Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Myrskyklaani ♦ Jokiklaani ♦ Tuuliklaani ♦ Varjoklaani ♦ Kuolonklaani
Taivasklaani ♦ Erakot&kotikisut

Tähtiklaani ♦ Pimeyden metsä 

Erakoiden&kotikisujen tarinat

Vuodenaika
Erakoiden&kotikisujen sivulle

Ennen kuin kirjoitat, otathan nämä asiat huomioon:

- Tarinassa tulee olla rivejä yli kymmenen(10). Jotta tarinassa varmasti on yli kymmenen riviä, kirjoita muutama ylimääräinen rivi. Kaikki alle kymmenriviset tarinat poistetaan armotta, eikä niistä saa pisteitä.
- Kirjoita vuorosanat eri riveille. Tämä tuo tarinaan selkeyttä ja sen ohella myös pituutta.
- Tee selkeä ero ajatusten ja vuorosanojen välille. Vuorosanat kirjoitetaan lainausmerkkien(") ja ajatukset joko asteriskien eli tähtien(*) sisään.
- Kirjoita tarinat imperfektissä eli menneessä aikamuodossa(kävelin, ei kävelen, juoksin, ei juoksen, jne) ja yksikön ensimmäisessä persoonassa eli minä-muodossa kissasi näkökulmasta.
Autohittaaminen, eli toisen hahmon käyttäminen tarinassa on sallittua, mutta ainoastaan pienissä määrin. Voit laittaa tarinassasi toisen kissan sanomaan jotain, mutta sinun on tärkeää muistaa, että luet kissan luonteen ennen kuin laitat sitä tarinaasi. Jokaista klaanin jäsentä saa käyttää tarinassa sivuhahmona. Et saa tappaa hahmoja ilman kirjoittajan(NPC-hahmolla ylläpitäjän) lupaa. Sama koskee haavoittumisia; et saa laittaa toista kissaa vuotamaan verta, elleivät kissat ole taistelemassa, silloin pienet haavat ovat sallittuja, mutta ikuiset arvet, vammat ja muut, joiden vuoksi tulee viettää mennä parantajan luokse eivät ole sallittuja ilman lupaa. Et saa laittaa kissaa kertomaan rakkaudestaan ilman lupaa, etkä myöskään rikkomaan soturilakia tai tappamaan ketään.
- Hahmosi ei voi olla voittamaton. Vahvinkin soturi saa haavoja taistelussa ja häviää joskus. Kissasi ei saa myöskään saalista aina kiinni.
- Tänne kuuluvat vain tarinat. Jos unohdat laittaa tarinan loppuun, että tahdot jonkun jatkavan tarinaasi, et kirjoita sitä tänne, vaan ilmoituksiin.
Lisää ohjeita kirjoittamiseen täältä.

Jos tahdot jättää jatkot jollekin toiselle liittyneelle, laita tarinan perään kahden rivinvaihdon jälkeen kahden kauttaviivan jälkeen kissan nimi, jolle jatkot tahdot jättää, esim:
//Angel?

Toivottavasti inspiraatiosi ei katoa!

 1  2  3  4  5  6  7  > >>  [ Kirjoita ]

Nimi: Kura

18.03.2018 17:03
Hengitin lehtikadon raikasta ilmaa ja annoin tuulen heiluttaa viiksiäni. Puut huojuivat yläpuolellani ja kylmä lumi nipisteli tassujani. Tuntui vapauttavalta olla pesän ulkopuolella ja kuunnella metsän ääniä. Uudet tuoksut kulkivat tuulen mukana nenääni ja saivat pääni pyörälle. Minusta tuntui kuin en olisi ikuisuuksiin haistanut oravaa, jonka tuoksu kantautui jostain kaukaa nenääni. Suljin silmäni helpotuneena tietäen, että nyt en ollut enää pesän vanki. En toki saanut lähteä aukiolta minnekään, mutta jos vanhempani lähtisivät mukaan, voisimme ehkä käydä yhdessä kävelyllä. Pörhistin turkkiani, kun voimakas tuulenpuuska tunkeutui turkkini alle ja sai minut värisemään. Sitten räpsäytin silmäni auki ja vilkuilin ympärilleni.
Ginger seisoi vieressäni nuuhkien ilmaa, mutta Veijari oli takanamme näyttäen edelleen olevan vihainen. En ymmärtänyt, miten hän pystyi kantamaan kaunaa vanhemmillemme nyt, kun raikas tuuli pyyhki kasvoja ja olimme ulkona. Ravistelin kuitenkin ajatukset Veijarista pois mielestäni ja käännyin katsomaan Virtakyyneltä ja Pyrstökuiskausta. He istuivat vieretysten hieman kauempana, molemmat tarkkaavaisesti meitä katsellen. Tuhahdin hieman ärsyyntyneenä, mutta en sanonut mitään. Olimme itse aiheuttaneet rangaistuksemme, joten ihan turha siitä oli vanhempiamme alkaa syyttäämään. Vilkaisin lapani yli Veijariin ja kohotin kollille kulmiani. Hän ei ilmeisesti vieläkään tajunnut, että olimme aiheuttaneet itse itsellemme rangaistuksen, ja siitä oli turha pitää mykkäkoulua. Tai sitten Veijari ei vain halunnut myöntää sitä. Pyöräytin silmiäni ja käänsin sitten katseeni taas vanhempiini. Kömmin käpälilleni ja loikin heidän luokseen. Innostuksissani en ollut keskittynyt jarruttamaan vauhtiani tarpeeksi ajoissa, ja törmäsin suoraan isäni rintaan. Räpyttelin silmiäni peruuttaessani taaemmas. Kohotin katseeni ja kohtasin Pyrstökuiskauksen meripihkanväriset silmät. Kollin huulilla oli hymy, kun hän katseli minua.
"Eivätkö käpälät toimineet?" Pyrstökuiskaus kysyi virnistäen.
"Eivät", sanoin ilkikurisesti. Samalla peräännyin muutaman askeleen ja kyyristyin lähelle maata. "Mutta nyt ne toimivat!" kiljaisin ja loikkasin isäni selkään. Pyrstökuiskaus horjahti aavistuksen paiskautuessani häntä päin, mutta ehdin vain raapaista kollin turkkia kynsilläni, kun Pyrstökuiskaus jo heilautti minut ilman halki ja painoi minut maahan. Murahdin pettyneesti samalla, kun yritin pyristellä isäni alta pois.
"Se oli hyvä. Tarvitset vain enemmän voimaa ja harjoitusta", Pyrstökuiskaus naukaisi ja perääntyi taasepäin, jotta pääsisin nousemaan ylös.
"Voitko sinä pitää meille harjoituksia?" kysyin kömpiessäni maasta ylös. Pyrstökuiskaus vilkaisi Virtakyyneltä, jonka kasvoilla oli epäilevä ilme. Pettymys ehti jo asettua vatsaani, mutta sitten Virtakyynel kallisti mietteliäästi päätään.
"Ehkä heille olisi hyvä opettaa taistelutaitoja", emo naukaisi. Vinkaisin innoissani ja aloin hypähdellä vanhempieni edessä.
"Milloin me voimme alkaa harjoitella? Ja milloin me voimme lähteä käymään metsässä?"

// sisaret? Virta? Pörrö?

Nimi: Fire

18.03.2018 14:59
Olin jälleen yksin. Tuntui kuin olisin ollut taas lähtöviivalla. Olin ollut aivan yksin lähtiessäni emoni ja isäni luota. Tai siis silloin kun he potkivat minut pihalle. Niin paljon oli tapahtunut sen jälkeen. Löysin elämäni rakkauden, sain pentuja ja elämä oli kuin unelmaa. Mutta sitten Huurre lähti ja luultavastikkin kuoli, Havuviiksi lähti, Fria kuoli, Crokell, joka oli minulle kuin oma pentu, kuoli ja nyt Kaislakin lähti etsimään seikkailua. Jotenkin minun lähimmäiseni katosivat läheltäni yksi kerrallaan. Kaikki nuoret kissat lähtivät joskus pois vanhempiensa luota ja perustivat oman perheensä, mutta Huurre lähti liian nuorena. Fria kuoli liian pian. Crokellilla olisi ollut vielä elämää jäljellä.
Minulla ei ollut ketään. Se oli jollain oudolla tavalla rauhoittavaa. Minun ei tarvinnut huolehtia muista. Kuuntelin hiljaa silmät suljettuina metsän ääniä. Sisälläni oli ontto kolo, joka oli syntynyt kun Fria kuoli. Kaipasin elämääni jotain. Edes jotain. Ystävän, rakkauden, lauman, mitä vain. Mutta minulla ei ollut mitään. Pikkuhiljaa minusta alkoi tuntua, että minulla ei enää ikinä olisikaan mitään.
Huokaisin aivan hiljaa ja annoin pääni painua rintaani vasten. Ehkä minun pitäisi muuttaa Havuviiksen luokse Tuuliklaaniin? Minusta se ei kuitenkaan olisi oikea ratkaisu. Kai minä sitten olisin vain yksin. Koko loppuelämäni.

//Tulkaa joku Firen seuraks :'D

Nimi: Veijari

16.03.2018 07:13
"Minä ymmärrän, että sinä olet vihainen. Sinun täytyy ymmärtää, että rangaistus on vain teidän parhaaksenne. Se opettaa, että jokaisella teolla on seurauksensa. Ette voi tehdä vain mitä haluatte. Me välitämme isänne kanssa teistä ihan hurjasti, emmekä tahdo, että sääntörikkomusten vuoksi joudutte vaaraan ja menetätte vielä henkenne." Tunsin Virtakyynelen polttavan tuijotuksen nahassani. Tiesin kyllä, että isäni ja emoni mielestä oli oikein antaa meille rangaistus karkaamisemme vuoksi, mutta en pitänyt siitä, miten he eivät voineet luottaa meihin silloin, kun lupasimme olla tekemättä jotakin, vaan heidän piti vielä varmistaa se lukitsemalla minut ja sisarukseni tunkkaiseen pesään, joka sitä paitsi oli käymässä pieneksi meille kolmelle, sillä olimmehan me jo kuusi kuuta vanhoja, ja meidän kuuluisi päästä kulkemaan oman mielemme mukaan metsässä.
*Puhu mitä puhu, mutta minulta et saa myötätunnon ripaustakaan*, ajattelin halveksuen ja sylkäisin maahan. Kuulin Virtakyynelen huokaavan takanani ja kääntyvän katsomaan pesän toisella puolle leikkineisiin sisaruksiini, mutta naaraan hämmästykseksi pennut eivät olleet enää pesässä. Hän nousi ripeästi tassuilleen ja kiiruhti pesän suulle. Sinne ehdittyään emo seisahtui kuin seinään ja jäi tuijottamaan aukiolle pettyneen näköisenä. Vain hetkeä myöhemmin pesään riensivät Ginger ja Kura, joiden turkit olivat aivan lumen peitossa ja karvat pystyssä. He vilkaisivat emoon pelokkaina, mutta en voinut olla huomaamatta pientä uhmakkuutta heidän olemuksessaan, kun nämä kohtasivat Virtakyynelen vihan.
Kuuntelin heidän keskusteluaan vaitonaisena, sillä mitäpä väliä minun mielipiteilläni enää asioihin edes oli? Tällä hetkellä pesässä oli vain yksi, joka sai määräillä muita, ja se oli emomme. Mutta onneksemme hän ei voisi komenneilla meitä enää kauaa, sillä pian olisimme täysikasvuisia, eivätkä vanhempiemme säännöt ja rangaistukset enää koskisi meitä. Jos he oikeasti välittivät meistä, olisivat nuo antaneet meille vain nopean saarnauksen siitä, miksi leiristä ei saa lähteä ilman täysikasvuista kissaa ja antaneet mennä menojamme. Pesään sulkeminen ei auttanut asiaa, etenkään, kun tuskin ehdin edes esittelemän leiriä vieraallemme, Kaislalle, joka olisi varmaan pesästä päästyäni jo lähtenyt jatkamaan matkaa hyvästejä sanomatta.
En enää jaksanut kuunnella Kuran papatuksia Tähtiklaanista, vaan raahustin oman pienen vuoteeni luo ja kävin kerälle nukkumaan, samalla toivoen, että kolme auringonkiertoa kuluisi nopeasti ja pääsisin haukkaamaan raitista ilmaa pesän ulkopuolelle.

