa!

 1  2  3  4  5  6  7  > >>  [ Kirjoita ]

Nimi: Ruskatassu

18.03.2018 22:43
Nyökkäsin mietteliäänä. Puumatassu oli luultavasti aivan oikeassa. Harjoittelisin kyllä ahkerasti.
*Ahkerammin kuin kukaan muu oppilas!* Ajattelin uhmakkaasti. En malttanut odottaa ensimmäisiä harjoituksiani.

Seuraavana päivänä tassutin Putousvirran perässä metsikössä intoa ja tarmoa puhkuen. Aurinko siivilöityi puiden oksiston lomasta ja lämmitti turkkiani mukavasti pakkasen keskellä.
*Vihdoinkin harjoittelua!* Ajattelin innoissani. Katselin silmät loistaen ympärilleni miettien, kumpaa harjoiteltaisiin ensin, metsästystä vaiko saalistusta.
Putousvirta pysähtyi ja käänsi kasvonsa minua kohti.
"No niin", tuo naukui. "Näytähän kuinka lähtisit vaanimaan saalista, Ruskatassu."
Nyökkäsin pienesti ja kyyristyin niin, että vatsakarvani hipoivat valkeaa lunta.
Laskin häntäni alas antamatta sen kuitenkaan koskea lumista maata ja lähdin hiipimään eteenpäin mahdollisimman hiljaa.
"Hitaammin", Putousvirta sanoi tylysti ja hidastin tahtia.
"Oikein hyvä", tuo naukui, tosin vaisusti. "Nyt kuvittele, että saalis on tuon puun juurella", hän heilautti häntäänsä kohti muutaman ketunmitan päässä olevaa mäntyä.
Nyökkäsin ja hiivin vielä muutaman hiirenmitan eteenpäin. Sitten jännitin lihakseni ja ponnistin suureen loikkaan.
Laskeuduin täsmälleen siihen kohtaan mihin olin suunnitellutkin. Upotin kynteni lumiseen maahan kuvitellen sen olevan tuoresaalista.
Käännyin katsomaan mestariani palautetta odottaen.
"Loikkasi oli oikein hyvä", tuo kehui. "Mutta vaanimisessa on vielä hiukan kehitettävää", tuo naukui. Hän kuulosti jotenkin... Vaisulta? Ehkäpä minä vain kuvittelin, olihan hän sentään kehunut minua ja antanut palautetta.
"Sitten harjoitellaan taistelua", kolli naukaisi jäämättä odottamaan vastaustani.
*Loistavaa!* ajattelin innoissani.
"Minä hyökkään sinua kohti, ja sinä minua", kolli selitti ja siirtyi muutaman ketunmitan päähän minusta. "Kun tulemme toistemme kohdalle, minä koetan hyökätä, mutta sinä yritätkin päästä ohitseni, joko vatsani alta tai jommaltakummalta sivulta. Sitten käännyt ja koetat vuorostasi ehtiä hyökätä kimppuuni. Ymmärsitkö?"
Nyökkäsin ja aloin kerrata ohjeita mielessäni.
"Ja muista, että tämä on harjoittelua. Kynnet pidetään aina piilossa", tuo naukui painavasti.
Sitten Putousvirta syöksähti minua kohti. Jännitin lihakseni ja syöksyin puolestani häntä kohti.
*Oikealta puolelta*, päätin nopeasti mielessäni ja syöksähdin kollin kyljen ohi niin nopeasti kuin vain pystyin.
Hänet ohitettuani jarrutin tassut lumella liukuen ja kyyristyin käännähtäen nopeasti ympäri. Syöksähdin kohti Putousvirtaa iskien tätä rintaan molemmilla tassuilla.
Kolli ähkäisi ja horjahti aavistuksen taaksepäin.
"Hyvä", tuo sanoi neutraalisti.
Nostin häntäni ylpeänä pystyyn. Olin tyytyväinen itseeni.
"Joskus jos sinulle tulee tilaisuus, voit myös sivaltaa vastustajaasi kylkeen ohittaessasi hänet", Putousvirta selitti. "Tämä kuitenkin riittää tältä päivältä. Palataan leiriin."
Kolli kääntyi ja lähti reippaasti hölkkäämään kohti leiriä. Lähdin nopeasti kipittämään hänen peräänsä.
Saavuttuamme leiriin huomasin väsymyksen painavan jalkojani. Suuntasin kohti tuoresaaliskasaa ja nappasin itselleni varpusen. Astelin syömään sitä leirin reunalle.
Kun vatsani oli täynnä, suunnistin oppilaiden pesään. Lihaksiani pakotti harjoittelun jäljiltä ja lysähdin kiitollisena pehmeälle sammalvuoteelleni. Olin tyytyväinen itseeni. Harjoitukset olivat menneet hyvin, ja olin siitä iloinen. Olin kuitenkin liian väsynyt ajatellakseni asiaa sen enempää. Ummistin silmäni ja vaivuin hetkessä sikeään uneen.

Muutamaa auringonnousua myöhemmin istuskelin leirissä sukien hajamielisenä vatsaani. Huomasin Puumatassun istuskelemassa lähellä pentutarhaa. Lähdin suunnistamaan naarasta kohti.
"Hei", naukaisin ystävällisesti. "Aion lähteä saalistamaan. Ajattelin, että tahtoisit ehkä liittyä seuraan?" Katsoin naarasta kysyvästi toivoen, että tämä suostuisi.
"Ellei sinulla sitten ole muuta tekemistä", tarjosin hänelle kuitenkin mahdollisuuden kieltäytyä.

// Puuma?

Nimi: Salamasydän

15.03.2018 22:00
Nukuin kaikessa rauhassa sotureiden pesässä, kun kattolehvien välistä valui pieni vesiryöppy kuonolleni. Säpsähdin samantien hereille.
"Hiirenpapanat!", sähähdin hiljaa, mutta kukaan ei herännyt. Kampesin itseni vaivalloisesti ylös. Venyttelin. Haukottelin leveästi. Astuin ulos pesästä. Aurinko oli vasta nousemassa, ja värjäsi taivaan kullankeltaiseksi. Hopeahäntä, ja sen tuhannet tähdet, alkoivat himmetä. Katsoin taivasta sotureiden pesän takana. Oli täysikuun aamu. Täysikuun tai sitä edeltävän kuun aamu. Vaikea sanoa, olin niin väsynyt ettei ajatus kunnolla kulkenut.. Tassuttelin ulos leiristä, ja kävelin kasteisella nurmella jokea kohti. Sieltä voisin ehkä saada muutaman kalan. Työnnyin paksun puskan läpi, ja sitä tippui naamaani ainakin kotkan kokoinen jääköntti. Ja se sattui.
*Hiirenpapanat...*

Nimi: Puumatassu

14.03.2018 18:57
Niin, joki oli kieltämättä hyvin kaunis. Muistin, miten joen vesi säihkyi auringon kirkkaiden säteiden osuessa sen pintaan. Vesi virtasi pehmeästi eteenpäin ja virta solisi sen lumoavan äänen saattelemana eteenpäin, aina sitä samaa reittiä pitkin jokea. Muistin myös joessa uivat kalat, joiden hopeiset suomut välähtelivät auringossa. Ja kaikista klaaneista joki virtasi juuri Jokiklaanin reviirin kautta, ei muiden klaanien. Vain Jokiklaanilla oli tuo suuri etuoikeus. Siirsin joen hetkeksi pois mielestäni ja hymyilin Ruskatassulle, joka oli hetki sitten ymmärtänyt hyvin vihjeeni vaihtaa puheenaihetta mokaukseni jälkeen ja olimme puhuneet jo hetken muista asioista.
"Toki olen käynyt siellä kalastamassa. Ennen kuin joki oli näin jäässä, kävin siellä myös uimassa. Ne olivat loppujenlopuksi molemmat aika helppoja asioita. Ensin vesi tuntui kyllä melko kylmältä, mutta siihen tottui nopeasti", kerroin Ruskatassulle hilliten nyt kieltäni huolella. Varoin tarkasti sanojani, enkä päästänyt suustani sitä, että ne olivat tapahtuneen silloin, kun mestarini oli vielä ollut Susihäntä, eikä Puolukkaturkki. Toivoin, ettei Ruskatassu kysyisi sitä. Tosin, hän oli äskenkin ymmärtänyt hyvin, miksi hän nyt muka yhtäkkiä hukkaisi jonnekkin tahdikkuutensa?
"Sinäkin pääset varmasti aivan pian kokeilemaan molempia", totesin sitten kollille.