"Veijari, herätys!" Avasin hitaasti silmäni ja käännyin katsomaan veljeeni, joka seisoi petini vieressä jännittyneen oloisena.
"Mitä nyt?" urahdin väsyneenä ja nousin istumaan räpytellen unenpöpperöisenä silmiäni, jotka vasta olivat totuttelemassa nousevan auringon valoon, jota tulvi sisään pesän seinämissä olevista raoista.
"Virtakyynel ja Pyrstökuiskaus vievät meidät tänään ulos!" Kura tapitti minua meripihkasilmät sädehtien.
"Tänään, vai?" haukottelin välinpitämättömänä ja nyppäisin lavassani roikkuneen sammalhapsun irti. Veli näytti hämmentyvän.
"Etkö sinä ole iloinen? Pääsemme vihdoin pois tästä ahtaasta loukosta!" hän maukui malttamattomana ja vilkaisi sitten lapansa yli pesän suulla odottelevaan Gingeriin: "Minun on nyt mentävä. Tule pian!"
Kollin mentyä suin valkean turkkiini siistiksi ja lähdin tallustamaan kaksikon perässä pesän suulle. Tunsin vilvoittavan lehtikadon tuulen puhaltavan kasvoilleni ja saavan hymyn nousemaan huulilleni, joka kuitenkin haihtui pian huomatessani Virtakyynelen ja Pyrstökuiskauksen seisomassa vähän matkan päässä Gingerin ja Kuran kanssa.
Seisahduin niille sijoilleni, enkä sanonut mitään. En aikonut mennä yhtään sen enempää lähemmäs vanhempiani kuin oli tarpeen.

//Virta? Sisarukset? Sori, tästä tuli tosi tönkkö.

Nimi: Kura

14.03.2018 19:36
Murisin ja väläytin siskolleni hampaitani, joka oli paennut puuhun. Ginger kuitenkin tiesi, että en ollut tosissani, sillä tämä kaikki oli vain leikkiä.
”Sinä senkin..” hiljennyin etsiessäni sopivaa sanaa, ”ketunläjä!” Virnistin siskolleni, joka jäi sanattomana kyyristelemään oksalle. Olin juuri huutamassa hänelle, että hän ei uskaltaisi enää tulla puusta alas, kun tajusin erään asian. Me olimme juosseet ulos. Vilkaisin kauhuissani ympärilleni ja tunsin sydämeni hakkaavan rinnassani todella kovaa. Nielaisin ja kohotin katseeni Gingeriin, mutta en saanut suustani ulos yhtään sanaa. Ginger onneksi tajusi itsekin tilanteen laidan ja hänen silmänsä suurenivat. Sisko tuijotti minua järkyttyneenä, mutta jotenkin myös syyllistävänä. Kurtistin kulmiani - eihän se minun vikani ollut ollut, että olimme ulkona! Ginger se oli minut johdattanut ulos. Ihme kyllä Virtakyynel ei ollut vielä tullut peräämme. Siihen ei kuitenkaan menisi kauaa, ja meidän täytyisi äkkiä palata pesään. Todennäköisesti emo olisi kuitenkin jo huomannut poissaolomme, mutta ei ehkä ollut lähtenyt peräämme. Ehkä hän katseli meitä pesästä? Katsahdin lapani yli pesälle, ja kuinka ollakaan, Virtakyyneleen harmaat silmät tuikkivat pesän hämäryydessä. Säpsähdin aavistuksen ja työnsin kynteni maahan. Ajatus pesään palaamisesta ei tuntunut mukavalta, kun tiesin, että joutuisin olemaan siellä vielä monta päivää. Vatsassani oli ikävä möykky tajutessani, että emo saattaisi pidentää rangaistusta, kun olimme tällä tavoin vain juosseet Gingerin kanssa ulos. Käänsin pääni takaisin Gingeriin ja purin huultani.
”Meidän pitää mennä pesään”, sanoin. ”Emme olisi saaneet lähteä sieltä.” Ginger mulkaisi minua, mutta loikkasi sitten oksalta ketterästi alas.
”Kyllä minä sen tiesin!” hän kivahti. Vetäydyin hieman kauemmas siskostani ja pörhistin karvojani. En kuitenkaan halunnut riidellä, sillä muuten päivistä pesässä tulisi entistä rankempia. Siispä siloitin karvani ja hengitin muutaman kerran syvään.
”Anteeksi”, sanoin, vaikken ollut varma mistä pyysin anteeksi. ”En halua riidellä.” Ginger irvisti, mutta ei vastannut mitään. Päästin pienen huokauksen ja heilautin häntääni kohti pesää.
”Meidän täytyy nyt mennä”, naukaisin. Pieni hätäännys alkoi pistellä käpäliäni, kun näin sivusilmällä Virtakyyneleen tarkkailevan meitä. Ginger huomasi itsekin emomme tiirailevan meitä pesästä, ja hän lähti juoksemaan kohti pesää. Kompuroin siskoni perään ja juoksimme takaisin pesälle. Rukoilin mielessäni, että Virtakyynel ei suuttuisi meille, eikä ainakaan antaisi meille lisää päiviä pesässä istuttaviksi. Mehän olimme vain ajatuksissamme juosseet pesästä ulos, emme olleet tarkoituksella karanneet. Toivoin, että Virtakyynel ymmärtäisi sen. Kun saavuimme pesälle, Virtakyynel siirtyi pesän suulta sivuun ja jäi katselemaan meitä ilmeettömänä. Rukoillessani ja toivoessani, että välttyisimme rangaistukselta, ajatukseni siirtyivät Tähtiklaaniin. Virtakyynel oli kertonut Tähtiklaanin olevan paikka, jonne kaikki kissat menivät kuoleman jälkeen. Tai kaikki ne kissat, jotka olivat uskoneet Tähtiklaaniin. Emo oli myös sanonut, että Tähtiklaani johdatti kissojen käpäliä, ja sitä tuli kiittää aina riistasta, ja että siltä voi pyytää apua hädän hetkillä. Nyt oli hätätilanne, joten puristin silmäni tiukasti kiinni ja ajattelin:
*Tähtiklaani, jos kuulet minua, älä anna Virtakyyneleen antaa meille rangaistusta.* Toistelin ajatusta päässäni muutaman kerran, kunnes kuulin Virtakyyneleen naukaisevan:
”Kura, mitä sinä teet?” Hätkähdin ja räväytin silmäni auki. Ginger tuijotti minua, ja erotin Veijarinkin katsovan minua nurkasta. Ravistelin hämmentyneenä turkkiani ja rykäisin. En tiennyt ketä olisin katsonut, joten päätin sitten puhua pesän seinälle.
”Olet kertonut meille Tähtiklaanista ja sanonut, että siltä voi pyytää apua, joten minä pyysin apua Tähtiklaanilta”, naukaisin edelleen hämmentyneenä. Eikö Tähtiklaanilta pyydettykään apua niin, että suljettiin silmät ja ajateltiin asiaa painokkaasti? Vai pitikö se sanoa ääneen? Vai pitikö apua pyytäessä mennä yksin jonnekin? Se ei kuulostanut järkevältä, sillä tuskin hätätilanteessa tuskin pääsee jonnekin yksin pyytämään Tähtiklaanilta apua. Kallistin päätäni ja räpyttelin silmiäni.
”Minä en halua enää rangaistuksia”, naukaisin. Kuulostin kiukkuiselta ja itsepäiseltä pennulta, mutten voinut sille mitään. Halusin mennä vain ulos leikkimään, sillä pesässä ei mahtunut tekemään mitään ja se pieneni päivä päivältä. Tuntui ahdistavalta ajatella, että olisimme seuraavat päivät täällä vankeina.

// Ginger? Veijari? Virta?

Nimi: Ginger

13.03.2018 16:20
Veljeni sotahuuto jäi kaikumaan päähäni pidemmäksi aikaa kuin Kura luultavasti oli tarkoittanut. Silmäni aukesivat ammollensa nähdessäni kuinka veljeni loikka kantoi häntä sulavassa kaaressa minua kohden. Jokin aisti otti minusta vallan. Vai oliko se refleksi? Kierähdin maassa sivulle muutaman kerran, jotta olin kauempana veljeni tähtäämästä kohdasta. Tunsin kuinka Kuran kynnet hipoivat häbtääni. Nykäisin sen kiukkuisena käpälieni lähelle. Huomasin Kuran suunnittelevan uutta hyökkäystä, joten loikkasin ylös maasta omille tassuilleni. Minun täytyisi miettiä mitä veljeni aikoi, jos tahtoisin olla häntä ovelampi.
"Teit juuri elämäsi suurimman virheen", murahdin matalasti. Kura vain kohautti lapojansa ja virnisti. Hän oli selvästi aikeissa loikata kimppuuni. Olin kuitenkin valmiina väistämään. Kura poinnisti minua kohde ja tein nopean liikkeen oikealle suuntaan, mutta väistin vasemmalle. Kura mätkähti suoraan lumihankeen.
"Huijausta!" veljeni protestoi ja lähti nyt juoksemaan minua päin.
"Minä vain olen ovela kuin kettu enkä ryntää taistoon kuin kapinen koira", maukaisin omahyväisesti nauraen juostessani pakoon Kuraa. Huomasin edessäni pienen puun, jonka oksat olivat matalalla. Kiihdytin tahtiani ja loikkasin puutta kohde. Lähdin varovasti mutta nopeasti kapuamaan ensimmäiselle oksalle. Oksalla käännyin katsomaan kuinka Kura jäi hämmästyneenä puun juurelle.
"Katso nyt: kettu!" naurahdin virnistäen.

// Kura?