//Ruska?

Nimi: Pääskytassu

14.03.2018 18:34
Katselin Putousvirran silmiä. "Se ei oikein tuntunut siltä silloin kun sanoit sen kaiken", nau'uin hiljaa, "siltä, että olisin merkinnyt sinulle mitään. Tai minun tunteeni. Olin pelkkä pelinappula sinulle..." Istuuduin ja tutkiskelin hetken käpäliäni. "Olin vihainen. Ja samalla surullinen ne kolme päivää. Sinä tavallaan... aiheutit minussa kaipauksen, mitä en välttämättä olisi tahtonut kokea."
Nostin katseeni takaisin Putousvirran silmiin. Jälleen tunsin sen turvallisen tunteen kun olin hänen lähellään. Aivan kuin viime kerrasta olisi ollut ikuisuus, vaikka aikaa oli kulunut ainoastaan kolme päivää.
"Halusin olla vihainen sinulle. Mutta osa minusta halusi sopia asiat, koska... koska olit ensimmäinen kissa, johon koskaan olen tutustunut paremmin. Ja minä viihdyin kanssasi, todella viihdyin. Minä, tuota, uskon sinua. Ainakin kovasti haluaisin uskoa. Jos et kuitenkaan puhu totta, en tiedä, mitä enää uskoa tai mihin luottaa. Suoraan sanottuna, Putousvirta.. Minä kaipasin sinua koko sen ajan kun olimme erillämme." Kohautin lapojani ja naukaisin: "En voinut auttaa asiaa. Ehkä se oli ihan hyvä?"
Huulilleni hiipi pieni, pehmeä hymy kun katsoin harmaata kollia.

//Putous?

Nimi: Putousvirta

12.03.2018 20:46
Katsoin hämmentyneenä Pääskytassun perään, kunnes ravasin hänen luokseen. En ollut todellakaan uskonut, että hän antaisi minulle anteeksi. Mutta kun hän sen oli tehnyt, olin onnellisempi kuin moneen päivään.
"Tietenkin kiinnostaa, mikään muu minua ei ole viime päivinä kiinnistanutkaan", naukaisin hiukan hymyillen. En tiennyt, halusiko naaras puhua kanssani, mutta minä halusin puhua hänelle. Halusin sano kaiken sen, mitä olin mielessäni valmiiksi suunnitellut. Minun oli saatava kertoa hänelle, miten paljon oppilas minulle merkitsi.
"Minä tein typerästi. Niin tavattoman typerästi, ja tulen katumaan sitä vielä lopun ikääni. En olisi koskaan saanut tehdä sinulle mitään niin katalaa, varsinkin sen jälkeen, miten autoit minua."
Pidin hetken tauon hengähtääkseni ja kootakseni ajatukseni. Katsoin toiveikkaana Pääskytassua, odottsen hänen reaktiotaan.
"Ja sinä todella autoit minua. Vaikka siinä vihanpuuskassa sanoinkin toisin niin... sinussa erosta ollessani huomasin, etten pärjää ilman sinua. Sinä olit ainoa, joka sai minut jatkamaan eteenpäin", kerroin hymyillen, vaikka tunsinkin kurkkuani kuristavan. "Usko tai älä, olet ihmeellisimpiä tapaamiani kissoja. Kadun ikuisesti sitä, että ajoin sinut luotani ja tuotin sinulle niin paljon surua. Nyt sinun on vain päätettävä, uskotko minua vai et. Halusin vain kertoa, miten paljon merkitset minulle."

//Pääsky?

Nimi: Elandra

11.03.2018 20:58
Oi ku kiva tää ei ollu lähettäny mun arviointia 9.3. Eli sinä päivänä kaikki tota 12:48 lähetettyy Putousvirran tarinaa ennen tulleet tarinat on arvioitu ja pisteet näkyy kissan sivulla. Sori ilmotin tähän ku en näi puhelimella jaksanu vaivautua kirjautumaan. Mut tarinoita saa siis lähettää iha normaalisti.

Nimi: Kurkisiipi

11.03.2018 16:33
Hymyilin hyväntuulisena Puolukkaturkin sanoille. Naaraan kehut ja onnentoivotukset lämmittivät sydäntäni. Hän oli hyvä ystävä ja mielestäni entinen mestarini ansaitsi mahdollisimman mukavan ja onnellisen elämän. Ei siinä nytkään tietääkseni ollut mitään vikana, mutta jos Puolukkaturkin asiat voisivat olla jotenkin paremmin, niin silloin hän ansaitsisi parempaa.
"Kiitos", nau'uin hyväntuulisena Puolukkaturkille, tarkoittaen sanojani täysin. Tai oikeastaan sanaani, eihän niitä ollut kuin vain yksi. Mutta se sopi mielestäni hyvin tilanteeseen. Haistoin ilmaa, leiriin oli vielä matkaa. Ehtisimme vielä jonkin aikaa keskustella, ennenkuin saapuisimme takaisin leiriin. Ilma oli yhä hyvin kylmä, joten ajattelin kouluttaa melko uutta oppilastani Varistassua vasta huomenna.
"Onkohan vahvistuksia tulossa sinunkin suunnaltasi?" kysyin.

//Puolukka?

Nimi: Pääskytassu

11.03.2018 15:27
Katsoin Putousvirtaa sykähtäneenä ja hänen sanoistaan vetistynein silmin.
"Vai niin", vastasin hiljaa.
Loikin hänen ohitseen ja menin joelle. Siellä minä istuuduin joenrantaan ja jäin katselemaan vettä. Yllättävää kyllä, en tiennyt mitä tehdä. Tai kyllähän minä tiesin. Tiesin, mitä halusin tehdä mutta tiesin myös, mitä olisin hieman ehkä halunnut tehdä voimatta tehdä sitä. Putousvirta oli pyytänyt anteeksi... ja minä olin vihainen sekä surullinen hänen takiaan, hänen sanojensa takia. Minun olisi kai kuulunut olla sieluni pohjukoita myöten vihainen sille kollille, tiesin, että niin sen pitäisi olla. Mutta yrityksistäni huolimatta en saanut häntä mielestäni, mikä tavallaan raivostutti minua. Olin murtunut, onneton, surullinen. Koska Putousvirran sanat. Koska Putousvirta ei ollut vierelläni. En kuullut hänen turvallista ääntään... Minä kaipasin häntä. Sen ei todellakaan olisi pitänyt olla niin ja minä tiesin sen! Huokaisin syvään. Putousvirta ei ansainnut anteeksiantoani. Ei nyt eikä ikinä.

//SKIP//

Istuskelin leirin reunamilla. Oli kulunut kolme päivää Putousvirran anteeksipyynnöstä ja sen aikaansaamista sanoista. Ne päivät minä olin vältellyt sitä kollia niin hyvin kuin taisin. Mutta nyt - ties kuinka monetta kertaa - kamppailin sitä ajatusta vastaan, joka oli: Mene Putousvirran luokse. En menisi. En halunnut. Tai siis halusin. Mutta en voinut. Olin jo kerran, tarkemmin sanoen kaksi kertaa jättänyt hänet kuin lämpimän saaliin kettujen syötäväksi ja aivan varnasti pystyisin siihen vastakin. Näin hänet aukiolla. Katseeni harhaili ajoittain häneen. Nousin seisomaan ja otin askelen eteenpäin. Ei. En menisi sinne, en. Lähdin tassuttamaan leirin reunamaa myöten edestakaisin kahden ketunmitan matkalla. Aina välillä vilkaisin Putousvirtaa sivusilmällä. Hän oli pyytänyt anteeksi, kertonut olevansa pahoillaan.
*Lähtisit jonnekin, pois minun silmistäni!* ajattelin melkein epätoivoisesti.
En aikonut mennä kollin luokse. Vaikka kuitenkin kaipasin häntä... Pysähdyin ja jäin seisomaan paikoilleni. Katseeni kääntyi Putousvirtaan. Minä.. kaipasin häntä. Hän oli ystäväni. Kaipaus oli pakko myöntää, vaikken olisi halunnut. Mutta tahdoin taas olla hänen vierellään! Lähdin tassuttamaan Putousvirtaa kohti ja pysähdyin hänen taakseen.
"Putousvirta", naukaisin varovasti. Kolli käännähti katsomaan minua. Katsoin hänen silmiään hetken, ennen kuin sanoin hiljaa: "Anteeksipyyntö hyväksytty. Jos se vielä... kiinnostaa sinua. Ei väliä, ellei se kiinnosta. Ajattelin vain ilmoittaa."
Odotin silmänräpäyksen ajan, kunnes sitten nyökkäsin ja lähdin hölkyttämään poispäin.

//Putous? Will You to stop my student? :D

Nimi: Putousvirta

11.03.2018 13:00
Katsoin murtuneena Pääskytassun perään. Tuntui, kuin jokin suuri paino olisi pudonnut sydämeeni. Kurkkuani kuristi pidätellessäni kyyneleitä, mutta en aikonut itkeä. Se ei auttaisi mitään. Vedin täristen henkeä ja käännähdin ympäri, suunnaten askeleeni soturien pesälle. Kuuviiksi kuitenkin tukki tieni ennen kuin ehdin sisään.
"Helmitähti haluaa puhua sinulle", varapäällikkö naukui. Murahdin epämääräisesti ja yritin tunkea valkean naaraan ohi, mutta hän asettui tielleni.
"Hän on emosi. Hän voi auttaa sinua."
Katsoin hetken ajan Kuuviikseä silmiin, tutkien hänen katsettaan. Sitten käännähdin ympäri. No, jos Helmitähti halusi puhua kanssani, sama se minulle. Juuri nyt minua ei kiinnostaisi hänen sättimisensä, mutta mitä väliä?
Astelin hän riippuen päällikön pesää kohti, kun kuulin rykäisyn takaani. Käännähdin ja kohtasin hopeanharmaan naaraan katseen. Emoni ei näyttänyt kovin syyttävältä tai vihaiselta, vain lempeältä ja tyyneltä. Emmin hetken, kunnes lähdin hänen mukanaan ulos leiristä. Kuljimme hiljaa joen rannalle, missä Helmitähti istuutui veden ääreen. Istahdin hänen vierelleen.
"Sinun on kerrottava minulle, mitä sinun ja Pääskytassun välillä on tapahtunut", naaras naukui hetken kuluttua, kääntäen katseensa minuun. "Haluan totuuden. Tiedän, että sinä teit hänelle jotain. Jotain, mikä särki hänen sydämensä. En tuomitse sinua, sillä selvästi se on saanut sinutkin poissa tolaltasi. Haluan vain, että olet rehellinen."
Tuijottelin joen jäätä hiljaa. Mitä voisin kertoa Helmitähdelle? En voisi kertoa vihastani Tähtiklaania kohtaan, sillä se oli emolleni liian tärkeä ja hän kunnioitti sitä liian paljon. En voisi kertoa hänelle halustani tappaa isäni, sillä hän saattoi edelleen rakastaa Ahvenleukaa. Eniten pelkäsin hänen kuitenkin oettyvän minuun. Hän oli ylpeä minusta, hän oli ylpeä siitä, minkälaiseksi kissaksi olin kasvanut. Mutta se ylpeys saattaisi kadota, jos kertoisin totuuden.
Mutta jos minä en kertoisi, se vain antaisi minusta epäluotettavan kuvan. En voisi olla kertomatta. En voisi olla kertomatta kaikkea. Kaikkea sitä, mikä kalvoi mieltäni. Helmitähti saisi sen kaiken kuitenkin jonain päivänä selville, joten eikö olisi psrempi, että minä olisin se, joka hänelle siitä kertoo?
"Tuota... Sinähän tiedät, että olen menettänyt Pyökkihännän ja... Kuplapennun ja Värepennun", naukaisin ääni painavana. Pidin hetken tauon kootakseni itseni. "Ja Lumoliekin ja Lampisydämen... Ja Ahvenleuka jätti meidät ja lähti Kuolonklaaniin."
Tunsin Helmitähden painautuvan minua vasten ja silittävän kylkeäni hännälläni. Vedin syvään henkä.
"Se kaikki teki minut niin vihaiseksi. Halusin jonkun, jota syyttää. Tähtiklaanin. Vihaan sitä, se on tehnyt minun elämästäni kamalaa, se on vienyt kaikki rakastamani kissat pois."
Nyt Helmitähti keskeytti minut.
"Ei ole", hän naukaisi lempeästi. "Miten se olisi Tähtiklaanin vika? Muistan, miten et nuorempana edes uskonut sen olevan olemassa. Uskotko nyt sen olevan totta? Uskotko, että Tähtiklaani haluaisi tehdä juuri sinulle näitä kamalia asioita, juuri sinulle kaikista kissoista? Jokainen kokee elämässään menetyksiä, uskosta riippumatta. Sinä et usko sisimmässäsi mihinkään, Putousvirta. Tiedät sen itsekin. Pentusi, ystäväsi, kumppanisi ja siskosi vain kuolivat, koska oli heidän aikansa kuolla. Sinulla vain on niin käsittämättömän huono tuuri."
Katsahdin mietteliäänä vieressäni istuvaan naaraskissaan. Niin, hän oli oikeassa. En uskonut Tähtiklaaniin. En ollut koskaan oikeasti uskonut sen olevan olemassa, sillä en ollut itse kokenut sen läsnäoloa. Olin vain halunnut suunnata vihani johonkin.
"No... Olen vihainen isälleni. Hän jätti meidät. Vain muuttaakseen Kuolonklaaniin. Joskus minusta tuntuu, että haluaisin tappaa hänet", naukaisin katsoen taivaalle. "Ja se mitä tein Pääskytassulle... Minä halusin tehdä hänestä itselleni uskollisen. Halusin, että tarvittaessa hän olisi tukenani. Siksi valehtelin hänelle ja esitin mukavaa ja lempeää. Yhtenä päivänä suutuin hänelle ja kerroin kaiken, vahingossa."
Nousin ylös seisomaan tukahdetuista tunteistani raskaasti hengittäen.
"Mitä minulle on tapahtumassa? Olenko muuttunut jotenkin... pahaksi? Niin kuin kuolonklaanilaiset?"
Hopeanharmaa siturinaaras vain katsoi minua lempeästi ja pudisti päätään. Hän nousi myös ylös ja viittasi hännällään seuraamaan. Lähdimme kulkemaan joen viertä.
"Totta kai olet Ahvenleualle vihainen. Niin olen minäkin. Ja alussa minustakin tuntui välillä, että haluaisin tappaa hänet. Tai jollain tapaa kostaa. Mutta suuntasin ajatukseni muualle, löysin uusia asioita, mitkä saivat ajatukseni pois hänestä. Isälläsi on nyt uusi elämä, eikä hän ole enää vanhassa kiinni. Eikä meidänkään pidä, meidän on vain jatkettava eteenpäin."
Lintu lensi yltämme ja rääkäisi kuuluvasti; naaraan tummemman harmaat korvat kääntyivät hetkeksi äänen suuntaan.
"Sinulla se on tietenkin hankalampaa. Mutta käytöksesi Pääskytassua kohtaan... Sinähän tiedostat tehneesi väärin ja kadut sitä, niinhän?"
"Niin", vastasin nyökäten.
"Minusta tuntuu, että sinä pelkäsit. Pelkäsit, että hänestä tulisi sinulle liian tärkeä. Ja että hän kuolisi, niin kuin kaikki muutkin. Halusit välttää sen, ja siitä syntyvän tuskan. Sillä sinä halusit häneltä samoja asioita, kuin rakastetulta kissalta. Tukea vaikeina aikoina, uskollisuutta. Siksi sinä halusit saavuttaa sen eri tavalla, tavalla, jolla et ehkä rakastuisikaan häneen. Mutta toisin kävi, vai mitä?"
Pysähdyin niille sijoilleni ja katsoin hämmästyneenä emooni. Oliko hänen noin helppo lukea minua? Pitkään oli hiljaista, kunnes astahdin jälleen päällikön vierelle.
"Niin... Kai. Hän oli ainoa, joka sai minut hyvälle tuulelle. Ainoa, joka sai minut hetkeksi unohtamaan menetykseni. Ei ole kulunut yhtäkään hetkeä, jonka aikana en olisi ikävöinyt häntä. Mutta nyt olen menettänyt hänet, ikuisiksi ajoiksi."
Tällä kertaa emoni pysähtyi, mutta eteeni, pysäyttäen minutkin. Hänen katseensa oli vakava, mutta lämmin.
"Me olemme menettäneet paljon. Minulla on vain sinut", Helmitähti naukui, mutten voinut olla huomaamatta naaraan hetkeksi laskevan katsettaan minusta. "Meidän on tuettava toisiamme. Menneet on unohdettava, vaikka se tuntuukin pahalta. Pytousvirta, sinä et ole surrut heitä tarpeeksi. Sinä olet haudannut sen kaiken surun ja vihan sisälläsi. Sinun on päästettävä kaikki patoutuneet tunteet ulos. Siten voit jatkaa eteenpäin."
Pudistin päätäni ja katsoin surullisesti Helmitähden jäänsinisiin silmiin.
"En ilman Pääskytassua."
Käännyin ympäri jättäen Jokiklaanin päällikön taakseni. En voisi selvitä aiemmista menetyksistäni, jos nyt jo koin uuden. Enkä pystynyt päästämään naarasoppilaasta irti.
"Oletko pyytänyt anteeksi?"
Pysähdyin paikoilleni ja käänsin katseeni taakse, kohdaten emoni kysyvän katseen. En ollut. Miten olin niin typerä? En ollut edes pyytänyt anteeksi, mikä nyt olisi heti ensimmäisenä pitänyt tehdä.
"Se olisi hyvä alku", Helmitähti naukui hymyillen.