Nimi: Virtakyynel

09.03.2018 15:18
Katsoin Veijaria kauhistuneena. Hänen sanansa olivat säikkäyttäneet minut, sillä en ollut odottanut niitä lainkaan. Ensimmäinen asia, joka mieleeni juolahti oli se, etten osannut kasvattaa pentujani oikein. Oliko väärin antaa heille rangaistus karkaamisen vuoksi? Olinko huomioinut pentujani aivan liian vähän ja kertonut liian harvoin rakastavani heitä? Olisin halunnut itkeä, mutta pakotin itseni pysymään lujana ja palautin kasvoilleni tyynen ilmen. Pudistin päätäni ja huokaisin kovaäänisesti.
"Minä ymmärrän, että sinä olet vihainen. Sinun täytyy ymmärtää, että rangaistus on vain teidän parhaaksenne. Se opettaa, että jokaisella teolla on seurauksensa. Ette voi tehdä vain mitä haluatte. Me välitämme isänne kanssa teistä ihan hurjasti, emmekä tahdo, että sääntörikkomusten vuoksi joudutte vaaraan ja menetätte vielä henkenne", naukaisin Veijarille hiljaisella äänellä. Vilkaisin takanamme leikkiviä Kuraa ja Gingeriä. Kaksikko ei edes huomioinut meitä. Käänsin katseeni takaisin selkänsä minulle kääntäneeseen Veijariin. Kolli väräytteli korviaan hitaasti kuunnellessaan sisarustensa leikkejä.

//Veijari?

Nimi: Kura

09.03.2018 15:02
Pesä tuntui todella pieneltä, kun istuin sen keskellä ja tuijottelin ympärilleni. Virtakyynel oli lähtenyt käymään ulkona ja jättänyt meidät tänne. Suuttumus kuohahti sisuksissani, kun ajattelin emoani, joka sai kulkea mielin määrin metsässä, ja isääni, jota ei myöskään pesä kahlinnut. En kuitenkaan halunnut olla enää vihainen, sillä tiesin, että oli oma vikamme kun olimme karanneet ja ansaitsimme rangaistuksen. Sitä ei ollut kuitenkaan niin helppoa myöntää ääneen. Enlä minä ainakaan myöntäisi sitä, vaikka anteeksi olinkin pyytänyt. Keskeytin hetkeksi ajatukseni ja nousin seisomaan. Ravistelin turkkiani yrittäen karkottaa kaiken suuttumuksen pois, mutta en onnistunut kovin hyvin. Lisäksi minun oli kuuma, vaikka lehtikadon pakkaset eivät olleet vielä hellittäneet. En halunnut ajatella millaista olisi sitten, kun kylmä lumi sulaisi ja olisi lämmintä. Viherlehti oli kuulemma hienoa aikaa, jolloin riista liikkui eikä ollut kylmä. Odotin lumien sulamista yhtä aikaa innolla ja kauhulla.
Kallistin päätäni ja vilkaisin ympärilleni. Veijari oli vetäytynyt nurkkaan mököttämään ja Ginger istui hiljaa vieressäni. Veijarista ei olisi nyt leikkikaveriksi, mutta ehkä Ginger suostuisi leikkiin? Leikki veisi ajatukset pois rangaistuksesta ja aika kuluisi nopeammin.
"Ginger", naukaisin. Naaras murahti, mutta ei vilkaissut minuun. Nyrpistin nenääni ja yritin saada Gingerin katsekontaktin heilumalla hänen edessään. Sisko kuitenkin käänsi katseensa pois. Häntäkin taisi suututtaa rangaistuksemme, mutta uskoin, että hän tiesi ansaitsevamme rangaistuksen. Veijarista en ollut niinkään varma. Valkea kolli istui karvat pörhössä pesän kauimmaisesta nurkassa näyttäen todella vihaiselta. Huokaisin, ja käännyin sitten katsomaan taas Gingeriä.
"Ginger", sanoin maanittelevasti samalla, kun lähdin peruuttamaan pedillemme, "leikitäänkö sammalpallolla?" Sitten kauhaisin pediltämme pienen sammaltupon käpäliini. Pyöritin siitä pallon ja heitin sen Gingerin niskaan. Heittoni ei kuitenkaan osunut aivan nappiin, vaan se putosi siskoni viereen. Gingerin korvat värähtivät, mutta muuten hän ei liikahtanutkaan. Suljin ärsyyntyneenä silmäni ja yritin keksiä jotain tekemistä. En kuitenkaan keksinyt yhtään mitään yksinleikkiä, sillä sammalpallon heittely yksikseen oli ihan tylsää. Sitten räväytin silmäni auki, ja virnistin ilkikurisesti Gingerin selälle. Pudottauduin matalaksi, ja lähdin hiipimään siskoa kohti. Yritin hiipiä pesän poikki mahdollisimman hiljaa, mutta askeleeni ratisivat silti maassa. Luultavasti Ginger ei kuitenkaan tajunnut, että hiivin häntä kohti.
"Hyökkäykseen!" kiljaisin ja loikkasin Gingeriä kohti.

// Ginger? Muut?

Nimi: Veijari

09.03.2018 14:25
Mulkaisin Virtakyyneleeseen vihaisesti, mutta suostuin lopulta siirtymään hieman sivummalle, jotta naaras mahtuisi pujahtamaan ohitseni ulos pesästä. Minun olisi tehnyt mieli hivuttaa toinen takakäpäläni hänen reitilleen niin, että tuo kompastuisi siihen ja lentäisi maahan rähmälleen, mutta tiesin, että siitä seuraisi vain lisää harmeja minulle ja pentuetovereilleni, emmekä pääsisi varmasti ainakaan kuuhun käymään pesän ulkopuolella.
Virtakyynelen mentyä palasin takaisin pesän perälle, jossa minun ja sisarusteni yhteinen peti sijaitsi. Repäisin siitä aimo tukon sammalta matkaani ja kiikutin sen aivan toiselle puolelle pesää, kauas Virtakyynelestä sekä Kurasta ja Gingeristä. Tarvitsin omaa aikaa, enkä todellakaan kaivannut kahta yli-innokasta pentua hönkimään niskaani, tai määräilevää emoa seuraamaan perässäni.
Möyhin sammaltukon mukavaksi ja kävin pitkälleni sen päälle. Pesän suulla kahahti ja Virtakyynel astahti sisään. Hän katsahti heti ensimmäiseksi ympärilleen varmistaakseen, että kaikki kolme olivat tallella. Sitten hän uskalsi luoda pidemmän silmäyksen minuun kummastellessaan puuhiani.
"Mitä sinä oikein teet, Veijari?" emo kysyi ja tassutti luokseni.
"Se ei kuulu sinulle", sähähdin karvat pystyssä ja käänsin tuolle selkäni.
Kuulin Virtakyynelen huokaavan ties monennetta kertaa tämän päivän aikana. Mutta mitäpä se minua kiinnosti? Hänhän oli vain typerä, epäreilu kissa, joka halusi kieltää jälkikasvuiltaan kaikki huvit. Helppohan hänen oli mennä meitä sättimään, kun sai itse kuljeskella pitkin metsiä mielin määrin, eikä kukaan ollut rajoittamassa sitä, mitä hän teki.
"Mene pois!" ärähdin. "Sinä et ole minun emoni!" Käännyin katsomaan lapani yli harmaankirjavaan naaraaseen silmät leimuten. Aikoisin olla hänelle niin kauan vihainen, että olisin täysikasvuinen ja minulla olisi voimaa raivata tieni ulos tästä kuoleman loukosta.

//Virta?

Nimi: Virtakyynel

09.03.2018 10:38
"Ei sinun nyt tarvitsekaan niitä opetella. Kaiken lisäksi pesässä niiden opettelu on vaikeaa, koska se on niin pieni. Kun olette suorittaneet rangaistuksenne, alamme opettamaan teille soturin taitoja. Ilman niitä ette tule koskaan pärjäämään yksin, sillä ette osaa suojella itseänne vaaroilta tai hankkia ruokaa", naukaisin pennuilleni. Veijari käänsi katseensa takaisin aukion suuntaan ja murahti. Pudistin turhautuneena päätäni ja palasin takaisin sammalvuoteelleni. Katselin pentujani hiljaa, kukaan ei sanonut mitään.
Kun olimme tovin olleet täydessä hiljaisuudessa, nousin ylös ja astelin kohti pesän uloskäyntiä.
"Käyn nopeasti ulkona", naukaisin ja odotin, että Veijari tekisi minulle tilaa ja päästäisi minut ohitseen aukiolle. Kolli käänsi katseensa minuun. Hän siristi silmiään ja vaikutti hieman vihaiselta, tai ehkä ennemminkin turhautuneelta.
"Veijari, väistäisitkö", pyysin kollipentua ja nostelin paikoillani jalkojani. Kolli ei tehnyt elettäkään liikkuakseen.
"Veijari, mene edestä tai siirrän itse sinut pois", naukaisin kollille vakavalla äänellä.

//Veijari tai muut?

Nimi: Veijari

08.03.2018 09:45
"Minä haluan oppia taisteluliikkeitä!" Katsahdin nuorempaan veljeeni nyreänä. Virtakyynel oli saanut maaniteltua hänet puolellensa, ja nyt he harjoittelivat yhdessä niin sanottuja taisteluliikkeitään.
"Veijari, tuletko sinäkin?" emo kysyi hymyillen. Vastaukseksi naaras sai vain ruman mulkaisun sekä epämääräisen murahduksen, joka merkitsi sitä, etten todellakaan ollut ryhtymässä mukaan heidän typeriin leikkeihinsä, joissa ei minun mielestäni ollut järjen häivääkään.
"Entä Ginger?" Virtakyynel kääntyi katsomaan tyttäreensä odottavasti, mutta naaras vain nosti leukaansa ja sanoi lapojaan kohauttaen:
"Ei kiitos."
"Ei sitten", emo huokaisi ja kääntyi takaisin Kuran puoleen, joka odotti malttamattomana. En vaivautunut edes seuraamaan heidän toikkarointiaan, vaan päätin suunnata pesän syrjäisimpään nurkkaan puuhastelemaan itsekseni.
Nappasin maassa lojuvan sammaleenriekaleen kynsiini ja pyörittelin siitä pallon. Viskelin sitä ilmaan ja yritin ottaa koppia, mutta heitin sen aina pääni yli, joka vaikeutti hommaa huomattavasti. Sammalpallolla leikkiminen ei ollut kivaa yksin.
Nostin sammalpallon hampaisiini ja tepastelin se suussani minun ja sisarusteni yhteiselle pedille. Lysähdin sammalille tylsistyneenä. Siinä samalla sammalpallo pääsi kierähtämään otteeni heltyessä pedin reunan yli ulottumattomiini. Heitin sammalpalloon tuiman katseen, ennen kuin päädyin noukkimaan pedille eksyneen oksanpätkän hampaisiini. Aloin jäytämään sitä siinä toivossa, että päähäni pälkähtäisi uusi, loistava suunnitelma, jonka turvin pääsisin pakenemaan.
*Tämä on ihan epäreilua! Minähän juuri kutsuin Kaislan meille vierailulle, mutta en ehdi edes esittelemään hänelle paikkoja, ennen kuin hänen on lähdettävä*, ajattelin harmistuneena. Purin leukani yhteen niin voimalla, etti oksanpätkä hampaideni välissä napsahti poikki. Sylkäisin rikkoutuneen oksan pois suustani ja nousin seisomaan.
*Ei emo voi pomputella minua mielensä mukaan! Minähän olen melkein täysikasvuinen kissa!* uhmakkuus poreili sisälläni. Loikkasin alas vuoteelta ja marssin pesän suuta kohti. Virtakyyneleen katse singahti minuun päin kuin salama.
"Minnekäs sitä ollaan menossa?" naaras kysyi terävästi.
En vastannut hänelle, vaan jatkoin matkaani aina pesän suulle. Kuulin emon lähtevän perääni, ja juuri ennen kuin olin ulkona pesästä, pysähdyin ja istahdin takamukselleni. Tunsin Virtakyyneleen kuumana höyryävän hengityksen niskassani. Katselin hiljaista aukiota aavistuksen verran kaihoisasti.
"Voi Veijari", emo huokasi ja istuutui vierelleni. Vilkaisin häneen sivusilmällä, mutten sanonut mitään. Pitäisin niin kauan mykkäkoulua, että olisin täysikasvuinen, eikä Virtakyynel tai Pyrstökuiskaus voisi määräillä minua. Tahdoin itse päättää omista asioistani ja siitä, milloin menin ulos ja milloin tulin takaisin. Pian koittaisi sen aika, ja olisin vapaa tekemään mitä ikinä itse tahdoinkaan.
"Minä en aio harjoitella taisteluliikkeitä tai saalistustekniikoita", sanoin tylysti ja käännyin katsomaan emoa silmät ohuiksi viiruiksi kavenneina.

//Virta? Kaisla? Sisarukset?

Nimi: Kura

07.03.2018 21:34
Istuin pedissäni pää painuksissa. Sisälläni risteili liian monia eri tunteita, enkä saanut niistä kunnolla selvää. Tiesin kuitenkin tuntevani ärtymystä, mikä oli suuri hämmästys itselleni. Olin luullut, että kierisin omantunnontuskissa karkumatkamme jälkeen vielä pitkään, mutta nyt minua vain harmitti, että meidät oli löydetty. Toki tunsin korvannipukoitani kuumottavan häpeästä, kun olin lähtenyt niinkin typerään juttuun mukaan kuin karkaamiseen. Lisäksi tunsin myös hieman pelkoa, sillä kun olin jäänyt sisaristani jälkeen, minua oli todellakin pelottanut. Mutta ennen kaikkea toivoin, että saisin takaisin vanhempieni luottamuksen. En halunnut olla pesässä koko elämääni, halusin päästä tutkimaan metsää! Kun harhauduin ajattelemaan sitä, millaista olisi toisella puolella metsää, katseeni kohosi ja jäin tiirailemaan pesän suuaukosta ulos. Erotin juuri ja juuri vilauksen siitä puolesta metsää, jota emme olleet vielä sisarieni kanssa nähneet. Olin pannut merkille, että isä lähti monesti saalistamaan sinne. Tunsin kynsieni työntyvän makuualusiini, kun ajattelin kaikkia niitä uusia tuoksuja ja uusia maisemia, jotka piilivät noiden puiden takana. Minä halusin ulos! Uhmakkuus sai minut nostamaan leukani pystyyn ja suunnitelma muotoutui päässäni. Kömmin käpälilleni ja lähdin astelemaan emoni ohitse ulos. Kaikki pesässäolijat näkivät selvästi, että poistuin, mutta kukaan ei tehnyt mitään. Hetken aikaa ehdin jo ajatella, että onnistuin, mutta heti kun olin työntänyt kuononi pesästä, joku tarttui niskastani kiinni. Rääkäisin, kun emoni nosti minut takaisin pesään sisälle ja laski minut sitten Gingerin viereen. Raivo paloi rinnassani, kun mulkoilin Virtakyyneltä.
"Minä en tee mitään", tiuskaisin. Sitten käänsin selkäni emolleni ja astelin vihaisena sammalpedilleni. Käperryin kerälle ja vetäisin häntäni kuononi päälle. Halu päästä ulos poltti turkkiani niin kovin, etten pystynyt olemaan paikoillani. Siispä nousin istumaan ja jäin siirtelemään käpäläni sammalilla. Tahdoin liikkeeseen, tahdoin tutkia jotain uutta. Olin saanut paljon rohkeutta retkestämme, ja samalla olin löytänyt pahan puoleni, sillä se oli saanut minut suostumaan karkaamiseen. En tiennyt oliko se hyvästä, mutta ainakin olin saanut kokeilla rajojani.
Kun olin hetken istunut paikoillani, en enää kestänyt. Pomppasin ylös ja lähdin kiertämään pesää ympäri.
"Voimmeko me leikkiä hippaa?" kysyin. Se ei kuitenkaan kuulostanut kysymykseltä, vaan enemmänkin käskyltä. Virtakyynel ei tykännyt siitä.
"Kura", hän varoitti. En kuitenkaan ollut kuulevinaankaan vaan jatkoin kävelyä. "Rauhoitu nyt." En kuitenkaan halunnut rauhoittua.
"Minä en rauhoitu jos en halua", mutisin. Virtakyynel huokaisi syvään.
"Keksitään nyt jotain tekemistä. Haluatteko, että opetan teille taisteluliikkeitä tai saalistustekniikoita?" emo kysyi. Korvani värähtivät, ja innokas hymy valaisi kasvoni. Taisteluliikkeet kuulostivat jännittäviltä! Mutta sitten muistin, etten aikonut tehdä mitään, ja pyyhin hymyn pois kasvoiltani. Jatkoin kävelyä entistä ärsyyntyneempänä. Minun olisi kyllä tehnyt mieli oppia taisteluliikkeitä ja saalistustekniikoita. Mitä jos siis vain luovuttaisin ja sanoisin, että haluan oppia liikkeitä? Tein päätöksen heti ajateltuani tämän, ja pysähdyin kuin olisin törmännyt puuhun.
"Minä haluan oppia taisteluliikkeitä", naukaisin.

// sisaret? Virta?

Nimi: Virtakyynel

07.03.2018 18:52
"En anna. Annoimme teille rangaistuksen, ja se myös pitää", vastasin ankaristi Veijarille. Kolli katsoi minua tuima ilme kasvoillaan.
"Mutta me pyysimme jo anteeksi!" pentu parkaisi vihaisena.
"Ei anteeksipyyntö kaikkea korvaa. Teidän pitää kärsiä rangaistuksenne. Kun rangaistus on kärsitty, alamme opettamaan teille taisteluliikkeitä ja saalistamista. Mutta muistakaa: Jos astutte askeleenkaan pesän ulkopuolelle, koko poppoo pysyy pesässä aina kaksi auringonkiertoa pidempään", naukaisin kolmikolle vakava ilme kasvoillani. Pennut näyttivät todella pettyneiltä, mutta se ei kantaani muuttanut. Pennut pysyisivät pesässä kolme auringonkiertoa ja sillä selvä.
"Älkääkä yrittäkö hiipiä ulos salaa, pidämme vahtia pesän ulkopuolella", Pyrstökuiskaus lisäsi pennuille. Veijari käänsi selkänsä minulle aikeena kai pitää mykkäkoulua. Kohautin lapojani ja hymähdin pienesti.
"Käyn saalistamassa jotakin. Jäätkö pentujen kanssa tänne?" Pyrstökuiskaus kysyi minulta.
"Jään, pidän heitä silmällä. Sano kuitenkin aukiolla oleville, että pitää myös silmänsä auki siltä varalta, että nämä riiviöt päättävät karata", naukaisin kumppanilleni, joka nyökkäsi ja poistui pesästä.
"No, mitäs me sitten keksisimme?" kysyin pennuilta hymyillen, vaikka arvelin heidän olevan yhä vihaisia minulle. Tuskin he tahtoivat tehdä kanssani yhtään mitään ainakaan vielä tänään.

//Pennut?

Nimi: Veijari

07.03.2018 16:37
"Minä en aio pyytää anteeksi!" Tapitin emoa tiiviisti silmiin. Virtakyynel kohotti kulmiaan, muttei vaikuttanut juurikaan yllättyneeltä, sillä naaras oli jo tottunut oikkuiluuni.
"Haluat siis viettää useamman päivän pesällä, vai?" hän maukui ja kumartui puoleeni vakava ilme kasvoillaan. Emo ja isä olivat säikähtäneet kunnolla, ja sekös oli minua riemastutti.
"Ei ole reilua! Minä haluan päästä leikkimään Kaislan kanssa ulos!" esitin kiivaan vastalauseeni, joka ei varmaankaan hyödyttänyt minua tässä tilanteessa.
"Sitä suuremmalla syyllä", Virtakyynel sanoi jo hieman lempeämmällä äänellä. Laskin katseeni etutassuihini ja pohdiskelin oman aikani, mikä olisi järkevin ratkaisu.
Lopulta päädyin ottamaan askelen eteenpäin ja esittämään emolleni mitä nöyrimmän anteeksipyyntöni. "Anteeksi, emo, me emme karkaa enää ikinä", nau'uin niin uskottavan kuuloisesti kuin vain suinkin pystyin, mutta se tuotti minulle hankaluuksia.
Virtakyynel nyökkäsi tyytyväisen näköisenä ja kääntyi sitten kahden muun sisarukseni puoleen odottavasti. Kura ja Ginger vilkaisivat toisiinsa epävarmoina, mutta pyysivät kuitenkin anteeksi. Emon kasvoille levisi ilahtunut hymy, kun tämä kurkotti antamaan jokaiselle meille reippaan nuolaisun korvalliselle.
Sen jälkeen hän poistui pesästä Pyrstökuiskaus kannoillaan. Heidän mentyään istahdan maahan takamukselleni ja vilkaisin sisaruksiini happamana. Lähes täydellinen suunnitelmamme oli epäonnistunut, enkä kaiken lisäksi päässyt edes leikkimään Kaislan kanssa.
"Älä meitä mulkoile", Ginger tuhahti ja heitti minuun vähättelevän katseen. "Sinähän tämän koko idean keksit!"
"Niin, mutta te olitte mukana siinä", napautin takaisin. Sen jälkeen olimme pitkän aikaa hiljaa, eikä kukaan puhunut mitään.
Hiljaisuuden päätteeksi nousin käpälilleni ja hiippailin pesän suulle, josta näin juuri ja juuri aukiolle, missä emo, isä, Kaisla sekä Ruusukatse ja Ruskasilmä oleskelivat. Uusi erakkotoveri näytti hieman vaivaantuneelta muiden seurassa, mutta onnistui peittämään sen hyvin.
"Minä haluan leikkiä Kaislan kanssa!" nurisin ja marssin pesän perälle, jossa sammalpedit sijaitsivat. Nappasin maassa lojuvan sammaleenriekaleen kynsiini ja pyörittelin sen palloksi, jonka sitten kiikutin pesän suulle. Laskeuduin matalaksi ja ryömin niin pitkälle kuin vain suinkin uskalsin ja viskasin sammalpallon Kaislan lähelle.
Naaraan korvat nytkähtivät suuntaani ja hän kääntyi katsomaan hämmentyneenä sammalpalloa, joka lojui vain viiksenmitan päässä hänen hännänpäästään. Sitten Kaislan katse liukui minuun ja tämä näytti yllättyvän hiukan. Samalla Virtakyynel ja muut kääntyivät katsomaan minuun.
Tunsin kuinka korviani poltteli ollessani kaikkien katseiden kohteena, mutta kokosin itseni ja tepastelin emon luo rinta röyhistettynä ja nenä pystyssä.
"Emo, annathan minun leikkiä Kaislan kanssa aukiolla? Lupaan pysyä näkyvissänne!" jatkoin itsepäistä jankkaamista. Virtakyynel huokaisi uupuneen kuuloisena ja avasi sitten suunsa sanoakseen:

//Virta? Kaisla? Sisarukset?