Istuin jälleen soturien pesän edessä. Emoni mukaan minun kuuluisi itkeä, mutta pelkkä ajatus siitä tuntui typerältä. En voinut alkaa niin raukkamaiseksi, vaikka se hänen mukaansa kostautuisikin, hermoromahduksella tai muulla vastaavalla. Nyt en kuitenkaan keskittynyt siihen, vaan odotin. Ja kun Pääskytassu viimein asteli ulos oppilaiden pesästä, astelin hitaasti hänen luoksensa. Tunsin silmieni jälleen kostuvan, mutta yritin oarhaani mukaan jäädyttää itseni. Seisahduin siniharmaan naaraan eteen. Tiesin luvanneeni hänelle, että jättäisin hänet rauhaan, mutta anteeksi minun oli pyydettävä. Huokaisin syvään, nielaisin.
"Anteeksi", naukaisin hiljaa, ääni paksuna. "Sinun ei tarvitse antaa minulle anteeksi... Haluan vain että tiedät, että olen pahoillani."

//Pääsky?

Nimi: Pääskytassu

11.03.2018 11:56
Tuijotin maata edessäni lähes mitäänsanomattomin ilmein. Putousvirta oli puhunut. Hän halusi sopia asiat. Mutta pystyisinkö minä siihen? Kenties. Mutta en vielä, tuskin koskaan. Hän oli rikkonut luottamukseni häneen - ja minä olin ollut niin tyhmä ja sinisilmäinen, etten ollut tajunnut, kuinka hän oli vain leikkinyt kanssani ja teeskennellyt ystävää. Siinä meni hänen hienon kissan asemansa omissa silmissäni. Olin samaan aikaan sekä vihainen että surullinen Putousvirralle. Hän näytti olevan pahoillaan tuossa äsken puhuessaan. Mutta mistä minä tietäisin jos sekin oli pelkkää teeskentelyä? Ehkei kolli ollut saanut tarpeekseen leikeistä. Ehkä hän halusi jatkaa niitä vielä, satuttaa minua vielä vähän lisää. Olinhan minä sentään kissa, joka ei vielä koskaan elämässään ollut kokenut minkäänlaisia vastoinkäymisiä, eikä siksi osannut varautua oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Suljin silmäni estääkseni niitä jälleen sumenemasta. Hetken päästä nostin pääni käpäliltä ja käännyin katsomaan Putousvirtaa.
"Saatko jonkinlaista tyydytystä siitä, kun satutat itseäsi heikompia?" kysyin hiljaisella, surun tukahduttamalla äänellä. "Mihin se rasittava oppilas jäi? Se hyödytön oppilas, joka ei tajua mistään mitään? Niinpä." Nousin istumaan, enkä kyennyt piilottamaan surua äänestäni. "Hän istuu tässä vieressäsi."
Vaikenin. Hiljaisuus laskeutui yllemme pieneksi hetkeksi. Käännyin katsomaan Putousvirtaa.
"Tiesit, että olit ensimmäinen kissa, johon olin kunnolla ystävystynyt", jatkoin hiljaa, jopa hieman ontolla äänellä. "Niinpä sinä päätit... rikkoa sen mieleni kuvitelman, että jokainen kissa tässä klaanissa olisi minulle yhtä mukava kuin minä olen heille." Hitaasti käänsin katseeni eteenpäin. Kasvoillani kävi suruisen ivallinen hymy, joka katosi silmänräpäyksessä. "Sinä leikit kanssani, Putousvirta. Ja varmaan jatkat sitä yhä. Eikö sinulle riitä yksi kerta, jona voit kynsiä sieluni irti?" Nousin seisomaan ja katsoin harmaata soturia sumenevin silmin. Ääneni oli ontto. "Mene pois, äläkä koskaan enää tule puhumaan minulle. Joka sanasi on kuitenkin pelkkää valhetta."
Lähdin harppomaan kohti oppilaiden pesää. En edes vilkaissut taakseni Putousvirtaan.