Nimi: Elandra

07.03.2018 12:35
Veijari: 68kp! - Olet nyt oppilasikäinen!(eli kuusi kuuta)

Kaisla: 45kp! -

Maya: 8kp -

Olkipuro: 45kp! -

Bloody: 8kp -

Virtakyynel: 18kp -

Ginger: 22kp! - Olet nyt oppilasikäinen!(eli kuusi kuuta)

Kura: 29kp! - Olet nyt oppilasikäinen!(eli kuusi kuuta)

Nimi: Virtakyynel

07.03.2018 12:19
Käänsin katseeni Kaislaan ja vastasin hänelle nyökkäyksellä.
"Kiitä Veijaria", naukaisin naurahtaen hieman. Kun saavuimme kotiaukiolle, pennut lähtivät heti omille teilleen leikkimään.
"Kuulkaas, ette te tästä noin helpolla pääse. Saatte luvan pysyä pesässä kolmen auringonkierron ajan", naukaisin ankaralla äänellä. Huomasin kolmen pennun kasvoilla pettymyksen.
"Mutta-", Veijari aloitti, mutta huomattuaan vakavan katseeni, hän vaikeni ja käänsi katseensa etukäpäliinsä.
"Jos emme anna teille rangaistuksia, ette te opi ikinä. Jos olisitte klaanissa, päällikkö olisi voinut viivyttää oppilasnimityksiänne jopa kuulla tuollaisen takia", Pyrstökuiskaus naukaisi ja ohjasi pennut pesäämme, jota olimme isontaneet hieman pentujen kasvettua. Osan öistä Pyrstökuiskaus oli nukkunut yhdessä Ruskasilmän ja Ruusukatseen kanssa, koska pennut veivät suuren osan vuoteistamme. Pyrstökuiskauksen kadottua pesään pentujen kanssa, käänsin jälleen katseeni Kaislaan.
"Jos olet nälkäinen, ota toki tuoresaalista. Ruusukatse ja Ruskasilmä pitävät sinulle hetken seuraa, minun täytyy käydä vielä jututtamassa pentujamme", naukaisin kellanpunaiselle naaraalle.
"Selvä, ei mitään kiirettä", naaras naukaisi rauhallisella äänellä. Astelin pesäämme Pyrstökuiskauksen perässä.
"Emmekö me voisi olla ulkona? Pesässä on niin tylsää!" Veijari valitti ja heittäytyi sammalvuoteelle huokaisten kovaäänisesti. Pyöräytin silmiäni.
"Olisitte miettineet sitä ennen kuin lähdette. Jos me emme voi luottaa siihen, että pysytte kotiaukiolla, ette pääse ulos", naukaisin rauhallisella äänellä.
"Kyllä te voitte luottaa meihin!" Kura vakuutti. Pudistin päätäni.
"Te osoititte juuri toiminnallanne, että emme voi. Ymmärrättehän te, että olisitte voineet kuolla! Tahdon kuulla anteeksipyynnön jokaiselta teistä niin, että te oikeasti tarkoitatte sitä. Saatte myöhemmin pyytää anteeksi myös Ruskasilmältä ja Ruusukatseelta, hekin olivat huolissaan teistä", naukaisin ankaralla äänellä pennuille.

//Pennut? Kaisla voi myös jatkaa:D

Nimi: Kaisla

06.03.2018 21:36
Olin jo tekemässä lähtöä, kun yllätykseni eräs pennuista - muistaakseni Veijari - käski odottamaan. Hänen sanansa kaikuivat korvissani vielä hetken ajan, kunnes tajusin, mitä kolli oli huutanut. Käännyin katsomaan hämilläni valkeaa pentua ja Veijari siinä samassa loikki minun luokseni. Veijari pyysi vanhemmiltaan, voisinko jäädä heidän seuraansa edes vähäksi aikaa. Miksi erakkokolli niin haluaisi? Mitä tuolla pennulla oikein oli mielessä. Seuraavat sanat menivät korvistani sisään ja saman tien ulos. Olin jäänyt katsomaan komeahkoa kollikissaa ihmeissäni. Viimein havahduin ja kuulin, kuinka minulle annettiin lupa jäädä pariksi päiväksi. Jäin katsomaan lähtevien kissojen perään edelleen ihmetellen. Mitäköhän Fire tähän suhtautuisi? Onkohan hän huolissaan minusta? Ei, hän kyllä tietää, että pärjään. Uskoisin ainakin niin. Vähän ajan päästä lähdin kuitenkin seuraamaan kissajoukkoa, mutta päätin pysytellä porukan hännillä. Tuntui oudolta olla vieraiden kissojen seurassa, mutta vielä oudommalta tuntui olla ilman isää. Olin sellaista sorttia, että pystyin kertomaan kaikille kaikesta, joten minun oli ollut helppo kertoa näille kissoille tapahtuneesta. Toivon mukaan he myöskin uskoivat minua. Emme olleet ehtineet eteenpäin paljoakaan, kun tajusin, että ehkä minun olisi jotenkin kiitettävä näitä erakoita.
"Kiitos, kai", maukaisin edelläni menevälle porukalle, joista sain pian katseita itseeni. Olisi kai pitänyt olla kiittämättä...

//Virta? Pennut?

Nimi: Veijari

06.03.2018 17:28
"Odota, Kaisla!" huudahdin yllättäen ja naaras kääntyi katsomaan minuun hieman hämillään. Loikin hänen luokseen ja käännyin sitten taas vanhempieni puoleen, jotka vilkuilivat toisiaan kulmiaan kurtistellen. "Eikö hän voisi jäädä meidän kanssamme edes vähäksi aikaa?" En kysynyt tätä pelkkää hyvää hyvyyttäni, vaan oikeasti ajoin takaa jotakin jännitystä elämääni, sillä tällä hetkellä kotiaukiolla ei ollut muuta kiinnostavaa kuin vain isoveljemme Pörrölaikun pesä, jossa emme kuitenkaan saaneet käydä ilman lupaa, eikä sinne kannattanut oikeastaan edes yrittää, sillä veli vietti lähes kaiken aikansa siellä, ja silloin kun hän oli käymässä ulkona tai muuten vain jaloittelemassa, minulla ja sisaruksillani oli jotakin tähdellisempää tekemistä.
"Veijari", Virtakyynel sanoi huoaten, "tämä on täysikasvuisten kissojen välinen asia, eikä sinulla tai sisaruksillasi ole osaa tähän."
"Onpas! Me hänet ensimmäisenä huomasimme, joten oikeastaan meillä pitäisi olla oikeus päättää, mitä hänen kanssaan tehdään", kivahdin ja kuopaisin maata turhautuneena.
"Kuuntelisit nyt", emo yritti, mutta minä istahdin takamukselleni ja peitin korvani etutassuillani, osoitukseksi siitä, etten aikonut kuunnella mitään vastaväitteitä häneltä tai muiltakaan perheenjäseniltäni.
"Haluan, että Kaisla tulee mukaamme!" jatkoin kärttämistä. En aikonut luovuttaa, en ennen kuin saisin tahtoni läpi.
Virtakyynel viittasi Pyrstökuiskauksen luokseen, ja he kävivät ikuisuudelta tuntuvan hetken ajan ajatuksiaan vieraan erakkokissan tuomisesta reviirin sydämeen läpi, ennen kuin kääntyivät jälleen puoleeni ja naukuivat:
"Hyvä on. Hän voi tulla, mutta vain pariksi päivää. Sitten hänen täytyy lähteä." Virtakyynel katsoi minuun vakavana ja kutsui minut sitten luokseen. Lähdin epäröiden tassuttamaan emon suuntaan, joka otti minut suojiinsa ja nuolaisi pariin otteeseen päälakeani, kunnes lähti johdattamaan minua ja sisaruksiani takaisin kotiaukiolle päin. Vilkaisin vielä kerran Kaislaan lapani yli, joka oli jäänyt töllistelemään peräämme ensin hieman ihmeissään, mutta lopulta lähtenyt seuraamaan meitä. Pieni virne nousi kasvoilleni ajatellessani, miten ratkiriemukasta meillä tulisi olemaan noiden parin päivän aikana, jolloin saisimme seuraksemme uuden leikkitoverin.
*Olen minä sitten kerta kaikkiaan nerokas!* tuumasin tyytyväisenä ja pujahdin sisarusteni perässä pensaikkoon.

//Virta? Kaisla? Sisarukset? Sori, tässä tuli aika paljon hittiä Virran osalta.

Nimi: Kaisla

06.03.2018 16:19
Niin oli sitten tapahtunut, pennut olivat huomanneet minut. Tiesin nyt heidän nimensä ja he minun nimeni. Kolme pentua olivat nimeltään Veijari, Kura ja Ginger. He eivät olleet suostuneet ottamaan apuani vastaan, vaikka näyttivät tarvitsevan sitä. Sitten tuli paikalle uusi kissa, joka ilmeisesti oli kolmen pennun emo. Hänen jälkeensä paikalle saapui vielä kolme muuta kissaa. Pentujen emo kehotti minua puhumaan siitä, miksi olin heidän reviirillään. Hajujäljet olivat kolme ketunmittaa takanani. Naaras katsoi minua silmiään siristellen ja monen kissan läsnäolo sai oloni tuntumaan uhatuksi. Astuin askeleen taaksepäin ja istahdin rauhallisena alas miettien samalla mitä voisin vastata.
"Antakaa, kun selitän", sanoin ja heilautin häntäni etutassujeni lämmikkeeksi. Kerroin erakoille siitä, kuinka olin isäni kanssa vaeltanut tänne asti ja asettuneet Tuuliklaanin lähistölle asumaan. Kerroin veljestäni Havuviiksestä. Sitten kerroin, kuinka olin lähtenyt tutkimaan paikkoja täälläpäin ja nähnyt kolme pentua ilman vanhempia.
"Ja niin minä ajattelin tulla tarjoamaan apua, mutteivat he enää näytä sitä tarvitsevan - eivätkä he sitä kyllä haluaisikaan. Anteeksi, poistun heti", maukaisin pahoittelevasti ja aloin peruuttamaan pois kissajoukon luota. Parempi häipyä ennen kuin joutuisin tappeluun heitä kaikkia vastaan. Olisi ollut kiva tutustua muihinkin erakoihin, mutta täällä minusta ei taidettu pitää. Uskoin kyllä miksi. Itsepähän olin tyhmänä tunkeutunut toisten reviirille. Vastaisuudessa olisin paljon tarkempi. Vilkuilin vielä odottavasti toisia kissoja, jos he sattuisivat minulle vielä jotain sanomaan.

//Pennut? Virta?

Nimi: Virtakyynel

06.03.2018 12:52
"Ette edes ymmärrä, kuinka huolissamme olimme teistä! Te ette missään nimessä saa lähteä vaeltelemaan yksinänne. Entä jos kettu olisi tullut ja syönyt teidät?" naukaisin huolissani kolmelle pennulle välittämättä Veijarin naukaisusta. Sitten huomasin kellanpunaisen naaraan, joka oli pentujeni luona. Vaistomaisesti astuin pentujeni eteen niin, että olin heidän ja tuntemattoman naaraan välissä.
"Kuka sinä olet, mitä teet täällä? Tämä on meidän reviiriämme", naukaisin ja paljastin uhkaavasti hampaitani. Vaikka naaras ei näyttänyt vaaralliselta, en voinut riskeerata pentujeni henkiä luottamalla häneen.
"Hän on Kaisla, erakko kuten mekin", Ginger selitti ja astui vierelleni. Vilkaisin tytärtäni ja käänsin sitten katseeni raidalliseen naaraaseen. Samassa kuulin takaamme lähestyvät askeleet. Käännyin kohti Pyrstökuiskausta, Ruusukatsetta ja Ruskasilmää. Pörrölaikku oli jäänyt pesille siltä varalta, että pennut olisivat palanneet sinne.
"Täällähän te olette!" Pyrstökuiskauksen äänestä huokui huolestuneisuus ja helpottuneisuus. Kolli kuitenkin pysähtyi huomatessaan edessäni seisovan tuntemattoman naaraskissan.
"Kuka hän on?" kumppanini kysyi hämmästyneenä.
"Pennut sanovat hänen olevan Kaisla, erakko. Itse hän ei kuitenkaan ole sanonut sanaakaan", naukaisin ja käänsin siniharmaan katseeni naaraaseen. Siristin silmiäni häntä katsoessani. Naaras oli arviolta soturi-ikäinen, kooltaan keskikokoinen.
"Ole hyvä ja puhu. Miksi olet reviirillämme, hajujäljet ovat kolme ketunmittaa takanasi", murahdin.

//Kaisla?

Nimi: Veijari

06.03.2018 12:04
Käännähdin katsomaan vierelleni kupsahtanutta Kuraa, joka oli tyystin lumikokkareiden peitossa ja hytisi kylmästä. Kohotin kulmiani hivenen yllättyneenä, sillä en ollut odottanut pikkuveljen sotkevan itseään näin pahasti lyhyen karkumatkamme aikana, ja jos hän rupeaisi vielä pillittämään, emo löytäisi meidät takuulla, emmekä pääsisi pitkään aikaan ulos pesästä, jossa saisimme mädäntyä niin kauan, että täyttäisimme kuusi kuuta.
"Kura!" Ginger miukaisi ja kiiruhti nuoremman veljensä luo huolestuneena. "Mitä sinulle oikein tapahtui?"
Kura niiskaisi surkeana nenäänsä. "Te lähditte yllättäen juoksemaan, enkä minä pysynyt enää teidän perässänne, kun nämä inhottavat lumikokareet tarrautuivat turkkiini, eivätkä päästäneet irti", hän uikutti.
"Näyttää kieltämättä pahalta", sanoin nopeasti ja siirsin sitten katseeni edelleen samalla paikalla vartovaan kellanpunaiseen naaraaseen, joka katsoi meitä pää aavistuksen verran kallellaan, "mutta meillä on nyt isompikin ongelma, nimittäin tuo!"
"En minä ole ongelma", kissa maukui pehmeällä äänellä ja tassutti lähemmäs. Hän katsoi ensin minuun ja sitten takanani nököttäviin pentuetovereihini harmailla silmillään, kunnes laski päätän ja kysyi: "Tarvitsetteko te ehkäpä apua?"
"Me emme ota apua vastaan tuntemattomilta!" sähähdin karvat sojollaan ja syöksyin naaraan kimppuun, mutta vaikka meillä ei juurikaan ollut kokoeroa - paitsi että naaras oli minua hiukan isompi -, minulta puuttui silti kokemuksen suoma etu. Olin melkein kuusi kuuta, eli melkein täysikasvuinen kissa - ainakin omasta mielestäni - mutta en ollut nähnyt maailmaa juuri minkään vertaa.
Naaras painoi minut vaivattomasti alas maata vasten ja asettui päälleni silmäillen minua oikein tarkkaan. "Ota ihan rauhassa, ellet sitten tosissasi halua, että minä suutun", hän murahti ja astahti taaemmas, jotta pääsin kampeamaan itseni takaisin jaloilleni.
"Minä olen ihan rauhallinen", niiskaisin mukamas loukkaantuneena ja tassuttelin sisarusteni luokse kynsiäni ojennellen. Katsoin kissaa arvioiden, sillä en tiennyt vielä, olisiko hänestä meille haittaa vai hyötyä. "Mikä sinun nimesi on, ja mistä tulet?"
"Kysyjä esittäytyy ensin", tuo tokaisi ja istuutui alas. Siristin silmiäni epäröiden, mutta suostuin lopulta vastaamaan:
"Minä olen Veijari. Tuo maassa nököttävä karvakasa on veljeni Kura ja tuo tuittupäinen naaras taas -" Lauseeni keskeytyi, kun Ginger harppasi vierelleni ja loi minuun tuiman silmäyksen, ennen kuin maukui vieraalle:
"Minun nimeni on Ginger."
"Olen Kaisla", kissa esittäytyi. "Tekin taidatte olla erakoita, sillä en näe kaulapantoja."
"Kaulapantoja? Mitä ne ovat?" hämmästelin.
Kaisla kohautti lapojaan. "Tiedän vain, että niillä ne lattanaamaiset, karvattomat olennot merkkaavat kissansa", hän vastasi ja lisäsi sitten perään: "Olen kerran nähnyt sattumalta kotikisun kulkiessamme niiden isojen neliöiden ohitse isäni kanssa, ja sillä kotikisulla oli kaulassaan jokin jännä juttu."
"Ahaa", sanoin, vaikka en tajunnut naaraan selittelystä pätkänkän vertaa.
"Hei, Veijari", Ginger kurkottui supattamaan korvaani, "eikös tämä ole edelleen Pyrstökuiskauksen merkkaamaa aluetta?"
"Ikävä kyllä on", vastasin nyreänä ja käännyin katsomaan sisartani hieman hämilläni, sillä en vieläkään ollut saanut kiinni siitä, mitä naaras ajoi takaa.
"Käytä päätäsi, kirppusäkki!" hän suhahti. "Me voimme viedä tuon kissan Pyrstökuiskauksen eteen ja samalla hyvittää pienen karkumatkamme heille ilman mitään seuraamuksia."
Silloin mielessäni valkeni. "Sisko, sinä olet nero!" hihkaisin ja otin jo askelen Kaislan suuntaan, kun takaamme pensaikosta alkoi kuulua rapinaa ja harmaankirjava naaras astui aukiolle vakavan näköisenä. Siinä samassa häntäni valahti maahan ja ajatukseni synkkenivät.
"Emo, me voimme kyllä selittää", aloitin, mutta naaraan tuima katse vaiensi minut. Laskin katseeni alas tassuihini, sillä minulla ei oikeastaan ollut vedenpitävää selitystä emomme varalle, ainakaan vielä.

//Virta? Kaisla? Sisarukset? Pahoitteluni tarinassa esiintyneestä hittauksen määrästä, mutta yritän jatkossa hillitä sitä paremmin. x(

Nimi: Kura

05.03.2018 20:20
Innostus sai käpäläni kihelmöimään, kun pääsimme tuulen alapuolelle, eivätkä vanhempamme saisi enää helposti vainua meistä. Tästä alkaisi suuri seikkailu! Jalkani tärisivät, kun Veijari otti johdon ja lähti johdattamaan meitä syvemmälle metsään. Tuuli heilutti puita yläpuolellamme, ja lumi narisi käpäliemme alla. Mitä pidemmälle astelimme, sitä enemmän tunsin jännityksen nipistelevän rintaani. Maisemat muuttuivat yhä oudommiksi, kun tallustimme puiden ali eteenpäin. Ilma oli täynnä tuoksuja joita en tuntenut, sillä nyt olimme jo niin kaukana pesästä, etten enää haistanut tuulen tuomaa häivähdystä tutuista tuoksuista. En kuitenkaan pelännyt tai ollut enää epävarma. Jokainen askel valoi minuun voimaa ja uskoa itseeni. Katselin ympärilleni, kun puut harvenivat ja lumi alkoi olla yhä upottavampaa. Lumi tarttui pitkään turkkiini ja minusta tuntui, kuin kantaisin jotain todella painavaa. Ginger ja Veijari kiihdyttivät edessäni juoksuun, enkä voinut muuta kuin rämpiä perään. Tärisin samalla, kun juoksin upottavassa hangessa eteenpäin. Lumikokkareet vatsa- ja kylkikarvoissani sulivat iholleni ja kylmyys tärisytti lihaksiani. Juokseminenkaan ei lämmittänyt, sillä kompuroin hangessa enkä päässyt kunnolla vauhtiin. Gingerin ja Veijarin turkit katosivat lumiseen maisemaan edessäni, ja pian tajusin jääneeni yksin. Jarrutin vauhtini ja jäin huohottamaan hangelle. Turkkini oli liimautunut kylkiini ja kylmyys hiipi sisälleni. Kuulin sydämeni sykkeen korvissani ja hengitykseni rohisevan kurkussani. Hetken aikaa tasailtuani hengitystäni, pelko iski minuun voimalla. Aloin täristä, tällä kertaa en kylmästä, vaan pelosta. Ginger ja Veijari olivat jossain kaukana, ja minä olin yksin keskellä tuntematonta metsää. Silmiini kihosi kyyneleitä ja avuton vingahdus karkasi huuliltani, kun lähdin sokkona juoksemaan eteenpäin.
"Apua", vikisin, kun kompastelin omiin jalkoihini ja hangessa oleviin kuoppiin. Kasvojani kirveli, kun kylmä lumi iskeytyi kuonooni kerta toisensa jälkeen. En tiennyt missä olin, en tiennyt missä Ginger tai Veijari olivat. Lihaksiani poltteli enkä enää jaksanut juosta. Juuri kun aioin pysähtyä ja vain jäädä makaamaan maahan, vilkaisin sumeilla silmilläni eteenpäin. Kaiken valkoisuuden keskellä erotin kaksi suurempaa valkoista läikkää, ja tiesin heidän olevan sisareni. Kyyneleet valuivat vuolaina poskiani pitkin, kun pakotin jalkani vielä jaksamaan vähän aikaa. Pian saavutin Veijarin ja Gingerin, jotka olivat pysähtyneet aukion reunalle. Ähkäisin voimattomasti kaatuessani maahan sisarieni viereen. He eivät kuitenkaan huomanneet minua, vaan tuijottivat eteensä. Vasta, kun vingahdin surkeasti, Veijari ja Ginger käänsivät katseensa minuun.