//Putous? Dont worry, this is not the end. Pääsky tulee vielä Putouksen luokse ja haluaa sopia :D

Nimi: Ruskatassu

10.03.2018 18:13
"Ei se mitään", naukaisin väläyttäen nopean, ymmärtäväisen hymyn naaraalle.
"Olen pahoillani", lisäsin vielä. Tuntui varmasti pahalta menettää mestari.
Puumatassu nyökkäsi.
"Putousvirta ei ole vielä ehtinyt kouluttaa minua, mutta kävimme kyllä kiertämässä reviirimme rajat sinä päivänä kun minusta tuli oppilas", selitin iloisesti tarttuen naaraan tarjoukseen vaihtaa puheenaihetta.
"Mitä pidit?" Tuo kysyi uteliaana.
"Se oli mukavaa", naukaisin hilpeänä. "Jokiklaanin reviiri on laajempi kuin kuvittelin", kerroin tuntien ylpeyttä omasta klaanistani.
"Lisäksi joki näyttää upealta, kun se on jäässä."
"Niin", Puumatassu naukaisi nyökytellen. Olimme hetken hiljaa.
"Sinähän oletkin jo varmaan käynyt siellä kalastamassa, vai oletko?" Kysäisin silmäillen Puumatassua. Ainakin arvelin niin, sillä olihan hän ollut oppilaana pidempään kuin minä.

// Puuma?

Nimi: Putousvirta

09.03.2018 23:08
Katselin surkeana, miten Pääskytassu asteli leirin reunamille makoilemaan. Hetken ajan harkitsin kääntyväni takaisin, mutta päätin, että tämä asia olisi järjestettävä nyt. En saisi luovuttaa.
Huokaisin syvään ja pidin silmiäni hetken kiinni, kooten itseni. Kuljin hitaasti siniharmaan naaraan luo ja istuuduin hännänmitan päähän hänestä.
"Tiedän, miltä sinusta tuntuu", aloitin hetken hiljaisuuden jälkeen. "Tai... en. Minä en voi ymmärtää sitä. Mutta tiedän, miltä tuntuu tulla petetyksi. Enkä halua, että sinä joudut minun takiani kärsimään."
Pidin tauon, miettien seuraavia sanojani, jotka minun oli punnittava tarkkaan. Tutkin Pääskytassun ilmeitä, mutta en osannut lukea siitä mitään.
"Minä haluan sopia asiat kanssasi. Enemmän kuin mitään. En ole muuta viime päivinä ajatellutkaan", naukaisin hiljaa nostaen katseeni taivaalle. "Pyydän vielä tämän kerran. Jos tahdot puhua asiat halki kanssani, olen suunnattoman iloinen. Jos et, kunnioitan päätöstäsi ja jätän sinut rauhaan."
Astuin askeleen lähemmäs oppilasta, mutta jäin silti sopivan välimatkan päähän. Epätoivo sulki kaikki muut ajatukset päästäni. Saattaisin menettää Pääskytassun ikiajoiksi, mutya jos se oli hänestä oikea päätös, mikä minä olin naarasta estämään? Ei ollut minulta oikein olettaa, että hän hyväksyisi tekoni. Eikä hänen tarvinnutkaan.

//Pääsky?

Nimi: Pääskytassu

09.03.2018 18:15
Katsoin Putousvirtaa lähes tyynin ilmein mutta silmistäni paistoi murhe.
"Mene etsimään joku toinen, jonka kanssa voit leikkiä", naukaisin hiljaa. "Minä en ole leikkikalusi, kiitos vain."
Tassutin häntä maata laahaten kollin ohi. Parin hännänmitan päässä pysähdyin ja käännyin sanomaan vielä lapani yli: "Ai niin, jos joku erehtyy osallistumaan mukaviin peleihisi, pyydä minua varoittamaan häntä siitä, kuinka petollinen, epäluotettava kalanaivo sinä olet." Olin hetken vaiti ja vain katsoin Putousvirtaa. Sitten sanoin vielä surullisena: "Luulin todella, että olimme ystäviä."
Sitten astelin murheellisena pois, leirin reunamille. Asetuin vatsalleni ja laskin pään käpälieni varaan ja jäin tuijottamaan tassunmitan päähän eteeni. En suinkaan ollut surullinen sen vuoksi, että olisin muka ollut rakastunut harmaaturkkiseen kolliin. Ei. Olin surullinen sen vuoksi, että olin kuvitellut meidän olevan ystäviä. Ystäviä, jotka nauroivat yhdessä, opettelivat yhdessä kalastamista Jokiklaanin joella, ystäviä, jotka partioivat klaanin rajoilla ja katselivat maisemia rinnakkain kulkiessaan. Ja kieltämättä Putousvirta oli hyvin mukavakin. Hän oli tuntunut... kissalta, jonka lähellä voisin olla vaikka ikuisuuden. Kunnes hän sitten oli paljastanut omat leikkinsä tarkoituksella tai ilman sitä. Uskomatonta; Tältäkö se tuntui kun joku pettää luottamuksen?

//Putous? Juu, ei haittaa.

Nimi: Putousvirta

09.03.2018 12:48
Seurasin katseellani Pääskytassua, kun naaras juoksi pois leiristä. Hetken ajan seisoin paikoillani, miettien, lähtisinkö hänen peräänsä, mutta sitten käännähdin ympäri. Muutama kissa katsoi hiukan vihamielisen näköisenä suuntaani.
"Eikö teillä ole omaakin elämää elettävänänne?" murisin ja astelin soturien pesään, korvat vihaisesti luimussa. Olin vihainen itselleni. Miten olin voinut sanoa jotain tuollaista? Sanomani oli osin totta, osin ei. Pääskytassu oli todella auttanut minua ja tehnyt oloni paremmaksi, ja olisin halunnut kertoa sen hänelle. Mutta miksi hän enää uskoisi minua? Olin karjunut hänen naamaansa suunnattomasti loukkauksia, ja kertonut siitä, miten olin vain leikkinyt hänen kanssaan. Ja nyt naaras vihasi minua.
Lysähdin voipuneena kaisloista kyhätylle pedilleni ja kierryin pienelle kerälle. Kyynel vierähti silmästäni käpälälleni. Se oli niin surua, kuin vihaakin, mutta pian jälkimmäinen otti kokonaan vallan minusta.
*Minä pärjään aivan hyvin ilman häntä, ehkä jopa paremmin. Mitäs oli niin sinisilmäinen ja naiivi.*

Ajatukseni kuitenkin osoittautuivat täysin vääriksi. En pärjännyt ilman Pääskytassua. Se selkeni minulle jo muutaman yksinäisen päivän aikana. Vilkuilin jatkuvasti naaraan suuntaan, mutta hän ei näyttänyt piristyvän. Eikä hän varmasti antaisi minulle ikinä anteeksi.
*Kaikki oli psremmin hänen kanssaan.*
Oppilas oli pitänyt minut henkisesti kasassa. Huomasin senkin nyt. Oloni oli jatkuvasti apea ja murtunut, maailma oli muuttunut synkäksi ja harmaaksi. Yksi ero oli kuitenkin entiseen. Nyt näin painajaisia. Painajaisia rakastamieni kissojen kuolemasta, painajaisia Pääskytassusta. Nukuin aina, kun en ollut partiossa tai tehnyt muuta tähdellistä. Eivätkä uneni jättäneet minua rauhaan.
Tarvitsin Pääskytassua. Ja näiden muutaman päivän aikana tajusin myös tunteeni häntä kohtaan. Yritin parhaani mukaan kieltää niitä, mutta tiesin olevani rakastumassa häneen. Ja tieto siitä, ettei hän koskaan voisi rakastaa minua, särki sydämeni.