// sisaret? Kaisla? Virta?

Nimi: Kaisla

05.03.2018 16:48
Olimme saanet Firen kanssa pesän rakennettua siihen paikkaan, mitä olin ehdottanutkin. Tunsin jonkinlaista ylpeyttä, kun isäni oli suostunut juuri siihen paikkaan. Ehkä yksin eläminen ei olisikaan niin paha asia? Eihän? Minua kiinnosti hirmuisesti tämä paikka, mihin olimme tulleet. Se oli jotenkin erilainen, kuin se missä olin koko elämäni viettänyt. Vaikka metsäähän täälläkin oli, muttei samanlaista. Pieni ikävän kipinä oli sydämessäni, ikävöin sitä paikkaa, missä olin syntynyt. Ikävöin emoani, ikävöin siskoani. Pystyin kuitenkin nauttimaan joakisesta hetkestä, varsinkin nyt, kun tiesin veljelläni kaiken olevan hyvin. Havuviiksellä oli kumppanikin ja ehkä joskus tulevaisuudessa myöskin pentuja. Välillä oli yksinäistä isäni, Firen, kanssa. Olimme oleilleet vain kahdestaan sen jälkeen, kun muut olivat kuolleet - paitsi Huurteesta ei koskaan tiedä, mitä hänelle tapahtui vai tapahtuiko mitään.
"Isä", maukaisin hiljaa, pitäen ääneni tyynenä, vaikka tihkuinkin uteliaisuutta ja intoa. Halusin päästä tutkimaan tätä paikkaa enemmän.
"Niin Kaisla?" kellanpunainen kolli sanoi kysyvästi samalla, kun asettui makuulle keräämiemme sammaleiden päälle. Sammalet olivat kieltämättä aika jäisiä ja lumisia, mutta eipä se kauheasti meitä haitannut.
"Ajattelin, että", sain sanottua, kunnes lauseeni katkesi. Tuntui oudolta tässä vaiheessa erota isästäni - vaikka aika, jonka olisimme toisistamme erossa olisikin pieni. Firen lämpimä hymy sai minut taas jatkamaan asiaani.
"Ajattelin, että voisin käydä tutkimassa tätä paikkaa. Vaikkapa jo huomenna. Äläkä tarjoudu mukaan, osaan pitää kyllä itsestäni huolen. Tiedän, ettet ehkä pidä siitä, mutta koen olevani valmis. En ehkä lopulliselle matkalle yksin, mutta ainakin jonkin pituiselle. Olen päättänyt lähteä jo heti aamulla, nukutaan siis vielä yö yhdessä. Matkani saattaa kestää joko päivän taikka koko lehtikadon lopun. En tiedä vielä, enkä voi sitä tietääkään. Uskon kuitenkin tapaavamme vielä joskus. Ja jos emme, haluan sinun tietävän, kuinka tärkeä olet minulle", lausuin ääniväristen asiani isälleni. Äsköinen innostus ja uteliaisuus olivat vaihtuneet jännitykseen sanoessani asian ääneen. Tassuttelin Firen lähelle ja painoin pääni hänen kellanpunaiseen turkkiinsa. Kyyneleet lähtivät vierimään poskiani pitkin ja päätyivät isäni turkin sekaan kostuttaen kohdan.
"Älä huoli Kaisla. En ikinä unohda sinua, enkä ketään perheenjäsentäni", Fire maukaisi ja nuolaisi minua korvien välistä. Kohotin pääni ja katsoin suoraan isäni kirkkaanvihreisiin silmiin. Se auttoi lopettamaan itkemisen.
"Olet minulle rakas", maukaisin hymyillen, "tämä tuli ehkä vähän äkkiä. Anteeksi. Hyvästellään sitten aamulla paremmin."
"Kuten tahdot", kollikissa sanoi. Käperryin isäni vierelle ja suljin harmaat silmäni. Halusin olla mahdollisemman lähellä häntä, jotta voisin hyvittää osittain lähtöni. Yllätyksekseni nukahdin nopeasti.

Aamun valjetessa heräsin. Fire nukkui vielä vierelläni, ilmeisesti sikeässä unessa. Nousin ylös ja astelin ulos pesästämme. Istahdin alas ja aloin sukimaan kellanpunaista turkkiani. Muistutin paljolti isääni kellanpunaisella turkillani, jossa oli tummempia raitoja. Mutta Firellä oli kirkkaanvihreät silmät ja minulla harmaat. Olin nähnyt kuvatukseni monta kertaa joen pinnasta, joka oli kuulunut entiselle aluelleellemme. Siellä oli helppo käydä juomassa ja kuumalla myöskin vilvoittelemassa. Samassa huomasin myyrän hajun. Lähdin matalana seuraamaan melko tuoretta hajuvanaa. Huomasin hetken päästä saaliseläimen syömässä jotakin maassa. Lähdin hitaasti hiipimään sitä kohti takaapäin asetellen tassuni niin, ettei kuuluisi pientäkään ääntä. Hyvälle etäisyydelle päästyäni loikkasin myyrän kimppuun ja tapoin sen nopealla puraisulla. Muistelin, kuinka olin monet kerrat epäonnistunut kotipuolessa saaliin kiinni otossa. Nyt kuitenkin sain myyrän kiinni! Äsköinen sai minut yhä varmemmaksi turkimusmatkani suhteen. Palasin myyrän kanssa pesän luokse ja huomasin Firen jo heränneen. Hän yllättyi iloisesti nähdessään minut.
"Et lähtenytkään vielä", isäni sanoi ja vilkaisi sitten suussani roikkuvaa elotonta myyrää. Laskin saaliin Firen eteen ja astuin pari askelta taaksepäin.
"Se on sinulle. Ajattelin nyt lähteä", maukaisin hieman haikeasti, mutta samalla iloisesti.
"Minun tulee sinua hirvittävä ikävä! Katsotaan tapaisimmeko vielä, toivottavasti. Koita olla satuttamatta itseäsi missään. Sano Havulle, anteeksi, Havuviikselle terveisiä minulta, jos näet hänet. Heihei isä, olet minulla rakas, todella, todella rakas ja muistakin se!" maukaisin huulillani lempeä hymy. Puskin Fireä lempeästi.
"Pidä huolta itsestäsi", Fire maukui ja katsoi minua rohkaisevasti. Oli varmaankin kamalaa taas menettää yksi pennuistaan. Mutta ehei, Fire ei menettäisi minua, enkä minä Fireä. Olisimme aina toistemme luona, vaikka välimatkaa olisikin paljon.
"Pidän, pidä sinäkin itsestäsi. Hyvästi nyt, isä", naukaisin ja lähdin tassuttelemaan poispäin kollikissasta, joka katsoi kirkkaanvihreillä silmillään perääni. Vähän matkan päässä pysähdyin ja ravasin takaisin isäni luokse vielä kerran puskemaan tätä.
"Minun tulee ikävä", sanoin ja lähdin viimein matkaan. Heiluttelin häntääni iloisesti isälleni. Painoin mieleeni Firen jokaisen piirteen. Kun seuraavan kerran käännyin katsomaan taaksepäin Fireä ei enää näkynyt.
"Fire! Muista, että olet minulle rakas!" huusin puiden väliin pesämme suuntaan.
"Samoin!" kuului vastaus vaimeasti. Nämä olivat ehkä viimeiset sanamme toisillemme taikka sitten eivät. Koskaan ei voinut tietää.
"Hyvästi isä", kuiskasin kostein, harmain silmin ja lähdin vaeltamaan kohti tuntematonta. En lähtisi täältä hirmuisen kauas, mutta halusin kuitenkin pohtia tämän paikan perinpohjaisesti.

Oli kulunut mahdottomasti aikaa, kun viimein pääsin jonnekin erilaiselle alueelle. Täällä oli jänniä neliskulmaisia, isoja rakennuksia. Kiersin paikan hieman kauempaa, jottei mitään sen suurimpia vahinkoja tapahtuisi. Ties mitä vaaroja tuolla piilottelisi! Tämä oli selvästi kaksijalkala. Sinne en haluaisi mennä, vaikka mitä saisin! Olin saanut mahdottomasti selville tästä nykyisestä paikastamme. Oli oikeastaan mukava ajatella asuvansa jossakin täällä. Jonkin ajan kuluttua näin kissoja. En ollut yhtään varma, missä päin juuri nyt olin. Kissat näyttivät olevan vielä pentuja. Mitä he saattoivat tehdä tähän aikaan täällä ilman vanhempia? En ainakaan nähnyt missään vanhempia kissoja? Katselin heitä sivumpaa ja toivon, etteivät he huomaisi minua - ainakaan vielä. Turkkini kuitenkin oli mikä oli. Kellanpunainen erottui valkeasta lumihangesta erittäin hyvin, joten tuskin kestäisi kauaakaan, kunnes joku pennuista huomaisi minut. Kissoja oli kolme. Yhdellä heistä oli harmaa turkki, toisella valkea ja kissan kasvoissa näkyi olevan oransseja laikkuja. Kolmannella kissalla oli täysin valkea turkki ilman minkäänlaisia merkkejä. Päätin vain jatkaa kolmikon katselemista ja tarkkailua, kunnes olisi liian myöhäistä ja he näkisivät minut.