Istuin eräänä päivänä soturien pesän edustalla. Olin kerännyt kaiken rohkeuteni puhuakseni naarasoppilaalle. En tehnyt sitä itseni takia; tein sen hänen takiaan. En halunnut, että hän surisi minua. En halunnut hänen olevan minun takiani niin allapäin.
Nousin empien ylös, kun siniharmaa naaras asteli emoni perässä leirin suuaukosta sisään. Hän oli suuntaamassa oppilaiden pesälle, mutta katkaisin naaraan tien. Huokaisin syvään ennen puhumista.
"Meidän pitää puhua", naukaisin peläten oppilaan reaktiota. Nyt kasvoillani ei ollut sitä tekopyhää, öämmintä hymyä. Minun pitäisi olla aito, jos halusin joskus saada hyvät välimme takaisin.

//Pääsky? Sori ku skippasin mut tuntu et tää menis näi paremmi

Nimi: Pääskytassu

08.03.2018 19:10
Katsoin Putousvirtaa hieman järkyttyneenä ja sitä enemmän hämmentyneenä. Kyynelet olivat kihonneet silmiini. Kollin raivoaminen, hänen sanansa olivat minulle kuin jäisten kynsien iskut suoraan sieluuni.
"Luulin, että me olimme ystäviä", kuiskasin. Astuin askelen taemmas. "Meillähän oli mukavia hetkiä. Mutta sinä taisit vain... leikkiä kanssani."
Katselin Putousvirran kovia silmiä ja kyynel vierähti poskelleni. "Minä luulin olleeni avuksi sinulle!" sanoin itkuisena. "Luulin, että todella olin saanut olosi helpottumaan! Ja nyt sinä kerrot, että olen sinulle vain hyödytön oppilas, joka on ollut vain rasitteeksi koko tämän ajan!" Kyyneliä vieri poskilleni ja kuiskasin Putousvirralle: "Minun ei koskaan olisi pitänyt tulla puhumaan sinulle..."
Peräännyin pari askelta ja säntäsin sitten juoksuun ja rynnistin sisäänkäynnin kautta ulos leiristä. Halusin pois! Pakoon Putousvirralta, pakoon hänen sanojaan. Olinko ollut hänelle pelkkä leikkikalu? Ajatus särki sydämeni, repi sieluni palasiksi. Olin vain halunnut auttaa häntä! Ja olin tosissani luullut, että olinkin ollut avuksi ja että Putousvirta piti minusta ystävänä - ei. Niin ei todellakaan ollut. Hän ei edes sietänyt minua! Kyynelet tulvivat silmistäni ja tuuli lennätti ne mukanaan. Juoksin kauas leiristä, ennen kuin hidastin vauhtia ja lopulta pysähdyin. Kävin istumaan lumeen ja katselin taivasta murtuneena.

//Putous?


Nimi: Puumatassu

08.03.2018 08:29
Heräsin jälleen eräänä kauniina lehtikadon aamuna oppilaiden pesässä. Nousin ja venyttelin antaumuksellisesti, ennen kuin astelin ulos pesästä. Pian huomasin mustan kollioppilaan lähestyvän minua. Tunnistin tuoreen oppilaan Ruskatassuksi, olin nähnyt hänen oppilasnimityksensä. Muistin, että Ruskatassu oli saanut mestarikseen Putousvirran. Hän tervehti ja varmisti nimeni, kun taas minä nyökkäsin hymyillen vastaukseksi.
"Tiedän, katselin nimitystäsi", naukaisin ystävällisellä äänellä kollin esittäydyttyä, ennenkuin istuuduimme leirin laidalle.
"Kuka on sinun mestarisi?" Ruskatassu kysyi.
"Hän on Puolukkaturkki. Puolukkaturkki on hyvä mestari. Alunperin mestarini oli Susihäntä, mutta hän kuoli", kerroin. Aloin heti hiukan katua, että mainitsin Susihännän. Kuolleen mestarin mainitseminen kesken rentoa keskustelua voisi kohottaa hyvinkin masentavan tunnelman ja aiheuttaa kehnon ensivaikutelman. Se vain livahti ulos suustani, en halunnut tehdä niin keljusti. Minun pitäisi olla tarkempi sanomisieni kanssa, Puolukkaturkki oli ollut mestarinani jo aika kauan.
"Anteeksi, en tarkoittanut masentaa sinua mitenkään", nau'uin pahoittelevasti yrittäen korjata tekemäni virheen.
"Oletko jo käynyt harjoittelemassa Putousvirran kanssa?" kysyin sitten karistaakseni mahdollista Susihännästä kertovista sanoistani tullutta masennusta.

//Ruska?

Nimi: Ruskatassu

07.03.2018 18:59
Työnsin pääni oppilaiden pesän suuaukosta ulos ja siristin unisia silmiäni kirkkaan aamuauringon kurkottaessa säteensä niihin. Kirpeä pakkanen kipristeli nenääni työntyessäni kokonaan ulos. Astelin muutaman ketunmitan sivummalle jotten olisi kenenkään tiellä ja ojentauduin pitkään venytykseen. Nyt olo tuntui virkeämmältä.
Annoin katseeni vaeltaa leirin halki.
*Onpa outoa herätä oppilaiden pesästä pentutarhan sijaan*, ajattelin hymyn levitessä huulilleni.
Helmitähti oli edellispäivänä nimittänyt minut oppilaaksi. Vihdoinkin! En malttanut odottaa, että pääsisin partioimaan ja metsästämään klaanini hyväksi.
Katsahdin mestariani Putousvirtaa, joka jutteli parhaillaan Pääskytassun kanssa.
*En tohdi häiritä heitä*, tuumin itsekseni. *Hän varmasti ehtii kouluttaa minua myöhemminkin.
Annoin katseeni kiertää leirin läpi uudestaan ja näin tummanharmaan, solakan naaraan tassuttavan ulos oppilaiden pesästä. Lähdin astelemaan tätä kohti.
"Hei", naukaisin ystävällisesti katsoen naaraan syvänsinisiin silmiin. "Puumatassu, eikö?"
Naaras nyökkäsi ja hymyili lempeästi.
"Minä olen Ruskatassu", jatkoin.
"Tiedän, katselin nimitystäsi", tuo naukui ystävällisesti.
Istahdin naaraan viereen hymyillen.
*Hän vaikuttaa mukavalta*, ajattelin. Olisi mukava saada ystäviä. En vielä tuntenut montaakaan klaanitoveriani kovin hyvin.
*Kaipa se johtuu siitä että minusta vasta tuli oppilas*, ajattelin koettaen kuumeisesti keksiä lisää puheenaiheita.
"Kuka on sinun mestarisi?" kysyin kietaisten häntäni etutassujeni ympärille.

// Puuma? Joku?