//Veijari? Ginger? Kura? :]

Nimi: Ginger

04.03.2018 15:54
Minua rasitti hiukan Veijarin inhostus. Hän oli äsken saanut kuonoonsa haavan. Tarkemmin ottaen hän sai haavansa nenäänsä. Kolli oli aivan varmasti ollut valmiina kerskailemaan siitä, että hän oli meistä kolmesta ensimmäinen joka loukkasi itsensä. Nostin kuononi uudestaan ilmaan. Haistoin tällä kertaa hiiren. Hiiren haistaminen sai minut ärtymään. Jos vain vanhempamme eivät olisi olleet tuulen kannalta hyvällä sijainnilla, olisimme voineet lähteä sen oravan perään jonka haistoin. Nyrpistin kuonoani. Luonto osasi sitten pilata kaiken hauskan minulta - tai siis meiltä. Vilkaisin lapani ylitse tassunjälkiämme maassa. Sihahdin hiljaa tajuttuani jotakin.
"Vanhempamme näkevät kyllä jäljistämmekin minne kuljemme, ettäs tiedätte", tuhahdin veljilleni nokkavasti. Emme olleet todellakaan ajatelleet jättämiämme tassunjälkiä. Käännyin ympäri ja annoin takaani tulevan tuulen pörröttää uudestaan valkoista turkkiani. Tuulahduksen takia hukkasin uudestaan hiiren tuoksun. Painoin pääni lähemmäs maata, jotta tuuli ei ottaisi kuonooni niin kovasti. Vaikka kuinka yritin saada uuden jäljen hiirestä, en pystynyt siihen. Sen sijasta kuulin jotakin mielenkiintoista paljon edempää.
"Tulkaa!" sihahdin veljilleni ja lähdin juoksemaan valkeassa hangessa. Lumi pöllysi sinne ja tänne meidän kolmen juostessa eteenpäin puoliksi innosta kiljuen ja puoliksi jännittyneenä jatkosta. En osannut yhtään arvella mitä edessä olisi luvassa. Hidastin vauhtiani päästessäni pitkälle aukiolle. Aukio tuntui jatkuvan molempiin suuntiin.
"Missä me olemme?" kysyin hämilläni. En kuitenkaan tarkoittanut kysymystä vastattavaksi. En katsonutkaan veljieni suuntaan. En tahtoisi veljieni vievän kunniaani löytämästäni asiasta. Astelin lähemmäs tätä aukiota ja huomasin sen mustan, haisevan pinnan. Haistoin sitä vielä kerran. Tunsin maan tärisevän tassujeni alla. Säikähdin tärinää niin kovasti, että kierähdin takaperin ympäri veljieni vierelle. Katsoin ymmälläni kuinka jokin kiiltävä juoksi aukion läpi.
"Mikä", huohotin, "tuo oli!?"
Siinä samassa huomasinkin hopeanharmaan naaraan aukion toisella puolella. Naaraalla oli turkissansa tummempia raitoja. Hän näytti jotenkin tutulta, mutta olin aivan varma että en ollut nähnyt naarasta koskaan. Pian kissa kohdisti meripihkaiset silmänsä meitä kohden. Nousin uhmakkaasti pystyyn. Viikseni värähtivät hiukan epävarmana.
"Emme olekkaan keskenämme", murahdin matalasti, uhmakkaasti katsoen vierasta kissaa.

// Veljet? Kyyhky?

Nimi: Veijari

04.03.2018 12:05
Hiivin sisarusteni perässä matalana ja äänettömästi, mikä ei ollut minulle luontainen olotila. Normaalisti olisin vain juossut aukion toiselle puolelle niin kovaa kuin vain suinkin käpälistäni lähti, mutta koska Kura oli saanut Gingerin puolelleen juoneensa, antaisi sisko minulle mitä ilmeisemmin ylimääräisen korvapuustin, jos en tottelisi ja pysyisi mukana suunnitelmassa.
Näin pensaiden välistä vilauksia aukiolle, jolla emo, isä ja muut viettivät parhaillaan aikaansa. Hienoinen virne nousi kasvoilleni ajatellessani, kuinka makeat naurut saisin, kun loikkaisinkin yllättäen esiin pensaikosta ja säikäyttäisin kaikki puolikuolleiksi. Mutta koska meillä oli nyt tärkeämpi operaatio käynnissä, jouduin tyyntymään vain haaveiluun täydellisestä jekusta, jota ei vähällä unohdettaisi.
Huomasin sivusilmällä lumeen hautautuneen puunrungon, joka kulki parin hännänmitan päässä Kuran ja Gingerin tallomasta polusta. Hyppäsin pois uralta ja kapusin liukkaan rungon päälle. Tarrasin siitä kiinni kynsilläni ja lähdin tasapainottelemaan eteenpäin. Tajusin lähes saman tien homman jujun ja pystyin liikkumaan puunrunkoa pitkin aina vain nopeammin, kunnes lopulta puun juuristo tuli vastaan ja lennähdin hankeen rähmälleni.
Jonkin matkan päässä edelläni kulkeneet Ginger ja Kura pysähtyivät ja kääntyivät katsomaan minua ihmeissään. Syljeskelin lunta suustani ja hoipertelin heidän luokseen hieman tokkurassa. Levitin kasvoilleni nopean virnistyksen, joka kuitenkin haihtui pian, kun tajusin metallisen makuisen verinoron valuvan nenästäni ja tahrivan valkean turkkini.
"Minä vuodan verta!" sihahdin äimistyneenä, mutta samaan aikaan myös hyvin innostuneena, sillä en ollut koskaan ennen onnistunut loukkaamaan itseäni niin pahasti, että olisin saanut leveillä muille vuotavani verta, mutta tänään se onnenpäivä oli vihdoin ja viimein koittanut.
Ginger pyöritteli silmiään ja tassutti luokseni. Hän viittasi hännällään minua työntämään kuononi lumihankeen. Katsoin häneen kulmat hämmennyksestä kurtussa, mutta tein kuitenkin työtä käskettyä. Lumi tuntui kirpaisevan kylmältä nenässäni, ja kun olin jo aikeissa nostaa kuononi pois, Ginger painoi tassullani päätäni äkisti alemmas, jotten saisi nostettua sitä ylös. Pakokauhu oli vähällä ottaa minusta vallan, sillä pelkäsin tukehtuvani, mutta hetken kuluttua sisko hellitti otettaan ja antoi minun jälleen hengittää.
Katsahdin sisareeni kiukkuisena. "Mitä tuo nyt oli?" kivahdin. "Minähän melkein tukehduin!" Ravistelin lunta pois kuonostani.
"Puhu hiljempaa", Ginger supatti nopeasti minulle ja vilkaisi sitten taakseen Kuraan, joka odotti meitä kärsimättömänä. "Minä yritin vain auttaa - ja näköjään se tepsi."
Kallistin päätäni kummastuneena. "Miten niin?" tuhahdin epäileväisenä.
"Nenäsi ei enää vuoda", sisko vastasi ja lähti sitten hölkyttämään nuoremman veljemme suuntaan.
Testasin nenääni tassullani, eikä siihen jäänyt ihmetyksekseni pienen pientäkään veriläiskää. Katsoin sisareni perään hämmästyneenä, ja samaan aikaan ehkä jopa hieman ihaillen, mutta sitähän minä en suostunut hänelle myöntämään, en ainakaan ääneen.
Kiiruhdin heidän peräänsä. Olimme jo melkein aukion toisella puolella, josta voisimme jatkaa matkaamme syvemmälle metsään - ellemme sitten jäisi sitä ennen kiinni. Virtakyynel ja Pyrstökuiskaus huomaisivat katoamisemme jossain vaiheessa ja lähtisivät mitä ilmeisemmin etsimään meitä, ja silloin ei hyvä seuraisi, sillä kun emo saisi meidät käpäliinsä, luvassa olisi aimo annos saarnaa siitä, ettemme me saaneet lähtä omin lupinemme mihinkään, etenkään kun olimme vielä alle kuusi kuisia.
Päästyämme tuulen alapuolelle minä otin johdon. Viittasin pentuetovereitani seuraamaan minua. Lähdin johdattamaan meitä tiheään pensaikkoon, joka vei kauemmas kotiaukiosta. Innostus kihelmöi käpälissäni, kun juoksin oksiston läpi sen toiselle puolelle. Kura ja Ginger seurasivat jäljissäni, joskin hieman hitaammin.
"Tutkimusmatka alkakoon!" Riemu poltteli sisintäni. Vihdoinkin pääsisimme näkemään maailmaa pesän ulkopuolelta - ja kunnolla!

//Kura? Ginger?

Nimi: Kura

03.03.2018 20:14
Kehoni läpi kulki väristys, kun katselin Gingeriä. Hänen silmänsä kiiluivat ilkikurisesti. Epävarmuus kutitti taas vatsassani, mutta en halunnut myöntää sitä sisarilleni. Tuulenpuuska pörrötti turkkiani ja puut humisivat yläpuolellamme. Vapaudentunne kihelmöi käpälissäni ja maailma ympärilläni tuntui kutsuvan minua luokseen. En halunnut enää olla pesän vanki, vaan tutkia koko maailman! Yhtäkkiä en tuntenutkaan epävarmuutta vaan pelkästään innostusta.
"Minä en ainakaan jänistä!" sanoin mahtipontisesti. Samalla röyhistin rintaani ylpeänä itsestäni - yleensä olin se, joka oli epävarma kaikesta kielletystä ja yritin saada sisareni luopumaan suunnitelmistaan. Mutta nyt tuntui mahtavalta uhmata rajoja ja tehdä jotain kiellettyä. Toinen tuulenpuuska ravisutti turkkiani ja melkein kellautti minut kumoon. Samalla silmänräpäyksellä tajusin, mistä suunnasta tuuli. Silmäni levisivät ja katsoin hädissäni ympärilleni.
"Emo ja isä haistavat meidät! Tuuli kulkee heitä kohti!" vinkaisin.
"Mitä me teemme?" Ginger kysyi.
"Mennään tuonne piiloon!" Veijari kiljaisi ja osoitti hännällään lähellä olevaa pensasta. Sitten hän lähti loikkimaan sitä kohti.
"Ei, tuuli puhaltaa silti niin, että meidät haistetaan!" sanoin. "Meidän täytyy kiertää aukion toiselle puolelle, pesän taakse, josta meitä ei haisteta!" Veijari seisahtui ja kääntyi minua kohti. Hänen silmistään paistoi hämmennys.
"Mistä sinä tuon keksit?" kolli kysyi. Pieni omahyväisyys hyrisi rinnassani, mutta nyt en ehtinyt paistatella kekseliäisyyttäni. Tärkeintä oli päästä piiloon aukion toiselle puolelle.
"Täytyy vain käyttää päätä", sihahdin samalla, kun lähdin loikkimaan eteenpäin. Kuulin Gingerin ja Veijarin tulevan perässäni. Vilkuilin koko ajan ympärilleni varmistaen, ettei meitä nähty. Pysyttelin matalana pensaiden ja puiden takana, ja toivoin, että sisareni älyäisivät seurata esimerkkiäni. Jännitys kihisi suonissani, kun yritin pitää askeleeni kevyinä ja astella mahdollisimman hiljaa eteenpäin. Lumi kuitenkin narisi käpälieni alla, vaikka kuinka yritin hiipiä hiljaa eteenpäin. Olisipa emo tai isä opettanut vaanimista, niin tämä olisi aivan helppoa, eikä meitä kuultaisi! Onneksi tuuli suhisi ympärillämme sen verran kovaa, että askeltemme äänet hukkuivat siihen. Tai niin ainakin toivoin.
"Näettekö emoa ja isää?" huikkasin taakseni. Veijari, joka oli perässäni, vastasi:
"Ne juttelevat vieläkin pesän edustalla." Huokaisin helpotuksesta, mutta tiesin ettemme voisi jäädä tähän. Meidän täytyisi päästä vielä vähän matkaa, jolloin olisimme tuulen alapuolella, eikä meitä haistettaisi.

// Ginger, Veijari?

 

©2018 Kuunpisara - suntuubi.com