Nimi: Putousvirta

07.03.2018 18:56
Naaraan ylitsevuotava iloisuus ja pirteys jollain tapaa ärsytti minua. Olin väsynyt, enkä juuri nyt jaksanut kaitsea mitään seinille hyppiviä oppilaita. Huokaisin syvään, pyrkien säilyttämään tyynen ilmeeni. Omapahan oli vikani, kun olin hänen luokseen tullut, mutta en ollut odottanut hänen olevan niin innoissaan.
"En tule", vastasin hiukan tarpeettoman äreästi, kulmiani kurtistaen. "Minulla on muutakin tekemistä. Mene vain keskenäsi."
Tajusin liian myöhään käytökseni. Vasta äsken olin tullut Pääskytassun luo yatävällisesti jutellen lämmin hymy kasvoillani, joten ei ollut mitenkään ihme, että naaras nyt katsoi minua vähän kummastellen.
"Anteeksi", murahdin äkäisesti. En kuitenkaan jaksanut nyt alkaa esittämään mitään. Olin liian ärsyyntynyt siihen, ja muutenkin oppilas näkisi näyttelyni läpi.
"Onko kaikki hyvin?" Pääskytassu kysyi äänessään varovaisuutta. Käännähdin vihaisesti naaraan suuntaan, kun raivoni viimein purkautui.
"Mikään ei ole hyvin, ei ole Lumoliekin kuolemasta asti ollutkaan! Etkä sinä voi minua auttaa, jos sitä haluat, sinä et pysty siihen! Et ole koskaan pystynyt!" huusin vihaisesti, purkaen ärtymystäni naaraaseen. "Sinä vain kuvittelet niin. Entä jos kertoisin sinulle, mitä todella sinusta ajattelen? Olet rasittava, hyödytön oppilas, jonka seurasta olen kärsinyt jo turhan pitkään. Olet niin sokea, ettet tajua, että kaikki sanomani on ollut valetta!"
Astahdin taaksepäin häntä huiskien puolelta toiselle. Sillä hetkellä en välittänyt enää Pääskytassun tunteista, mutta tiesin, että myöhemmin tulisin katumaan purkaustani.

//Pääsky? Sori tönkkö

Nimi: Helmitähti

07.03.2018 17:54
Astelin Mesiviiksen vierellä kohti putousta. En voinut olla hymyilemättä ja kehräsin hiljaa. Olin pitkästä aikaa aidosti onnellinen ja mieleni kevyt, mitä se ei todellakaan ollut ollut viime kuina.
Yö oli pimeä ja kylmä ja jäisen tuulen osuessa kohdallemme painauduin myrskyklaanilaista vasten, hakien lämpöä hänen kehostaan. Olin täysin unohtanut, miten hyvältä tuntui olla toisen kissan vierellä.
Pian näin putouksen edessämme. Se ei ollut jäässä muun joen tavoin, vaikka vettä virtasikin siinä vain vähän. Istauuduimme sillalle putouksen ylle. Hetken emmittyäni nojasin hiukan valkeaan soturiin.
"Kun Ahvenleuka lähti, ajattelin, etten koskaan voisi rakastaa ketään muuta", naukaisin hiljaa katsellen alhaalla solisevaa vettä. "Rakastin häntä niin suunnattomasti. Mutta sinua rakastan vähintään yhtä paljon."

//Mesi? Sorge tönkkö

Nimi: Pääskytassu

07.03.2018 17:41
"Hei!" naukaisin iloisesti hymyillen ja nousin istumaan. "Olin minä harjoituksissa, oikein taitavan mestarin kanssa vieläpä."
Räpäytin ilosta loistavia silmiäni Putousvirralle, joka istahti eteeni. Hännänpääni heilahteli hiljaa. Harjoituksissa oli todella ollut ihan mukavaa.. Mutta sitäkin mukavampaa oli olla Putousvirran seurassa; kolli oli niin ystävällinen, hauska ja mukava. Katselin häntä pää hieman kallellaan tämän katsoessa jonnekin muualle. Putousvirta oli ensimmäinen soturi, jonka kanssa olin koskaan ystävystynyt kunnolla ja nyt minusta tuntui siltä, että minun täytyisi sanoa se ääneen, niin että Putousvirta tietäisi, mitä hänestä ajattelin, kuinka paljon minä häntä arvostin ystävänä ja klaanitoverina.
"Putousvirta, kuule", sanoin katsoen kollia silmiin ja hymyilin. "Olen äärettömän iloinen siitä, että tutustuimme. Minulla ei vielä ole kovin montaa ystävää mutta tiedän sinun olevan sellainen, sellainen ystävä, joka ei jätä yksin." Loikkasin seisomaan ja nauroin iloisesti. "Sinä olet hieno kissa, Putousvirta! Voisimme mennä vaikka kävelylle nyt, vai mitä? Tuletko?"

//Putous?

Nimi: Putousvirta

06.03.2018 09:02
Jolkotin metsästyspartion viimeisenä kohti leiriä. Suustani roikkui yksi ahven, ei muuta. Kalaa ei lehtikadon aikaan saanut paljoa, varsinkin, kun suuri osa joesta oli jäässä.
Olin alkanut hakeutua useampiin partioihin. Soturin tehtävät sentään pitivät ajatukseni hetkeksi poissa rakkaimpien kissojeni luota. Jotka Tähtiklaani oli vienyt. Hampaani pureutuivat vihasta yhteen, kun muistin, miten Lampisydän oltiin tuotu kuolleena leiriin, kaksijalkojen lapsien tappamana. Olisin antanut mitä tahansa siitä, että näkisin rakkaan kumppanini vielä joskus.
Ravistin nuo ajatukset kuitenkin päästäni. Nyt minulla oli paljon muuta mietittävää; Haukihammas ja Pääskytassu. Ahvenleuan veli oli tekemisissä petturi-isäni kanssa. *Ja Viiltokaaoksen*, lisäsin. Se ei voinut luvata mitään hyvää. En ollut kuitenkaan kertonut Helmitähdelle mitään, vaikka ehkä olisi pitänyt. Emoni oli nykyään jotenkin oudon poissaoleva, hän oli usein omissa ajatuksissaan ja pitkillä kävelyillä, eikä kukaan tiennyt, missä. Se ei silti ollut pääsyy siihen, että olin pitänyt kolmen soturin tapaamisen salassa. Halusin nimittäin itse tietää, miä oli tekeillä. Ja jos kyseessä oli kaksi kuolonklaanilaista kissaa, varmasti se liittyi heidän klaaniinsa ja kenties Pimeyden Metsään. Ja Pimeyden Metsä oli Tähtiklaanin vihollinen. *Mutta jos vain saan tilaisuuden, isäni on vainaa.*
Pääskytassu taas oli selvästi tukenani. Naaras vaikutti minulle niin kovin uskolliselta, että melkein kaduin valehdelleeni hänelle. Oppilaasta voisi kuitenkin olla hyötyä. Enkä minä ollut edes kovin paljoa valehdellut. Vain vähän, suurin osa sanomastani oli totta.
En kestäisi sitä, jos Pääskytassu ei olisi puolellani. Myönsin sen viimein itselleni; hän oli minulle liian tärkeä. Siksi kaksinaamaisuuteni ei tuntunut hyvältä. En siltikään halunnut myöntää, että olin ehkä väähän ihastunut häneen. Vain vähän. Olin vasta menettänyt Lampisydämen, en voinut vain heti etsiä uutta rakkautta. Pääskytassu olisi vain ystävä.
Puolukkaturkin johtama partio astui sisään leiriin. Nakkasin ahveneni tuoresaaliskasan päälimmäiseksi ja kiersin katseellani aukiota, kunnes huomasin siniharmaan naaraan makaamassa leirin reunamilla. Loin ystävällisen hymyn kasvoilleni ja astelin Pääskytassun luo.
"Hei", naukaisin lämpimästi. "Kävitkö harjoituksissa Helmitähden kanssa? Onko hän hyvä mestari?"

//Pääsky? Sori ku kesti

Nimi: Salamasydän

03.03.2018 19:15
Heräsin, kun kapea auringonsäde paistoi sisään pesän katossa olevasta raosta, ja osui suoraan silmääni. Raotin sitä varovaisesti, käännyin ympäri, ja aloin sukia sotkuun mennyttä turkkiani. Tunsin itseni niin väsyneeksi, että hädin tuskin kykenin liikkumaan. Kuin olisin nukkunut monta kuunkiertoa syvää, pimeää unta. Kampeuduin jaloilleni, ja tassuttelin ulos soturien pesästä. Aurinko oli jo korkealla taivaalla, ja silmiini koski ja häikäisi, kun vilkaisin sinnepäin. Tassuttelin ulos leiristä, kohti pientä metsikköä. Ehkä löytäisin sieltä oravan tai pari. Linnut lauloivat ylhäällä puunlatvoissa. Tuntui ihan siltä kuin ne olisivat ärsyttäneet minua tahallaan. Tiesivät, etten saisi niitä napattua. Raotin suutani, ja maistelin ilmaa. Haistoin oravan. Tämä taisi sittenkin olla onnenpäiväni. Pysähdyin, ja annoin katseeni pyyhkiä pientä metsikköä. Huomasin oravan. Se oli matalammalla oksalla. Pudottauduin vaanimisasentoon, ja hiivin lähemmäs. Orava huomasi minut. Ryntäsin eteenpäin niin kovaa kuin vain Pystyin, ja loikkasin sitten kaikin voimin ilmaan, ja onnistuin pääsemään ensimmäiselle oksalle juuri ja juuri. Loikkasin uudelleen, ja huitaisin tassuani oravaa kohti, mutta kynteni vain raapaisivat oravan häntää, ja putosin alas, alas, alas, kunnes mätkähdin maahan. Onnekseni pudotus oli ollut vain suunnilleen ketunmitan verran, ja Olin pudonnut yllättävän paksuun lumikinokseen, muuten en olisi ollut enää hengissä. Tai saatoin myös olla väärässä; ehkei tänään ollutkaan onnenpäiväni. En nimittäin ollut saanut saalista. Nousin ylös js ravistin loskat turkistani.

Nimi: Helmitähti

01.03.2018 17:03
Punnitsin Mesiviiksen ehdotusta tarkkaan. Minä rakastin häntä koko sydämestäni. Mutta entä, jos olin vain yksinäisyyttäni ihastunut häneen? Siksi olisikin kai hyvä, ettemme vielä tekisi mitään suurta. Halusin tietää, oliko tämä aitoa. Pelkäsin kuitenkin, että tapaamisemme eivät pysyisi salassa. Oli asemani kannalta vaarallista tavata toisen koaanin kissaa sellaisissa merkeissä, ja jos joku saisi tietää, voisin menettää päällikön paikkani. En halunnut sitä.
"Minua vain pelottaa... Jos joku vaikka näkisi meidät. Me olemme korkeissa asemissa klaaneissamme, minä olen päällikkö ja sinä varapäällikkö."
Halusin kuitenkin olla Mesiviiksen kanssa, enemmän, kuin mitään. Hän oli jälleen saanut minut onnelliseksi, kun kukaan muu ei ollut siihen pystynyt. Enkö ollut kärsinyt jo tarpeeksi? Enkö muka ansaitsisi rakkautta kaiken kokemani jälkeen? Jos nyt kieltäytyisin, saattaisin menettää sen kokonaan, ikuisiksi ajoiksi.
Astahdin varovasti lähemmäs myrskyklaanilaista, ja hetken epäröinnin jälkeen painoin pääni hänen rintaansa vasten.
"Tiedät itsekin, että se on riski. Suuri riski. Mutta sen riskin minä haluan ottaa", naukaisin hiljaa ja hymyilin hiukan nostaessani katseeni rakastamani kollin silmiin. "Minä haluan olla kanssasi, keinolla millä hyvänsä. Joten minä suostun."

//Mesi? Sori ku kesti :/

Nimi: Pääskytassu

28.02.2018 12:55
Toljotettuani Putousvirtaa hetken yllättyneenä ja hämmentyneenä lausahdin: "Mikäs siinä." Väläytin hänelle hymyn ja loikkasin hänen eteensä kävelemään. Johdin partiota pitkin Jokiklaanin rajoja ja aina välillä katselin ympärilleni hymyillen. Päivä oli kaunis, ja minusta tuntui, ettei mikään voisi pilata hyvän mielen tunnettani. Olin niin hyvällä tuulella, että oikein tunsin, kuinka ilo kupli rinnassani saaden minut hymyilemään kuin viimeistä päivää!

Palatessamme leiriin huomasin Helmitähden tulevan minua kohti. Menin päällikköä vastaan ja kumarsin kunnioittavasti kun pysähdyin hänen eteensä.
"Etsin juuri sinua", hän naukaisi. "Aion pitää sinulle koulutustuokion."
"Ai", vastasin ja naurahdin iloisesti, "kiva kuulla! Mitä me teemme?"
"Tänään me harjoittelemme taistelua." Helmitähti tassutti jo kohti leirin sisäänkäyntiä, joten seurasin häntä reippaasti. "Huomenna luultavasti on kalastuksen vuoro."
Nyökkäsin. Jolkottelimme rauhassa eteenpäin. Minun kasvoillani sädehti hymy, sillä ajatus kalastuksen opettamisesta minulle kuulosti huvittavalta. Putousvirtahan oli jo opettanut minulle kalastustaidon, vaikkakin siinä olikin vielä hieman hiomista - ainakin omissa taidoissani. Menimme joelle. Tiesin veden olevan kylmää mutta en aikonut valittaa; tämä oli osa soturikoulutustani ja aioin suorittaa sen kunnialla loppuun saakka.
"Tänään minä opetan sinulle liikkeen, joka on etutassuläiske", kertoi Helmitähti katsellen minua tiiviisti. "Se ei ole ollenkaan hankala, opit sen taatusti hetkessä."
Nyökkäsin päällikölle ja sitten me aloitimme. Olimme kumpikin vedessä ja kun Helmitähti syöksähti minua kohti, minä väistin ja läiskäisin toisella etutassullani vettä hänen naamalleen. Naaras ravisteli päätään sydämenlyönnin ajan, ennen kuin jälleen jatkoimme sitä samaa.
"Seuraavalla kerralla opetan sinulle perustaistelua. Et tule oppimaan Jokiklaanin erikoistekniikoita, ennen kuin osaat, kuinka taistellaan ikään kuin normaalisti."
Heilautuín hymyillen häntääni ja saatuani luvan - en uskaltanut poistua ennen päällikön antamaa lupaa - loikin pois joelta ja menin leirin reunamille kyljelleni makaamaan.

//Putous jos tahot jatkaa?


Nimi: Putousvirta

27.02.2018 19:18
Astelin lämpimästi hymyillen Pääskytassun vierelle.
"Sinähän olet reippaana tänään", naurahdin ja näpäytin hännälläni naaraan päälakea. "Mennään sitten."
Ravasin Karviaiskynnen ja Valkohännän luo ja oppilas nyökkäsi heille tervehdykset. Astahdin kolmen muun kissan edelle ja heilautin häntääni merkiksi seurata minua ulos leiristä.
Vilkaisin sivusilmällä takanani kulkevaa Pääskytassua. Hän todella näytti uskoneen kaiken, mitä sanoin. Se olikin suurimmalti osin totta, mutta käytökseni ei. Se ei ollut aitoa, se oli jotenkin ällöttävän mielistelevää. Mutta niin kauan, kun oppilas ei tietäisi aikeistani, kaikki olisi hyvin.
Hidastin hiukan tahtiani päästäkseni siniharmaan nuoren kissan rinnalle.
"Haluaisitko kokeilla johtaa partiota? Viet meitä vain rajoja pitkin", naukaisin lämpimästi hymyillen.

//Pääsky?

 

©2018 Kuunpisara - suntuubi.com